Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně a urad prace

Od: neluska odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat na jednu věc. Můj zaměstnavatel podával za mně daňové přiznání za rok 2013 a já bych ráda věděla, jestli mi finančák bude vracet nějaké daně a nebo ne.

Od 1.1 cca do května jsm byla vedena na UP jako nezamestnaná, ale současně jsem měla DPP do 4000 hrubého, aby mně nevyškrtli na UP z evidence. Poté jsem byla normálně zaaměstnaná, poté měsíc a půl opět bez práce - tentokrát bez brigády - brala jsem klasicky podporu v nezaměstnanosti a od srpna do konce roku jsem zaměstnaná.
Vzniká mi za tu dobu, co jsem byla na UP nějaký nárok na vrácení daně? a pokud ano, zhruba kolik můžu očekávat?

Vraceli mi, když jsem byla na nmocenské, ale u tohoto případu nevím.

Předem mockrát děkuji všem za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každý (kromě poživatelů starobního důchodu) má právo na odpočet 24.840 Kč ročně z daně. Samozřejmě, odečítat lze pouze do výše zaplacené daně. Pokud jste v běžném zaměstnání měla hrubou mzdu nepřevyšující 10.000 a podepsané daňové prohlášení (růžový dvojlist), tak jste vlastně žádné daně neplatila (daňovou zálohu pohltila sleva na dani) a pak by nebylo co vracet. Existuje spousta dalších variant, takže Vám na základě uvedených údajů nelze přesněji odpovědět. Pokud máte na výplatních páskách odečtenou daň, pravděpodobně se Vám část z ní (nebo možná všechna) vrátí.

iz*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel provede pouze roční zúčtování daně z příjmu (daňové přiznání podává každý sám). Jestli jste zaměstnavateli dodala veškeré podklady, a pokud jste nějakou daň zaplatila, je pravděpodobné, že se Vám část nebo celá daň vrátí. Uvedete-li veškeré příjmy a všechny zálohy daně, můžeme to spočítat.

neluska
hodnocení

Dekuji za odpovedi.
Pisi z telefonu tak se omlouvam za hacky a carky.
Jak jsem psala- brigara byla od konce roku 2012 do konce dubna do4000 hrubeho. Potom od 1.4. Do 14.6. 15000 hrubeho mesicne. Od 14.6 do 1.8. Up a podpora v nezamestnanosti a od 2.8. Doposud zamestani 12500 hrubeho. Bohuzel zalohy nezjistim, jelikoz jsme se stehovali a vyplatni pasky uz nemam. Dekuji za kazdou dalsi odpoved. :)
iz*

Bez záloh na daň to spočítat nejde. Ta brigáda byla DPP nebo DPČ? Podepsala jste u zaměstnavatele prohlášení k dani? Pokud ano, doložila jste současnému zaměstnavateli potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně?

Jestli ano, měla by se Vám daň vrátit (maximálně do výše odvedených záloh).

doplněno 29.03.14 15:52:

Ano, přijde to spolu s výplatou za březen - v dubnu.

neluska
brigada byla dpp a potvrzeni o prijmech a zalohach jsem zamestnavateli dokladala... prijde mi to tedy od zamestnnavatele soucasne s vyplatou?

cuca*
hodnocení

0x

Každopádně se to dozvite na vyplatni pasce, takze budete jedině mile prekvapena, pokud neco vrátí.

doplněno 29.03.14 13:47:

Pripadne vraceni zaloh na dane se objevi ve vyplate za brezen, tedy ted v dubnu. Jestli se nepletu.

Ja si priznani delam sama a penize chodi v dubnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]