Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápady jak byste využít peníze?

Od: financee odpovědí: 21 změna:

Zdravím,chci využít volné peníze(asi 1,5mil.),aby mi cosi vydělali.Nechci je nechávat někde na učtech atd.Peníze se mají točit.Prosím,aby sem nepsali takovy ti,jakože mi pošlou svůj učet,haha atd.

Hledám nápady jak byste asi vy vužili tyto peníze,aby vám vydělali.Díky moc :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Koupit byt a pronajímat.

Přesně toto jsem chtěl taky napsat.

Tak pronajímat - nikdy ,,je to riskantní a moc nezískové dá se říct i ztrátové

hm*

Byty, alespoň u nás, jsou volné a nikdo do nich nechce. Nájem by musel být menší, jenže to by se zas ten byt nikdy nezaplatil, při jeho pořizovací ceně.

lidus*

"hm" pokud to není tajné, odkud jste?

doplněno 29.03.14 08:31:

Dotaz byl na "hm", už to vím, koupila bych byt.

financee
hodnocení

pro Lidus:z Ostravska...proč se ptáte,mohu-li vědět?

To bych momentálně nedoporučil. Zrovna teď prodávám byt poté, co jsem si spočítal, že současný nájem, který by mi byli nájemníci ochotní platit, by za 20 let dal dohromady menší částku, než je cena, kterou mi nabídl kupec. A to nepočítám fakt, že bych musel do toho bytu vrazit v průběhu této doby nějaké peníze minimálně na údržbu a také to, že by ten byt také mohl být nějakou dobu prázdný bez nájemníků.

hodnocení

1x

Osobně kdybych měl dostatek volných prostředků, tak koupím nějakou chatu (nebo spíš tedy koupit pozmek a na něm postavit novou) někde na Šumavě...

Lidé jsou ochotný bez problémů dát 10-15tis za týden pobytu, a když vidím jaký je problém sehnat pronájem volné chaty...

figurek*
hodnocení

1x

lepší, spolehlivější a výnosnější než pronajímat byt, je pronajímat garáž.

stonec
hodnocení

0x

Podle formulace dotazu usuzuji že toho o investování moc nevíte, bude tedy nejlepší zaplatit si finančního poradce, možností jak investovat je nespočet a je dobré je kombinovat. Vždy jdou proti sobě riziko (jistota), likvidita, a výnos. Bez znalostí bych Vám vřele nedoporučoval se pouštět do binárních opcí, forexu, komodit atp...

financee
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi,nicméně jestli můžu reagovat tak koupě bytu a pronájimat je sem zrovna ukončil a vzdal se toho.Z lidma je dost těžké,nájemnici neví že se platit musí a z některýma zřejmě budu nucen vést spory o výmáháni dluhu.

hodnocení

0x

Ještě je možnost - koupit apartmán u moře a ten pronajímat ,ale u nás ne. Známá tak dělá a má celkem ok zisk,,

pawelrobertrak

Presne tak. Investoval bych dneska jedine v zahranici. Tam neni riziko tak velke jako v CR, kde se to hemzi jen samymi podvodniky. Pokud nechcete o svoje penize prijit ale naopak aby vam vydelaly, tak doporucuji v pripade investovani jedine tuto cestu. Mozna byste se mel zamyslet nad investovanim do zlata nebo cenosti ale uschovy jedine ve svycarskych bankach. Ja byl drive taky dost naivni a investoval v CR radu penez, ale vzdy jsem prodelal akorat tak gat´e. Pawel Robert Rak

financee
hodnocení

Díky konečně nějaké napady,přesně tak nějak sem si představoval vaše rady.

stirecek*
Investici do zlata vám rozmluvím. Není dávno doba, kdy jsem zde na poradně radil zlato prodávat, ale lidi neposlouchali a dnes jsou o třetinu chudší. Všichni ostatní radili zlato nakupovat, protože v te době panovala nákupní horečka a cena splhala nahoru. O to rychlejší byl pád a vystřízlivění. Kupte si zpátky byt, jen ten vám zajistí procenta "nad" inflaci! Nikde jinde to nezískáte! Stačí si do bytu nastěhovat socky, tam máte penizky jisté, protože tovyplaci socialka. Dnes se z toho dělá velice výkonný byznys.

buss
hodnocení

0x

Někde u moře domeček, sám si tam jezdit a ještě pronajímat.

Nápady jak byste využít peníze?

hop®
hodnocení

0x

Já bych asi investoval do nemovitosti. Nemám co investovat, takže nemám přehled do jaké a kde, o to bych se začal zajímat až kdybych podobný finanční obnos měl.

Ale možná bych si nejdříve zaplatil kurs českého jazyka a gramatiky, abych uměl psát bez hrubek...

vlasatec*
hodnocení

0x
Pokud se nebojíte riskovat tak si teď jdu vzít úvěr na firmu. Banka nabízí úrok 8,5% můžu vám dat to stejné, potrebuji ale jen půl mega. Vím ale o solidní firmě která pro svoje obchody využije víc.

am93ow5pox
hodnocení

0x

Myslet si, že ti samotné peníze něco vydělají je mylná představa. Celý systém měn je nastaven tak, aby byla měna trvale devalvována více, než je možnost jakéhokoliv zisku s úroků. Platí pro drobné střadatele jako ty.

Peníze je jenom prostředek, který ti umožní něco vydělat.

Pokuď vyměníš peníze za jinou komoditu,nemovitost či akcie, tak zde narůstá obrovsky riziko, že nic nevyděláš a ještě proděláš. V nejhorším případě ti třeba nezbyde vůbec nic.

Neexistuje možnost zhodnocení peněz bez rizika. Takže si na začátku musíš říci, jsi ochoten jít do rizika, že můžeš mít na konci daleko méně, než teď.

pawelrobertrak

Tak, tak souhlasim. S rizikem se musi vzdycky pocitat. A to i kdyz treba penize ani do niceho investovat nebudete a budete je mit schovane nekde doma pod polstarem nebo v truhliku. Co kdyz vyhorite, vykradou vas nebo bude druhy den mena jako za Tondy Zapotockeho. Riziko nas pronasleduje kazdy den na kazdem kroka v zivote a muzeme se pak akorat tak modlit k Pana Boha aby se nic nestalo. Pawel Robert Rak

danys*

záleží na tom, do jak velkého rizika chcete jít. obecně platí, cím větší riziko, tím větší výnos :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]