Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení celního poplatku

Od: josef94* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, objednávám si nějaké zboží z ebay.com. Poraďte mi prosím, jak je to s placením celního poplatku. Slyšel jsem, že se platí až od nějaké vyšší častky. Nevím ale jaká částka to konkrétně je. Díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Osvobození od DPH při dovozu zboží z mimo EÚ je nově osvobozeno pouze tehdy, když jeho úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR (cena zboží + dopravy je nižší než 22 EURO).

Kdy a jak se proclívá?

Cena zboží do 22 EURO - neplatíte clo, ani DPH
Cena zboží od 22 EURO do 150 EURO - platíte 21% DPH, žádne clo
Cena zboží nad 150 EURO - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo

Zdroj: cz-ebay.cz/...

mopet*
hodnocení

0x

limit od něhož se platí DPH je cca 22 eur

limit od něhož se platí CLO je cca 150 eur

hujer123*
hodnocení

0x

Dojednej si s prodejcem, ať uvede na zásilku cenu max. kolem 20 euro. někteří Číňani, kluci šikovní, to dělají automaticky.

ohneta*

jj, mě číňan dal do balíku v hodnotě 220 USD fakturu na 60 USD. Ale návštěva celního úřadu mě stejně nemine :(

stirecek*
25.03.14 22:14
Proč?
ohneta*

Protože DHL po mě chce číslo EORI, které ještě nemám. Je to má první zásilka, tak vůbec nevím jak to chodí

stirecek*
Tak třeba DPH platit nebudeš. Mně přišly dva mobily za 500 USD přes DHL a nic jsem neplatil. Faktura byla na dva eboky po 20 USD. I kdyz se divím, ze něco chcou zpětně... fakt nevím.
Já objednávám v hodnotě 500 dolarů a nechávám si psát na balík 50 dolarů. Nikdy jsem nikam chodit nemusel, přijedou, doplatim 250kc a to je všechno. Přes co si necháváš posílat balíky?
ohneta*

Je to přes DHL, je to větší krabice, 100 ks tovaru. Snad kvůli DPH či co *nevi*

Aha, tak jestli je to velká zásilka, budou chtít nějaké podklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]