Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestra je alkoholik nemocná s epilepsiií

Od: pavla1980 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz a prosím o radu nebo jakoukoliv pomoc. Moje sestra 37 let. Od 19 let v invalidním důchodě po operaci mozku. Nikdy nepracovala takže peníze má bez jakékoliv snahy. Má dvě dcery před maturitou, které s ní nebydlý ( nechtějí s ní bydlet). sestra má epilepsii a navíc dost pije. DOST myslím tím, že když u nás jednou spala, protože neměla kam jít tak nám přes noc vypila vše co našla v lednici. Prostě pije od rána a celý den. Je jí jedno, že je nemocná , a že by neměla pít vůbec. Je mi jí líto,ale když jí řeknu o léčebně tvrdí, že ji nepotřebuje, že nemá problém.Jenže ona ho má a nechce ho přiznat. Každý den čekám telefonát od policie, že ji našly někde mrtvou,protože dostala záchvat a nikdo u ní v té chvíly nebyl. Je to hrozné. A já nevím jak jí pomoct.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den Pavlo:)Obávám se,že nic neuděláte...Sestra by musela být zbavena svéprávnosti na to,aby ji mohli umístit do léčebny.Jinak se prakticky zabíjí sama,a to je jen a jen její věc!Je to smutné,ti závisláci:(

doplněno 26.03.14 13:45:

Nejhorší na tom je,že až ji někde chytně epileptický záchvat,tak ji zřejmě nikdo nepomůže,všichni si budou myslet,že je "pouze" opilá:(

cuca*
hodnocení

0x

Pokud sama nepřizná, ze ma problém, neudelate nic.Nejhorší

na tom je vědomí, že je to rodina.

A to bolí.

Cizího člověka byste možná politovala,možná pomluvila a mavla nad tim rukou.

iz*
hodnocení

0x

Pomoci jí můžete pouze tím, že ji donitíte jít se léčit (téměř všechny "dobrovolné léčby závislosti" jsou na nátlak rodiny).

Spojte se s jejími dcerami, případně i s jejím lékařem. Společně se Vám snad podaří ji přimět k přehodnocení situace.

doplněno 27.03.14 08:18:

Oprava: donutíte

---- U epileptiků býval problém v tom, že užívali léky, u nichž při požívání alkoholu hrozilo zhoršení zdravotního stavu. Nevím, jaké léky se užívají dnes, je možné, že moderní léčiva už mají menší vedlejší účinky, ale léky s alkoholem obecně jsou špatná kombinace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]