Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kdo prosím poradí. Potřebuji si podat příspěvek na bydlení a doplatek na bydl. Jsme v pronájmu. Stačí přiložit smlouvu nebo musí pronajímatel vyplnit kolonky.. Děkuji za brzkou radu.
Tak trvalé bydliště samozřejmě mám. Ale nebylo mi jasné, jestli opravdu stačí smlouva nebo musím pronajímatele obtěžovat s vyplňováním žádosti..
Žádost si vyplňte sama
Ale,musíte k ní doložit všechny příjmové doklady od majitele o vašich platbách za každý měsíc zvlášť.Tzn.,že žádáte o příspěvek za celé čtvrtletí,tudíž musíte doložit př.-leden,únor,březen.Nájem/holý/,elektřina,plyn,voda,atd.Rozumíme si?
Ano,musí to být rozepsané.V jednom formuláři to také musíte přesně vyplnit![]()
Příště už na tyto dotazy odpovídat nebudu,škoda mého času ![]()
Aha, takže stejně musím obtěžovat pronajímatele. Já mám ve smlouvě uvedeno pouze nájem činí 6tis., to jim stačit tedy nebude, předpokládám. Potřebují to mít rozepsané, ano?
Jestli z peněz co od vás má majitel bytu odvádí daně tak vám to rozepíše, jestli ale ne tak vám nebude určitě chtít nic napsat a vy žádnej příspěvek nedoatanete.
Když tam ale máte trvalý bydliště tak by to podle mně neměl bejt problém.
to je nesmysl, příspěvek na bydlení lze pobírat pouze v připadě nájmu, nikoliv podnájmu!
doplněno 27.03.14 18:36:Nárok na příspěvek na bydlení má vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě hlášen k trvalému pobytu.
Podnájemce nemá nárok na příspěvek na bydlení
kapkanaděje--------děkuji moc za podporu, jsem ráda, že je můj příspěvek občas užitečný
doplněno 27.03.14 19:01:luluu ---- pokud máte nájemní smlouvu je vše v pořádku (smlouvu uzavíráte s majitelem domu/bytu), můžete žádat o přísp. na bydlení. Pokud máte podnájemní smlouvu, nemůžete žádat o příspěvek na bydlení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.