Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz a prosím o radu nebo jakoukoliv pomoc. Moje sestra 37 let. Od 19 let v invalidním důchodě po operaci mozku. Nikdy nepracovala takže peníze má bez jakékoliv snahy. Má dvě dcery před maturitou, které s ní nebydlý ( nechtějí s ní bydlet). sestra má epilepsii a navíc dost pije. DOST myslím tím, že když u nás jednou spala, protože neměla kam jít tak nám přes noc vypila vše co našla v lednici. Prostě pije od rána a celý den. Je jí jedno, že je nemocná , a že by neměla pít vůbec. Je mi jí líto,ale když jí řeknu o léčebně tvrdí, že ji nepotřebuje, že nemá problém.Jenže ona ho má a nechce ho přiznat. Každý den čekám telefonát od policie, že ji našly někde mrtvou,protože dostala záchvat a nikdo u ní v té chvíly nebyl. Je to hrozné. A já nevím jak jí pomoct.
Dobrý den PavloObávám se,že nic neuděláte...Sestra by musela být zbavena svéprávnosti na to,aby ji mohli umístit do léčebny.Jinak se prakticky zabíjí sama,a to je jen a jen její věc!Je to smutné,ti závisláci
Nejhorší na tom je,že až ji někde chytně epileptický záchvat,tak ji zřejmě nikdo nepomůže,všichni si budou myslet,že je "pouze" opilá
Pomoci jí můžete pouze tím, že ji donitíte jít se léčit (téměř všechny "dobrovolné léčby závislosti" jsou na nátlak rodiny).
Spojte se s jejími dcerami, případně i s jejím lékařem. Společně se Vám snad podaří ji přimět k přehodnocení situace.
doplněno 27.03.14 08:18:Oprava: donutíte
---- U epileptiků býval problém v tom, že užívali léky, u nichž při požívání alkoholu hrozilo zhoršení zdravotního stavu. Nevím, jaké léky se užívají dnes, je možné, že moderní léčiva už mají menší vedlejší účinky, ale léky s alkoholem obecně jsou špatná kombinace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.