Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlásit na sociálku - ano či ne

Od: janninna odpovědí: 10 změna:

Rádcové, prosím o váš názor ohledně situace, kterou sleduji u sousedů.

Ve patře pod námi žije žena cca 37 let a její druh. Mají 4 děti ve věku od čerstvého miminka až po tak deset let.

Paní na děti neskutečným způsobem řve, huláká, až jí přeskakuje hlas. Výrazy jako "krávo, vypadni, neser mě, vypadni, drž hubu" nejsou výjimkou. Po celý den je slyšet její štěkání a pláč dětí. Už i děti na sebe štěkají - je to takový standart jejich komunikace.

Zdá se vám - lidem - tato situace stále ještě přípustná - u slabě sociálních lidí standartní - nebo byste to již nějakým způsobem hlásili na sociálku, aby tu domácnost minimálně sledovali. Těch dětí je mi fakt líto.

O fyzickém týrání nemám ponětí. Slyším jen to vřískání a pláč přes zdi bytu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Samozřejmě,že bych to ihned nahlásila *cert*Chudáci děti,oni zcela jistě nepláčou jen proto,že jim je nadáváno!Jedná se o psychické i fyzické týrání-jednoznačně,o tom není pochyb!

hodnocení

2x

Neuvažovala jste, že při nějakém větším kraválu zavoláte policii? Asi městskou s tím, že hlásíte týrání dětí. Přijedou, kouknou a nahlásí sociálce.

doplněno 30.03.14 08:12:

Kejki, zapomínáte, jak tenké jsou zdi a padlahy. Sousedi velice rychle rozliší napůl hysterického rapla, od setrvalého krutého stavu. ;) Cygani v bytě pode mnou, neoslovují svých 6 dětí jmény, ale neuvěřitelnými slovy (ty ku*vo vy*ebaná, ty rakovino stará, ať zdechneš, atd), řev od rána do večera. Teď jsem na chodbě, když jsem šla kolem jejich dveří slyšela, jak cygoška vrkala a šišlala na toho nejmladšího, nejvíce postiženého, ale nejmilovanějšího "Ty sviňo jedna malá" Kdo neslyšel, neuvěří. Ale zase musím říci, že děti nikdy neuhodili, ikdyž vyhrožují zabitím. Nechodí opilí, nadrogovaní už vůbec ne. Veliké nákupy vozí taxíkem z Kaufu, děti jsou dobře živené, venku čisté. Doma chodí nahatí, jen počuranci nosí plenkové kalhotky i v 7 letech. Je to podivné, ale má to logiku. Nemusí tolik prát a sušit a žehlit. Topí jako na vánoce, však plyn zaplatí příspěvek na bydlení. Znají je všechny pohotovosti v okolí, protože ihned běží k lékaři. Nejlépe v noci, s papírem o hmotné nouzi. Čekárna je prázdná, neplatí nic, ostatní děcka spí. Jsou šílení, ale své děti milují a velice pečlivě se o ně starají. ;) Takže, všichni velice rychle rozeznají hlučnou rodinu od týrání.

ladinpraha*
hodnocení

1x
Ano, pokud ti jde o děti. Pokud ti jde o vlastni klid, tak jí tím napřed pohroz.
janninna
hodnocení

Komunikace s ní je téměř nemožná. Je to taková ta "bílá cikánka". Nezkoušela jsem to ani to neplánuju - ta se nebojí nikoho.

Ahá,bílá cikánka...To už značí samo o sobě o tom,že si ty děti pořídili na to,aby je živili *cert*Nahlašte to!

hodnocení

0x

Vždycky radím nikoho neudávat, nedonášet atd. Ale co se týče dětí, tam bych s tím problém neměl to požalovat. Ony se bránit nemůžou.

janninna
hodnocení

Máte s tím hlášením někdo zkušenosti? Jak to nahlásit a přitom být anonymní a mít jistotu, že se to bude prověřovat?

Ve škole je nutno podávat tato oznámení písemně, není tedy možné zůstat anonymní. Myslím si, že to bude platit i pro veřejnost, protože jinak bychom se ve škole s vyplňováním oznámení nebabrali, ale nahlásili bychom to jako jakákoliv jiná osoba ve svém volném čase.

hodnocení

0x

Ono je to těžký, myslíte, že se z té paní stane dobrý rodič tím, že na ní poštete sociálku? Pokud je jediný zlo to, že na sebe doma křičí a jinak je to v pohodě, děti má čistý, mají doma zázemí, ve škole v pohodě tak je to pro sociálku OK.
Já sám za sebe někdy také nejsem nejlepší rodič. Vím to a štve mě to. Ale někdy je to těžký a člověku prostě rupnou nervy a zpětně to vidí jako něco co by ce nemělo stát. Pokud bych měl "akční" sousedy tak dost možná už sedím.

Jen takový téma k zamyšlení pro "dokonalý" rodiče. On ten křik není jediným měřítkem...

První věta z Vašeho příspěvku, to je zlatá pravda. Nechci zobecňovat, ale za mojí pětileté praxe na škole jsme poslali sociálku na 4 rodiny, a nikdy to nevedlo k nějakému zlepšení.

S tím zbytkem už nemohu tolik souhlasit, jestli Vám sem tam rupnou nervy a litujete toho, je to jiné, než když to považujete za běžnou konverzaci s dítětem. Je vidět, že reflektujete své jednání a vyhodnocujete jej jako nevhodné - a to je sakra rozdíl. Takže se tím, že nejste dokonalý rodič, vůbec netrapte.

Moje máma na mě taky hodně křičela, a o to horší to bylo, že mě to vždycky paralyzovalo, nebyla jsem schopná nic říct, a to ji zase rozpalovalo ještě víc a víc. Zařekla jsem se, že na své děti křičet nebudu. Ale když pak neteř nechtěla spát a neustále, navzdory všemu mému snažení, pobrekávala, úplně jsem cítila, že ještě kousíček a nevydržím to, strašnou silou jsem se přemáhala, vůbec proto, že ona vlastně nic neudělala, ničím se neprovinila, jen jí nešlo usnout. Holt nervy jsou nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]