Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ještě jednou telefon

Od: babajaga® odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, včera se mi stala zajímavá věc. Na mobilu mi vyskočilo, že mám nepřijatý hovor. V tom případě hned volám zpátky, abych zjistila, o co šlo.

Vytočila jsem tedy číslo, bylo to normální číslo na mobil se začátečním trojčíslím 271. Zahrála hudba a bylo mi oznámeno: VOLANÉ ČÍSLO NEEXISTUJE. Zkoušela jsem to asi 3 x a výsledek byl pořád tentýž.

Zajímalo by mě, co je to vlastně za číslo. Volající mi z něho volá, přitom ale číslo neexistuje. Jak mi tedy mohl volat? A jak se s ním spojit, abych zjistila důvod volání?

/nejedná se o skryté číslo, jako to mívá třeba policie, ale o běžné 9 místné číslo, které však neexistuje. Přitom z něj někdo volal/

Setkali jste se s tím? Co to znamená? Napadlo mě ještě, že by se mohlo jednat o hovor z nějakého centra, kde shánějí různé odpovědi, dělají ankety a nabízejí kde co. Oni sami zavolalí, druhý účastník ale nemůže. Pokud by to skutečně takhle bylo, nelituji, že jsem se nespojila. Díky a dobrou noc. Jaga.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, už se mi to taky stalo. Neřeším to, většinou to jsou různí otravové z ,,kólcenter´´, kteří mají GSM bránu nastavenu tak, že oni mohou volat, ale jim se nedá dovolat. žádná škoda...

hodnocení

2x

tyto nektere call centra - reklamy , ci nabidky , maji cislo jen na volani ven a dovolat se jim nejde. Tez se mi to stalo a protojak vidim nektere divne cisla , tak vim o co vetsinou go.

hodnocení

2x

"...bylo to normální číslo na mobil se začátečním trojčíslím 271..."
Začáteční 271 určitě na mobil není, to je pevná linka. A možné to je, už jsem se s tím také setkal, zmeškaný hovor na mobilu, hned z displeje jsem dal vytočit a tádádá - volané číslo neexistuje.

Zadejte tel. číslo do googlu, je to zřejmě nějaké callcentrum a na internetu už bude to číslo "profláklé".

hm*
hodnocení

1x

Vy, když najdete zmeškaný hovor od někoho neznámého, tak voláte zpět? To by mě teda ani nenapadlo. Jestli něco chce, ať zavolá znovu. A když bude mít štěstí, že na něj já budu mít náladu, tak mu to zvednu.

hodnocení

Myslela jsem si, že to zřejmě bude něco podobného. Když oni ven volat mohou, ale jim se nedá. Žádná škoda.

Jinak pro Hm: možná, že se chovám i trochu neopatrně, ale vede mě k tomu zřejmě taková ta slušnost, kterou má hodně lidí v sobě. Někdo ode mne něco potřeboval, nedovolal se, proto se snažím to usnadnit a zeptám se. Ještě se mi nestalo, že bych zažila něco špatného. Jen mě zubařka potřebovala přeobjednat, čalouník volal, že už máme opravené křeslo apod. A tak mě nenapadlo, že bych dělala něco špatného, když se chci dovolat zpět. Čistému vše čisté! *:)*

Ten Google zkusím, co z toho vypadne. Díky za rady. Jaga.

doplněno 30.03.14 07:53:

Tak jsem se na vaši radu podívala na google. /moc ho nepoužívám, nenapadlo by mě, že to dovede vygooglit i tel. číslo/. Je to pravda, zřejmě nějaká otravující a všenabízející společnost. V polovině dubna si musím zkontrolovat paušál. Ale když se nedovolali oni ani já, snad tam nic nenaskákalo.

A s tím voláním zpět máte kus pravdy. Cizím číslům už nebudu volat zpátky, když tak jen lidem, které mám zanešené v tel. seznamu a vím, kdo to je. Dík.

lidus*
hodnocení

1x

Nevolám zpět na nepřijaté hovory, pokud to není manžel, dcera, maminka, sestry. Je to asi divné ale ani tchýni zpět nezavolám, ona je vyčůraná, nechá to cinknout a zavěsí. Na neznámá čísla nikdy.

justanswer
hodnocení

0x

bylo by dobry podivat se na stav kreditu pripadne pozdejs na vypis za pausal.. kdo vi zdali to nebyl nejakej podfuk a Vy ted nemate o nejakou kacku min

flip
hodnocení

0x

Zkuste zadat to číslo do vyhledávače, resp. přímo na stránky www.kdovolal.cz například ;) Většina těchto čísel už tam je zveřejněna ;)

hodnocení

0x

Příliš si vážím svých volných minut a peněz za každou minutu mimo mého operátora na to, abych někumu volala zpět. Kdo o mě stojí, zavolá znovu. Kdo opravdu něco potřebuje, pošle ihned sms. Nevěřím tomu, že si zašlapu štěstí a bohatství jedním zmeškaným hovorem. Tyhle sny mě už přešly. Poučila jsem se. Došlo mi, že nic zadarmo od cizích nedostanu. Za všecičko zaplatím. *cert*

doplněno 30.03.14 10:50:

Marečku, to je bezva nápad! Také to tak udělám. I se všemi, kdo mi nabízejí "výhodně" své služby a zboží a modré z nebe. Děkuji *pusa*

hodnocení

0x

Dobrý den,

já už mám pár podobných čísel,cca dva roky,uložených v seznamu pod názvem NEBRAT !

A ještě teď se občas pokouší o kontakt.

Jinak stejná zkušenost,po volání zpět neexistují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]