Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objednávám si nějaké zboží z ebay.com. Poraďte mi prosím, jak je to s placením celního poplatku. Slyšel jsem, že se platí až od nějaké vyšší častky. Nevím ale jaká částka to konkrétně je. Díky za rady
Osvobození od DPH při dovozu zboží z mimo EÚ je nově osvobozeno pouze tehdy, když jeho úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR (cena zboží + dopravy je nižší než 22 EURO).
Kdy a jak se proclívá?
Cena zboží do 22 EURO - neplatíte clo, ani DPH
Cena zboží od 22 EURO do 150 EURO - platíte 21% DPH, žádne clo
Cena zboží nad 150 EURO - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo
Zdroj: cz-ebay.cz/...
Dojednej si s prodejcem, ať uvede na zásilku cenu max. kolem 20 euro. někteří Číňani, kluci šikovní, to dělají automaticky.
jj, mě číňan dal do balíku v hodnotě 220 USD fakturu na 60 USD. Ale návštěva celního úřadu mě stejně nemine ![]()
Protože DHL po mě chce číslo EORI, které ještě nemám. Je to má první zásilka, tak vůbec nevím jak to chodí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.