Nejste přihlášen/a.
Bydlíme v rodinném domě a každou noc k nám na zahradu přilezou sousedovy kočky- dokážete si představit, co tam dělají. Problém ale je, že ty zvuky, které u toho vydávají se prostě nedají snést. Jsou přímo pod okny do ložnice, každou noc mě to budí, protože to zní jak brečící dítě a trvá to i několik hodin. Osobně ani nechápu, jak dokážou být tak hlasité. Poraďte mi, jestli je vůbec nějaká možnost, abych se jich zbavila. Přes plot přelezou vždycky a bohužel nevím přesně, kterého souseda ty kočky můžou být. Je taky možné, že to jsou kočky od různých sousedů. Vždycky si ale dávají sraz u nás, i když my zvířata nemáme. Taky tam po nich občas zůstane pěkný nepořáde, jestli víte, co tím myslím. Kdybych si byla jistá, kterému sousedovi patří, jednala bych s ním, ale takhle to nejde. Myslíte si, že je vůbec možné se jich zbavit?
Když si pořídíte na zahradu psa tak kočky tam přestanou chodit ale zas Vás bude rušit psí štěkot.Odedávna to na vesnici tak bylo že psi štěkají a kočky v určité době mňoukají.Já osobně mám pro tento případ ušetřené petardy ze Silvestra. Stačí jednu hodit když mňoukají a je klid.Dělají to jen pár dnu v roce.při páření.Přijít ke mě někdo,že moje kočky mňoukají tak ho pošlu někam.Třeba do Prahy na lampárnu.Vždyť je to pro smích.
Nezbavite. Ani kdybyste vedela ci jsou.
Kocky na vesnicich ziji vetsinou prirozene venku. Najde se i nekolik vykastrovanych domacich mazlicku.
Pokud byste meli psa, ten by je zahnal, kdyz jsou cizí, ale toho zrejme nemate.
Je jejich cas, zvuk mrouskani je fakt udesny
Hlavne je nikdy v zadnem pripade nekrmte, pak by se k vam nejaka mohla nastehovat.
No, vzduchovku bych na ně nebrala, ale nabrat si pár oblázků a pak si v noci zaházet by možná šlo. Samozřejmě ne tak, abyste nějakou zabil nebo jí ublížil. Sice to asi bude pár nocí trvat, ale mohly by si zvyknout, že k Vám pod okno fakt nemají chodit. Co vím, tak zdroje nějakých nepříjemných pachů by taky mohly fungovat. Zkusila bych savo, aviváž, sprej, Versaceho apod.
A nebo si zahraji na ochránce zvířat ta kočka za to nemůže, že Vás pravidelně noc co noc ruší ze spaní, ani o tom neví, tak jí tam koukejte nachystat nějakou mňamku vždy večer, a opovažte se na ni zvýšit hlas či jinak se ji pokusit vyhnat, jinak jste sobecký ignorant tak jako 99% lidstva, člověk přece není nadřazen jiným druhům - ta kočka má na Váš pozemek nárok! (Sarkasmus, pokud to někomu přes monitor nedošlo
)
Už to tu bylo psáno, když bydlíte v domě se zahradou musíte počítat s tím, že tam řvou kočky, když se mrouskaj, ptáci
hulákaj,
kdákaj slepice, štěkaj psi, padá listí od souseda, lítaj včely, lezou myši, jo je to strašný, radši se odtěhujte do paneláku,
tam zas budete slyšet třeba sousedy nad vámi když se mrouskaj. Bydlím taky v domě se zahradou tak vím o čem je řeč a fakt mě štvou lidi, kterým tohle vadí.
no tak prece kdyz se na zahrade sbiha 10 kocek tak to uz je sakra znat, spalene zahony, znicena hlina, smrad z toho jak kazdy vertikalni objekt oznackuje kocour
Na kočičí mrouskání si zvyknout nejde. Bydlela jsem celý život vedle hlavního tahu na Polsko, kamióny a "dobrovolní dárci orgánů", kolem jsou taky zahrady plné psů a koček, na tohle si člověk zvykne. Na kočičí mrouskání nikdy. Jestli Vy ano, tak máte štěstí a já Vám ho přeji, jiní ho bohužel nemají.
Děkuju vám za odpovědi, ještě zkusím chvíli vyčkat, potom to popřípadě začnu opravdu řešit. Jinak mě třeba nevadí štěkot psů v okolí, u toho se dá spát, ale okno je ani ne metr od země a když spím s otevřeným oknem, tak to opravdu zní, jako by byly kočky přímo u mě. Vždycky se vyděšená probudím, protože to je jak kdyby mučili malé dítě, opravdu hrozné zvuky.
Nepomohlo by něco takového? Pokud čidlo zaregistruje pohyb (kočku), sepne reflektor a osvětlí Vaši zahradu. To by mělo kočky rušit. Trochu potíž možná bude s nastavením čidla, aby reagovalo na kočky. Ale čidla mají různou citlivost, snad by nebyl velký problém nějaké vybrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.