Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vši- 3 otázky

Od: krupice odpovědí: 7 změna:
Bratr dotáhl domů ze školy vši, teď je máme všichni, okamžitě jsme začali prát veškeré ložní prádlo a oblečení a na hlavu si patláme všechno možné (šampon capissan,alpu, olej, teatree oil..), měla bych ale 3 otázky, na které semi nedaří najít na internetu kloudná odpověď :1. Ty šampony a různé přípravky zabíjí většinou vši, je také nějaký přípravek co spolehlivě zabíjí i hnidy?2. Vyprali jsme prostěradlo, povlaky na peřiny, polštáře,.. co ale s matrací a peřinami? nezůstanou ty vši v tom? Jak máme tohle odvšivit? (matraci jsem vysála, stačí to?)3. Za jakou dobu od nakažení vší nakladou vši do vlasů hnidy? Ptám se, protože jsem se nakazila předevčerem a hned včera jsem to začala řešit, tak jestli je možné, že by to ještě nestihly)děkuji moc, jsem docela zoufalá a znechucená, nikomu tohle nepřeju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vši se drží ve vlasech, proto nemusíte řešit matrace, peřiny apod. - převlíknout stačí... a co s vlasy? není to žádná tragédie ani ostuda - aplikujte prostředek, co vám doporučí v lékárně, je dobré hlavu zabalit, aby to líp účinkovalo - popř. opakovat, vyčesávat hnidy hustým hřebenem - chce to trpělivost...

doplněno 07.04.14 21:04:

odkaz od Liduš je velmi zajímavý, přečtěte si ho...

krupice
hodnocení

a když u sebe žádné hnidy nenacházím? no a bratr má hnidy ale jsou tak malé že je ani ten hřeben všiváček nevezme...

ukulele*

tak jak píšete, když u sebe žádné hnidy nenacházíte, tak je vši asi ještě nenakladly

nebo nakladly a jsou dobře schované *nevi* pokud slečna u sebe našla veš, dají se hnidy předpokládat, čili bych se zařídila podle pokynů výrobce odvšivovacího přípravku. tedy obvykle použití nadvakrát, poprvé se zabijí lezoucí vši a po týdnu ty, co se mezitím vylíhly z hnid.

ukulele*
hodnocení

1x

1. Hnida je vajíčko od vši, na to žádný šampon není, přípravky zabíjejí jen vylíhlé vši

2. Při dodržování standartních hygienických opatření to bohatě stačí, takové to v knihách a nebo filmech popisované zavšivení všeho bývá jen za opravdu otřesných podmínek, to se vás netýká.

3. Ta vaše třetí otázka se neodpovídá lehce, to si tipne málokdo...ale není to hned, řekl bych že to bude několik hodin a nebo dnů trvat...

krupice
hodnocení

děkuji, já právě nevím jak na tom jsem a ráda bych to nějak zjistila, přijela jsem totiž v sobotu ze školy (studuji na vš v jiném městě) a pak jsem spala v posteli kde spal zrovna jak napotvoru předchozí den bratr a v neděli jsme právě objevili ty vši, tak jsem si pak večer polívala hlavu alpou a přidala si do koupele trošičku teatree (nic lepšího doma nebylo)- potom jsem našla ve vaně vyplavené 2 vši (brr) no a dnes už jsem si hlavu umývala capissanem forte co rodiče koupili na vši a to jsem nenašla žádnou vyplavenou..

lidus*
hodnocení

0x

Není to žádná tragédie, pravda je, že přípravky z lékárny moc nefungují ale nějaký se najde,zkuste třeba LIQIDO forte z lékárny cena asi 250Kč, ZDE a ZDE se dočtete jako dlouho veš žije a kdy klade vajíčka. Umýt vlasy a hřebenem všiváčkem (k dostání v drogerii) vyčesávat hnidy -sklonit hlavu třeba nad stolem kam položíte papír, mytí vlasů opakovat po týdnu. Jako malá dcera vešky donesla a já jen převlékla postele. Pokud by šlo o malého kluka, vyřešila bych to snadno ostříháním do hola. Jako děcku mi maminka nalila na hlavu petrolej a zabalila do plíny, pomohlo to, jen jsem měla spálené celé čelo )to bych raděj nedělala).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]