Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní partner

Od: vendy* odpovědí: 9 změna:
Jak člověk pozná, že potkal toho pravého životního partnera? První zamilovanost zmizí a co dál. Co upřednostňujete u partnera na celý život?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Na to asi neexistuji poučky a pravidla, prostě se to pozná. Až zmizí první zamilovanost a poblázněnost, musí zůstat pevný vztah, úcta k tomu druhému a hlavně ta pravá LÁSKA (která je rozdílná od zamilovanosti)!
láda
ahoj haniku bohuzel nemuzu stebou souhlasit protoze ve svych 22.letech jsem prozil 8.lasek ztoho byly 2.prave ale pokud neceho nedosahli tak te za nikoho vymenily to mam na mysli za jineho partnera.ja se tehle dobe ani nedivim kde jenom u prilezitostnich partneru existuje laska city i porozumeni ve starsim veku.stakovym parem jsem se setkal a docela jim i zavidel protoze byt spolu 30.let a citit u nich jak u nich vyrazuje spokojenost a chapavost tak to se dosti nesetkava.ale to bych mohl rici hodne prispevku protoze ja sam se venuju mezilidskym vztahu tak mam i ne jeste docela velke zkusenosti ale mohl bych kazdemu kdo si nevi rady pomoci.s pozdravem a uctou láda.
hanik*
Nevím, já si vždycky myslela, nebo spíš cítila, že pravá je jen jedna.Ale musí být samozřejmě pravá pro obě dvě strany. Ono se to poznává velmi těžko, to chápu. Možná si nenatrefil na tu pravou s velkým P. Nemyslím si, že cit a porozumnění je věcí starších, spíš je to zkušenostmi a tím, že po více vztazích již víme, co vlastně od partnera chceme nebo spíše potřebujeme, těžko se to píše a vysvětluje, ale také chápu co jsi chtěl říct. Taky moc obdivuji páry, které jsou spolu tolik let a pořád jim vidíš v očích tu jiskru, která mnohým mladým chybí, možná už od začátku. Docela mě zaujal názor muže, většinou se k těmto věcem vyjadřují ženy :) Přeju hodně štěstí.

Trosku odhlehcim diskuzi... ja jsem vzdycky rikal, ze je moje prvni laska v zivote... ty ostatni byly jen zkusebni... *smich*

sougirl*

Ahoj Marie,

jsm ráda,že s mým příspěvkem souhlasíš!

jj,znám spousty lidí,se kterými si zajdu na kafe,do kina...atd,ale neznám vlastně pořádně jejich návyky...

Konečně,každý člověk se snaží být v tom nejlepším světle pro ostatní,a to nás mate v odhadu člověka...

A stačí pár strávených dnů pohromadě a názor se změní-někdy k lepšímu*srdce*

marie*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
V dnešním světě má mládí zelenou, můžete se svojí vyvolenou zkusit žít spolu a hned uvidíte ,jak to vypadá ve všedních starostech,docela Vám závidím, dříve to tak nešlo. Vřele to každému doporučuji, my jsme tu možnost neměli. Je zcela jiné, když se člověk připraví na randíčko a zcela jiné, když spolu začnete opravdu žít. Velké plus u partnera je spolehlivost a důvěra a umět si vážit jeden druhého. Ta zamilovanost opravdu netrvá věčně, chce to trochu tolerance u obou, pakliže to za to stojí, v opačném případě je lepší se rozejít dřív než později.

mončulka
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Možná to bude proto, že jsem se v lásce tolik zklamala, ale myslím, že životní partner neexistuje, na světě je hodně hodně lidí, a vždycky někde je někdo, kdo by ti líp seděl, i když zrovna miluješ tu svou a je pro tebe jedinečná..první zamilovanost opadne, začneš na druhém vidět chyby a jiné věci poznávat.. Na životní lásku nevěřim.. Až budu starší, asi budu mít jiný názor..

sougirl*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Takzde se trochu rozepíši,cause jsem si tuto otázku pokládala vždy,když jsem měla,ale i neměla partnera...

Jak už to bývá svou první lásku jsem si maximálně prožila...byla jsem opravdu moc zamilovaná.I když jsem viděla chyby,tak jsem je tolerovala kvůli svým"růžovým brýlím"...

Neměla jsem žádné zkušenosti a myslela si,že takhle to chodí v každém vztahu.

Po 2 letech jsem to ukončila.Už mě nebavilo tolerovat partnera v jeho nedostatcích a přestala jsem být zamilovaná do toho krasavce...

Pak přišly další vztahy a já si uvědomila,že každý vztah je odlišný a má své chyby.Také jsem si uvědomila,že jsem ve svém prvním vztahu byla velice naivní...

Moje vztahy stále končily a já se s každým koncem na týden zavřela a přemýšlela,co mi dal a vzal...Co bylo špatné...

Vždy se opakovalo to,že jsem v počátku byla zamilovaná a neviděla celého partnera...

Nyní mám vztah,ve kterém jsem velice spokojená...

Líbil se mi hned od počátku,ale nebyla jsem zamilovaná...

Přišlo to časem a já ho začala milovat...

Sblížili nás společné chvíle,vlastnosti a názory...

Vím,že má své určité chyby,ale pro mě jako konkrétní osobu nejsou natolik důležité.

Mám zdravý vztah.

A| co upřednostňuji?

Je to samozřejmě věrnost.I když to zní jako fráze,ale člověk by měl mít jistotu v tom druhém člověku.Moci se o něj opřít,svěřit se mu a nebát se toho.Vědět,že mu te druhý kdykoliv pomůže i s trapou záležitostí a banalitou.Partner by se měl zdokonalovat sám v sobě,protože pak je záruka,že bude řešit i problém ve vztahu a neuteče před ním do hospody.Měl by se umět o sebe postarat,aby jste později místo partnera nechodila s"dítětem".Měl by být upřímný a čestný...

Myslím,že toto je nejdůležitější,co upřednostňuji já...

Mihla bych sepsat dalších potřebných vlastností...Ale každému vadí něco jiného...

Myslím,že v tomto souhlasíme všichni...

Ale to samé by jste měla nabídnout i vy...

Jestli jste schopná být jako váš vysněný partner,tak jste schopná prožít plnhodnotný vztah...Měla by jste se cítit vyrovnaná a šťastná před začátkem vztahu,protože s většinou stává,když tyto"požádavky"nesplňujete,že si najdete partnera,se kterým vlastně žít nechcete a je to je neuvážený krok...

Nechci nikomu radit,ale sama jsem taková byla a mohla jsem si ušetřit spoustu zklamání...

Přesto žádného vztahu nelituji...S každým jsem byla krůčkem k tomu,abych si vlastně pomalu uvědomila,co hledám...

Dva lidé spolu nemusí bydlet,aby se ujistili,jestli k sobě patří,vyhovují si...ona někdy stačí dovolená:))

marie*
Přečetla jsem si Tvůj příspěvek a musím Ti dát za pravdu, jsem v letech, kdy už člověka ten život pěkně otřískal, nakonec jsem zůstala sama s 2 dětmi a dostala jsem nabídku na strávení dovolené u moře od člověka, kterého jsem znala dobrých 10 let, byl několik let rozvedený, vždy jsem si myslela, že je to bezvadný chlap ,/bral moje děti na lyže, na brusle,prostě fajn kamarád/ stačily mě dva dny dovolené... od té doby jsme se už nikdy neviděli! A to jsem si myslela, že už docela umím odhadnout člověka...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]