Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik měsíčně za jídlo?

Od: lenon odpovědí: 18 změna:

Osamostatňuji se a zajímalo by mne, kolik mě tak měsíčně bude stát jídlo. Budu sám, pracující muž. Kauflan a Lídl za rohem. Občas v práci kafe do kelímku. Jsem zvyklí jíst zdravě, hodně zeleniny /paprika, rajčata, brokolice, zel. saláty hotové atd/, kávy, méně masa, ale zato dražšího /šunka, ryby aj./ Pití minerálky bez sladidel. Kolik tak měsíčně projím?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já pro dva dospěláky utratím kolem 3000, svačiny do práce domácí. Když jsem byla sama, stačilo 1200, teď mě muž honí do jídla, takže se cpu s ním:D Nepočítám, když chodíme na večeře, to je 800 Kč jen to loupne:D

meda45*
hodnocení

2x

Počítejte kolem 3000 Kč za měsíc plus minus. Spíš teda plus. Taky záleží na období, v létě je zelenina o mnoho levnější a ve vašem případě, pokud máte velkou spotřebu, to hraje roli.

pfpetr*

snídaně a večeře i kdyby za 100 což je hodně málo a oběd za 100 je taky dost levné a spíš vyjde navíc. Tj 200 krát 30 a máme to měsíčně 6000 . Docela by mě ty 3000 zajímaly 100 denně je totiž fakt málo

pokud ma nekdo treba v kantyne obed , cca 40kc , snidane + vecere , chleba + pomazanka?! Tak jak jsem byl sam , tak jsem klidne to dal i za litr mesicne :) kdyz byla nouze , co se dalo delat :)

No já se běžně v práci najim za 65 kč, sem tam 70.

Pro tazatele- jak chcete cenu obědů když neznáme Vaše zvyky, kde se stravujete, zda třeba máte stravenky, popřípadě závodní stravování?

lendak*
hodnocení

2x

když dáte cca 200,- za jídlo denně...což není moc...vychází to za měsíc na 6000,- ...stašný kolik peněz člověk prožere xS

olaf71*

to by mě zajímalo, jak se na tuhle odpověď tváří "socky"

hodnocení

2x
S přítelkyní sníme měsíčně necelých 8 tisíc, takže to vychází 4 tisíce na jednoho a to, se v jídle neomezujeme, maso máme téměř denně. Takže by to šlo rozhodne i za méně.

olaf71*
hodnocení

1x

3-4 tácy a to si nekupuji hotová jídla do práce a vařím si je sám.

hodnocení

0x

je to o mnozstvi a rozezranosti , jde projist za mesic litr , dva i tri :)

hodnocení

0x

To přece nelze jednoznačně napsat,kolik projíte.Vezměte si tužku a papír a propočítejte si to.Za jeden den-snídaně,svačiny,obědy,večeře.Pak to vykrátíte 30ti.A je to ;)

lenon
hodnocení

Snídaně za 100 určitě ne. 1/2 l čaje a 2-3 pečiva + cottage, kousek šunky, nebo nějaká pomazánka. To samé večer. Buď zbytek od oběda, nebo polévka s pečivem atd. Do stovky i se svačinama a k tomu oběd za?

myse*

to je strašně složité... píšete že rád jíte "lepší" věci (to my všichni...) ale nepíšete podrobnosti... Budete si vařit? denně? nebo obědy v kantýně či restauraci?

Doporučuji si měsíc psát všechno co jsem kde koupil a stvořit tabulku a uvidíte... taky uvidíte, kde se dá případně ušetřit

Minimálně bych ale počítala 3 tisíce spíš 5...

lenon
hodnocení

Nikde nevidím, že bych psal že jím "lepší" věci. Sním vše, jen jím zdravěji. Nemohu si teď psát kolik projím denně, když se nakupuje a jí pro celou rodinu, to prostě nejde vyčlenit.

myse*

cituji: "méně masa, ale zato dražšího /šunka, ryby aj" (odtud "lepší věci") ale to je jedno...

No v rodině to psát nejde, to je pravda. Ale zkuste aspon sbírat všechny účtenky (nebo si to pište) kdy jste si koupil kafe do kelímku, svačinu, oběd, rychlovku... Ten zbytek nějak odhadnete...

hodnocení

0x

Individuelní. Nikdo cizí Vám přece v tomto případě nemůže adekvátně poradit. Jenom Vy víte co kupujete a co Vás to stojí. To si lehce propočítáte sám. Já vím, kolik měsíčně utratím za jídlo já. Ale nemohu vědět co a za kolik, kupujete Vy. Na to přijdete během času sám.

hodnocení

0x

Každý to máme jinak, těžko vám poradit přesněji. Nejlíp uděláte, když si aspoň první měsíc výdaje na jídlo budete zapisovat.

joudic*
hodnocení

0x

kazdy to ma jinak, ja skoro nejim maso, hodne varim, pac pracuju doma a pohybuje se to od cca 600 (ryze+zelenina apod) az treba 4000-5000 mesicne, kdyz se do toho zaradi hospody a tak

doplněno 26.03.14 20:52:

ted me napadlo, ze byste se mohl regnout do itesco.cz a udelejte si nanecisto proste nakup na tyden a vynasobte 4ma a budete to vedet presne ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]