Nejste přihlášen/a.
Zdravím a potřebuji poradit. Je mi 35.let a mám nadváhu při výšce 180 cm vážím v současné době (po zimě) 89 kg. Takže potřebuji zhubnout. Na druhou stranu mám bohužel dlouhodobě zvýšené jaterní testy (GGT 8,00, ALT atd). Připomínám, že v žádném případě alkohol nepiju! Vznikla mi steatóza jater, možná steatofibróza jater.
Navštívil jsem náhodně Svět zdraví, kde mě byla provedena vstupní konzultace. Na úvod jsem zaplatil 400 Kč a byl mě změřen tuk, váha a udělán vstupní test. Na základě vstupního testu mě bylo navrhnuto buď:
a) příprava speciálního jídelníčku na míru za cenu min. 3 300 Kč
b) komplexní program, včetně pravidelného sledování atd. za 3 měsíce cca. min. 4900 Kč
Chci poradit, zda v mém případě má cenu do toho investovat? Existují i nějaké levnější poradny či třeba něco na zdravotní pojišťovnu? Nemám peněz úplně nazbyt.
Díky moc za odpověďi.
Svět zdraví není úplně špatný, to ne, ale budou Vám cpát nějaké super úžasné výrobky (např. tam nabízí kafe na hubnutí a podobné hovadiny...). Samozřejmě to záleží na jednotlivých poradcích, ale s Vaší diagnózou bych se raději svěřila lékařům. Takže zajděte za svým obvoďákem a nechte si napsat doporučení nebo alespoň kontakty na nutriční terapeuty a lékaře na klinické dietologii.
Dobrý den, máte začátek víkendu, sedněte si k počítači a hledejte na různých serverech informace o hubnutí. Ale ne na těch, kde píšou amatéři, ale tam, kde píšou profíci. Jsou to různé servery o kulturistice, tam se toho také píše poměrně dost. Důležité je správně se stravovat a správně cvičit, mít pohyb. Je to jednoduché a vůbec k tomu nepotřebujete žádné trenéry a platit tisíce za to, aby Vám sestrojil tréninkový plán natož jídelníček. Kdyžtak mi napište do interní pošty, zkusím Vám pomoct.
Zdravím. Cobrák
"v dnešní době jsou všechny dostupné informace na internetu a zdarma." Pozor, tady je třeba velké opatrnosti. Internet je plný dobrých zdrojů informací, stejně tak ale můžete narazit na spousty chyb a zkreslených (či dokonce záměrně lživých) faktů. Je těžké se orientovat v množství informací, které díky internetu máme. V tomto konkrétním případě by tazatel opravdu neměl spoléhat na internet, ale zajít k lékaři, protože má nemocná játra a jen lékař (ani nutriční terapeut, ani výživový poradce, jen lékař) může posoudit, jak se pacientova nemoc vyvíjí a jak je k ní třeba přistupovat a jak pokračovat v léčbě a ve výživě. Dietu pak řeší ve spolupráci s nutričními terapeuty, samozřejmě.
Hlavně si dej do pořádku játra. Pokud je nebudeš mít v pořádku, nemá cenu dělat žádné hubnoucí experimenty. Tihle "výživoví poradci" jsou vesměs amatéři znající akorát pár pouček a obecných pravidel tahající z lidí velké peníze doslova za nic.
Problémy s játry nemusí vzniknout vždy jako důsledek pití alkoholu - alkohol je jen jedním z jedů, které játra přetěžují a při dlouhodobé konzumaci ničí. Játra jsou především zásobárnou krve a jako taková potřebují pro svoji práci hlavně dostatek železa. Zkus se zaměřit ne přímo na hubnutí, ale na dodání železa do těla. Mělo by to pomoct - jakmile se zlepší fungování jater, zlepší se i krevní oběh a tloušťky se půjde zbavit i bez nesmyslných diet.
Chtělo by to vědět, čím se pravidelně živíš abych mohl označit největší chyby a navrhnout změny v jídelníčku. Takto obecně doporučím vyhledat na internetu potraviny s obsahem železa (ne prášky se železem, ty jsou nanic a spíš uškodí). Třeba ideální jsou jáhly - kaše z nich. Jednoduché a rychlé na přípravu. K tomu dodat i vitamín C - třeba česnekem, pokud ho sneseš, pomůže to vstřebání. Omezit mléko a mléčné výrobky (ničí železo) a celkově potraviny obsahující vápník nekombinovat s potravinami obsahujícími železo. Samozřejmě vše řešit a měnit s rozmyslem a hned to nepřehnat, sledovat změny. Na posílení jater, nebo když je třeba člověku špatně, může pomoct i čaj zeměžluč - nepřehánět, nepoužívat pravidelně.
Dobrý den. Ráda bych se jedním dotazem vložila do diskuse. Pravidelně běhám a chodím na aerobik, nejím smažená, mastná jídla, nejím ve večerních hodinách. Spalovače mi moc nesedí, respektive mému žaludku a srdci. A teď dotaz. V tomto případě, kdy bych potřebovala pomoci na odborné úrovni bez zbytečného vyhazování peněz, myslíte, že v nějaké takové redukční poradně pomohou jednorázově se změřením tepové frekvence? Stačila by mi práávě jen ta vstupní konzultace kvůli tepu. Myslím , že mám problém v tepové frekvenci, čili že se pohybuji v příliš vysoké TF, a tak nespaluji tuky, ale cukry.
proc si neporidite na mereni tepu hodinly s hrudnim pasem? Pak hned uvidite, jestli ubrat nebo pridat. Na hubnuti je ale treba zmenit jidelnicek, na to vam mereni tepovky tolik nepomuze.
Každé poradně jde především o prachy, opravdu vám budou cpát růhzné výrobky,dokonce pak zjistíte, že podobný koupíte v lékarně za polovinu. Navíc, to je můj osobní názor, navržený jídelníček mnohdy nejde dodržet, něco mi nechutná, něco je drahé. Zhubnout člověk může zhubnout sám, jen chtít, mě se podřilo 5 kg a teď se držím, když jeden den zhřeším, druhý den se snažím sníst méně, na váhu lezu téměř denně. Základní rada , co nejmíň sladit, solit, omezit uzeniny, já osobně jím jen šunku, omezit pečivo, málo přílo, o to vícezeleniny, dám si i pivo a opravdu se držím.
Zdravím
Také jsem kdysi zhubl můj návod z toho plynoucí je jednoduchý = jez co chceš a jaké množství chceš ALE intenzivní pohyb, protože je-li pohyb velmi intenzivní tělo si samo svou spotřebu jídla "zreguluje" stačí ho jen poslouchat, nejvíce se mi osvědčilo běhání na dlouhé tratě cena receptu činí 0 Kč
aja, nemáte až tak pravdu. Jsou poradny, kde Vám necpou žádné doplňky. Změří Vás, vyhotoví vhodný jídelníček (žádné drahé potraviny), doporučí sport atd. Moje sestra (60 let) už takto hubne 1 rok. Zatím má dole 15 kg. Bez pocitu hladu atd. A cenově vychází ty jejich pokyny asi na 200 Kč měsíčně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.