Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušky ze znalosti hub

Od: haninka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nedělal tu někdo zkoušky ze znalosti hub? Na co se zaměřit atd...

Už jsem se zde ptala loni, ale nikdo neodpověděl tak to zkouším znovu. Na netu nemůžu nic najít, mám pocit že to snad budu dělat jediná v Praze.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

bude se hlavně zaměřovat na rozpoznání jedovatých a nejedlých hub, jde o to, že tyto zkoušky dělají především prodejci a ti nemohou trávit chudý lid; zkoušky sice nemám, ale sběr hub je můj koníček

hodnocení

0x

Zkouška znalosti hub

§ 3

(1) Při zkoušce znalosti hub musí žadatel prokázat znalosti právních předpisů1) upravujících členění hub na skupiny a podskupiny, znalosti znaků jednotlivých skupin a podskupin hub, požadavků na jejich jakost a zdravotní nezávadnost, značení, způsob jejich sběru, třídění a zpracování, podmínek jejich přepravy, skladování, balení a prodeje. Dále musí žadatel vždy prokázat způsobilost rozlišení jedlých a jedovatých hub podle názorných pomůcek, např. atlasu, znalosti příčin nejčastějších otrav z hub, zdravotních projevů otrav z hub a souvisejících zásad poskytování první pomoci. Seznam rozlišovaných jedovatých hub je součástí přílohy č. 2 této vyhlášky.

(2) Zkouška znalosti hub sestává z písemné a ústní části.

(3) Podmínkou pro připuštění k ústní části zkoušky je úspěšné vykonání písemného testu, čímž se rozumí správné zodpovězení alespoň dvou třetin otázek celkem a všech otázek týkajících se jedovatosti hub.

více na:

zakonyprolidi.cz/...

doplněno 26.03.14 19:05:

zkoušky se dělají na každé Krajské hygienické stanici

jsou zde i vzory žádosti o provedení zkoušky znalosti hub v pdf i doc

haninka*
hodnocení

Díky, to vím. Ale já jsem myslela že by mi odpověděl někdo kdo to dělal. Na co je komise ras atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]