Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh z Dablinu? podvod a nebo co to je?

Od: ramada® odpovědí: 8 změna:

Dnes mi přišel dopis z Dublinu se šekem a někdo po mě chce 39 €uro? Nikde nedlužím a ani jsem si nic nepůjčovala,takže vůbec nevím co s tím.Přikládám jak vypadá obálka s razítkem asi banky.Prosím poradí někdo a nebo nesetkal jste se s tím někdo? Děkuji

Dluh z Dablinu? podvod a nebo co to je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, byla jste někdy v Dublinu? Neměla jste tam platit pokutu? Nedala jste tam někomu své údaje? Máte s Dublinem něco společného? Pokud ne, tak na to nereagujte a maximálně to přijde znovu. Jinak, podle Google to nevypadá na banku.

Já tam vidím nějaké garáže, ale má angličtina na to nestačí. Zdravím!

doplněno 27.03.14 23:45:

ramada - pokud jste si jistá, tak to ignorujte. Dobrou noc i Vám.

hodnocení

Ne nikdy jsem tam nebyla *nevi*,jen vím kde je.Ani tam nikoho neznám,nebudu na nic reagovat *stop* a budu doufat,že mi už dají pokoj.Děkuji všem za dobré odpovědi *klik* a přeji dobrou noc *palec*

hodnocení

1x

Moje zkusenost,podala jsem inzerat na prodej mensi veci,cena asi 1000kc,ozval se zajemce,a ze bude platit sekem,zadala jsem adresu,a dostala jsem postou sek na 35000kc,take z Dublinu!Vse jsem odevzdala na policii,Sice jeste chodi e-maily,jestli jsem uz sek dala na banku-ale nereaguji jsou to PODVODNICI z ciziny,zahodit roztrhat NEREAGOVAT!On vam da dnes zadarmo nekdo penize?Oni chteji jen jedno-VASE!korunky!

danys*
hodnocení

0x

lepší by bylo dát foto toho co bylo v obálce. každopádně bych viděl zas na nějaký podvod!

hodnocení

Už na tom pracuji,adresu měli úplnou a to i můj telefon,to nechápu kde to vzali...nikde není vysvětlení je to celé divné

Dluh z Dablinu? podvod a nebo co to je? #2
hop®

Vzali to kdekoli, pokud to nebylo doporučeně, tak bych to archivoval do skartovačky a dál se tím nezabýval...

doplněno 27.03.14 23:07:

Pokud máte telefon na paušál, ví Vaše údaje operátor...

Pokud jste objednával(a) z pochybného eshopu, ví Vaše údaje tento eshop...

hodnocení

Došlo to obyčejně a z žádného Eshopu jsem nic nebrala.Beru jen pravidelně krmení a to je z Čech.Takže asi opravdu podvod,celý den na to myslím a přemýšlím co je to za drzost.A ano,tel.mám na paušál jestli odtud vítr nevane?

hop®

I české eshopy mohou napadnout hackeři a ukrást databázi zákazníků, a těm potom spamovat. Rozumný eshop toto s omluvou svým zákazníkům oznámí a požádá o přeregistrování, méně zodpocvědný internetový obchod o tom raději mlčí. Podobně je to i s mobilními operátory.
Každopádně se tento obyčejný dopis pravděpodobně někde ztratil "po cestě", jeho doručení nebylo potvrzeno, jasné? ;)

Takže klid a hezké sny, dobrou... *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]