Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hluboko injekce do zadku?

Od: domm odpovědí: 10 změna:

Jak hluboko se má zabodnout jehla do zadku?Např.injekce na bolesti apod.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

6x

Dobrý den, injekce se píchá tak, že se do těla "schová" celý kovová jehla. Venku zlstane jen stříkačka a barevné označení jehly (zpravidla černá někdy zelená). Pokud se ptáte, že chcete někomu píchnout injekci, tak to v žádném případě nedělejte! Injekce do zadku je strašně složitá, protože musíte vědět, kam přesně injekci aplikovat! Je tam strašně moc nervů a Vy ho můžete nabodnout a pokud se tak stane, může dotyčný ochrnout! Velmi často se stává, že pacientovi aplikuje injekci nezkušená sestra a nabodne mu sedací nerv a to má za následek, že pacient se nemůže týden hýbat, má brnění dolních končetin a to ještě, když to dobře dopadne, v tom horším případě se už dotyčný nikdy nepostaví! Takže pokud jste to nikdy nedělal/a, nezkoušejte to! Můžete opravdu ublížit a pokud jste to nikdy nedělal/a, tak s největší pravděpodobností opravdu ublížíte! Hýždě se rozdělují do určitých sektorů a injekce se píchá do jednoho konkrétního z nich a ještě si ho musíte rozdělit dál a aplikovat to do jednoho konkrétního místa. A když už to najdete, tak aplikace samotné injekce je stejně problémová jako vyhldání místa vpichu. Je to, jakobyste nikdy neseděl/a za volantem a zeptal/a se, kolik se jezdí v obci, my Vám řekli 50 a vyrazil/a jste na silnice! Svěřte to někomu, kdo to umí!

ladinpraha*

Chtěl jsem napsat něco podobného, ale ty jsi to vyjádřil dokonale. Kdo neví a neumí, tak ať to svěří znalému. Já se jich kdysi něco napíchal, nejen do svalu a pod kůži, ale i do žíly. Do svalu to chce prostě odhodlaně vrazit a než se to naučíš, tak pár jehel ohneš.

lidus*

Složité?, píchala jsem si rok interferony bez aplikátoru, pouze injekční stříkačkou-stehna, ruce, břicho, zadek (spíš podkožní, jehla zajede max. 2cm) , píchám si B12 sama (častěj aplikuje manžel) jediný problé co mám je na začátku vynaložit tu sílu, za 6 let se mi nestalo, že bych si napíchla nějaký nerv, zalomila jehlu.

doplněno 30.03.14 12:00:

Já vám věřím, vždyť jsem i napsala, že interferony jsou spíš podkožní ale B12 je do svalu, ta je opravdu na doraz. Není problém injekci píchnout, můj problém je opravdu hned na začátku, dát sílu a jehlu zarazit. Znám mladou holku, která se i sama cévkuje, to si neumím představit, že bych zvládla a ona s tím problém nemá. Ale máte pravdu, byla jsem překvapená jak vysoko se injekce do zadku aplikuje, podle mě už v tom místě zadek končí.

cobrak*
Liduš,ano,když jste šikovná,někdo Vám to vysvětlil,je to v pořádku. Ale aplikovat sám někomu injekci do svalu,potažmo do zadku,je hazard. Není to jen "o pichnutí injekce do zadku." Opravdu se to stát může. To jak tvrdíte,že jste si aplikovala injekci 2cm hluboko,to není do svalu.ale do podkoží. Na rameni teoreticky to tak být může,pokud je člověk hubený,ale do zadku se píchá až na doraz. Věřte mi ;)
3axel

Píchala jsem babičce injekce do svalu ( zadku ) celé roky, než nedávno mě opustila. před první aplikací přijela moje mamka, zdravotní sestra, řekla, pojď, zkus to. myslela jsem, že mám jako zkusit do srolovaného ručníku nebo tak něco:) ale mamka prý ne, pěkně naostro, ukázala mi kam píchnout, jen je nutné se zatvrdit a vrazit rychle jehlu celou ( rychle, aby to bylo snesitelnější ). Tak jsem se naučila, celý roky píchala, a nikdy se nic nestalo. Když to tu čtu, tak teprv mám zpětně strach, chudák babička, dej jí pámbu lehké odpočinutí, ani nevěděla, jak moc riskuje. Ani já, to bych se do toho vůbec nepustila .-)

hodnocení

2x

Ano, jehla celá. Místo vpichu, pokud již neznáte, je toto: palec ruky (jeho poslední článek), na jejíž straně chci píchat, položím na výběžek na pánvi vpředu - viz foto - a tak, aby linie palec-prostředníček tvořily horizontální linku (popř. prostředníček lehce směřuje dolů). Ukazováček dám doprostřed mezi palec a prostředníček a zhruba uprostřed trojúhelníku, který tvoří ukazováček a prostředníček, se píchá jehla.

Omlouvám se, pokud "spamuji", snad to alespoň bude někoho zajímat...

Jak hluboko injekce do zadku?
cobrak*
Ano,dobře. Přeci jen ale lepší je,když Vám někdo ukáže,kdo to umí,než to zkoušet podle obrázku. Obvodní lékař Vám jistě poradí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je to do zadku, tak je to do svalu a tam bych to asi neřešil.

Ostatně, sestřička to nějak odhadne. Zdravím!

doplněno 29.03.14 11:59:

Možná bych ještě doplnil, že nestačí jen pod kůži - takže hluboko.

doplněno 29.03.14 12:22:

cobrak - tak, to docela koukám. Měl jsem vždy pocit, že to je "legrace". Asi jsem měl zatím štěstí na zkušenou sestřičku, která umí dobře mířit.

cobrak*

Když to člověk umí, tak to dá se říct hračka je, ale musí to opravdu umět. Hlavně: "není zadek jako zadek." :-D Je tam hrozně pravidel a ta jsou u každého zadku jiná :-D

hodnocení

0x

baj oko 3-5 cm. ale záleží na konkrétním místě vpichu u konkrétního člověka. jehla musí být tak hlubo, aby šla do svalu, nesmí tedy ani skončit už v tukové tkání nebo naopak jít až do kosti. tedy je potřeba posoudit, jestli je pacient vyhublý - s normálně vyvinutými svaly - s nadměrným množstvím podkožního tuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sedací nerv

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]