Nejste přihlášen/a.
ahoj, s přítelem žijeme již několik let v jeho bytě, má dospělého syna,s k terým moc dobře nevycházíme, chceme se s přítelem vzít, chci se zeptat, zda jako jeho manželka budu mít právo zde v jeho bytě zůstat, kdyby náhodou...jestli mne pak jeho syn nemůže vystěhovat.apod.Podotýkám. že jsme s přítelem v pohodě,byt si vylepšujeme i za mé peníze/ máme peníze společné i vlastní/, takže odpovědi proč to budete dělat apod. nechci.nejsem vyčuraná jak se říká, chci mít jistotu ,pohodu a klid ve stáří
to již není pravda.Je nový zákon,,co já vím
doplněno 29.03.14 19:27:Tady v domě ,,paní měla družstevní byt a zemřela.Zůstal tady bydlet s jejím souhlasem její manžel,nechala to napsat na družstvě .Po jeho smrti bude patřit její byt její dceři. Jinak by se musel vystěhovat. Přitom má známá si vzala muže s domem ,měla s ním dítě /z prvního man.měla také dítě/ Manžel zemřel a dědili všichni tři. Jak je to možné,že na byt ten muž neměl nárok a na barák ano?
Je to dáno tím, zda je minulý vztah řádně ukončen i po citové stránce. Zda tam mezi nimi došlo k usmíření se: OK, děkuji, co jsme spolu prožili, nyní já potřebuji žít něco jiného a dávám volnost i tobě ať ty prožiješ co potřebuješ prožít ty. Teprve takto je minulý vztah řádně ukončen. Ve smíru, rozejdou se v dobrém. Pokud ten smír není, stane se třeba i to, že původně společný byt se po rozvodu nestihne přepsat na manželku, bývalý manžel mezitím nadělá dluhy a ten byt je pak zatížen tím dluhem. Je to hluboké, příčiny jsou duchovního charakteru příčina/důsledek. Ta popisovaná paní nebyla citově usmířena s bývalým, s otcem své dcery, nepřevzala odpovědnost, že ona volila tohoto otce svého dítěte, proto byt nebyl včas přepsán na ni: aby došlo k jejímu citovému usmíření, že ona volila tohoto otce své dcerky. Opravdu to jsou hodně hluboké příčiny, duchovní podstata, nazývá se to tzv. "karma" (energie zavdávajícií příčinu určitých následků, neláska k dotyčnému).
ivulenko. Ať se snažím, jak se snažím, tak nějak nechápu Vaše myšlenkové pochody. A vydedukovat odpověď pro tazatele, to už neumím vůbec.
Tazatelka si přeje klidné stáří. A popsala jsem skutečný případ, kdy paní neměla citově ukončený vztah ke svému bývalému, ten než se byt přepsal na ni, nadělal dluhy, a i když se po rozvodu byt přepsal na ni, je zatížen těmi dluhy bývalého manžela. Jen jsem upozornila, že pokud nemají dobrý vztah k přítelově synovi, aby si ohlídala, aby se něco podobného nestalo i jim: syn dědí a tím by mohl případně ten byt být zatížen jeho dluhy. Pevně věřím, že se to nestane. Jde o energie: příčina/následek. Pisatel se podivoval, že někdo dědí OK a jinde jsou problémy, tak jsem vysvětlovala, že je to dáno právě těmi vztahy: zda byl minulý vztah řádně ukončen nebo ne, a pokud ne, jsou ty popisované problémy.
No, z jednoho konkrétního případu vydedukovat řešení pro další, naprosto odlišný a aniž byste o něm něco věděla, to je umění.
Proč není s bývalou paní, to je jistě věcí partnera tazatelky, nikoli naší.
,,Já nevím,proč u nás se musí dědit se zákona ..Proč člověk,ktwerý nabyl si majetek ho nemůže dát komu chce! A opět nějací neopomenutelní dědici.Co je komu po tom,co komu dám Je to moje a nikdo jiný nemá na to nárok. I vydědění,,samé dokazování...nechci mu to dát asi mám svůj důvod a jaképak řeči okolo.Je to ještě komplikovanější a nikomu to nic neulehčí tento slavný nový zákoník...
Protože dítě máme vychovat v lásce a aby vedl spořádaný život, pak se nějaké vydědění neřeší. Správně vedené dítko je bez problémů a co nabydeme během výchovy dítěte je odpočet z daní, berou se dávky mateřství atd.
doplněno 30.03.14 20:29:Ano, může mít i sebelépe vychovávané dítko problémy. Tak ho jimi provázíme, aby se řešily příčiny. Rozhodně ho nebudu zbavovat dědického práva atd. O tom, že byla úleva na daních a brali jsme příspěvek na pomoc, když děti byly malé, jsem psala z důvodu, že i proto máme řádně dítě vychovat a mít s ním dobré vztahy a i z toho důvodu po nás ze zákona dědí, jak se jeden pisatel podivoval, proč nemůže odkázat komu chce. Ten zákoník je právě z toho důvodu: když byly děti malé, měli jsme na ně různé úlevy, abychom i finančně dokázali rodinu v lásce "ukočírovat", proto jsou nepominutelní dědici. A Přítel tazatelky má syna a ten bude dědit. Tak aby o tomto všem věděla, když si přeje mít to pěkné bezproblémové stáří. Ukaszuji všechny souvislosti. Nic víc, ani nic méně
doplněno 30.03.14 20:37:A vše píši pod vlivem své zkušenosti s postiženým synem, mužem po 13 psychózách, sama jsem po rakovině dělohy a manžel dokončil 3. cyklus chemoterapií malobuněčného B lymfomu. Toto vše mě naučilo vidět všechny souvislosti. Já i manžel jsme si to nesli od předků, bylo by to na dlouhé psaní a byla bych ještě více "za cvoka": jsou totiž ty hluboké duchovní souvislosti příčina/následek, říká se tomu "karma". Kéž jsou všechny bytosti šťastné. Skutečné štěstí je uvnitř, a teprve když jsme š%tastní uvnitř, máme lásku i vně. Vím, že budu pro mnoho čitatelů "cvokem". Píši pouze a jedině ze své hluboké zkušenosti. Každý si z každé odpovědi vezme to své a pokud budu pro kohokoliv "pod vlivem": OK, naprosto respektuji. Vím, že čitatele jeho zkušenosti vedou k tomu, co on píše, podobně jako mé zkušenosti vedou k tomu, co píši já..
ivulenko, zlobte se na mě nebo ať mě syslíci smažou, ale musím reagovat na to, co odpovidáte. Vy snad píšete ty odpovědi pod vlivem... Co věta, to nesmysl. Správně vedené dítě je bez problémů - nemusí být pravda. A Vaše další- cituji :" a co nabydeme během výchovy dítěte je odpočet z daní, berou se dávky v mateřství atd..." To už jen valím oči . Nerozumím o čem píšete, nechápu jakou spojitost toto má s tím, jak si má tazatelka zajistit bydlení v případě úmrtí jejího budoucího manžela.
Ivulenko,našetřete si na byt a budete zbavena těchto problémů o dědictví. Jste oba bohužel nemocní tak rodinu již asi nebudete mít ,,tak proč -stát ušetří na penězích vám daných .proč se tedy vdávat a komplikovat jeho synovi a celkově situaci.
Já bych s ničí smrtí nekalkulovala do budoucna ,,jen jen můj názor.na jedné str. píšete o kladném vztahu rodičů a na druhém se snažíte tento nedobrý vztah s jeho synem protahovat. ..proto si kupte svůj byteček s čistým svědomím a je po problému ...snad jsem to pochopila ok ořč vám jde.
"To mě naučilo vidět všechny souvislosti"
To se mýlíte, naučilo Vás to vidět všechny souvislosti ve Vašich problémech. Což bohužel neřeší problémy nikoho jiného. I když mě moc mrzí Váš osud, nelze obecně říct, že správně vedené dítě bude bez potíží - rodiče se někdy mohou snažit vést sebevíc, a prostě to nevyjde.
A to se o duchovno zajímám též, se zbytkem (že štěstí je uvnitř aj.) souhlasím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.