Dobry den, mam takove dve otazky, ktere se tykaji mych problemu. Jde o takove zazivaci problemy. Je mi 14 a jsem muzskeho pohlavi. 1 otazka se tyka minuleho utery kdy jsem po probuzeni vypoustel hodne plynu, ktere mely docela spatny zapach. Sel jsem na zachod a nevykadil jsem skoro nic, ale po pul hodine se mi chtelo, asi 25 min jse to drzel, pak jsem si dosel a stolice byla pomerne tekuta a rozdelena do spousty malych kousky, po 10 min se mi chtelo zas, ale to se mi podarilo 20 min drzet vzit si prasek uz jsem za cely den nebyl. Ptam se tedy jestli se jednalo o prujem nebo ne a jestli by mohla byt priciina, že jsem mel v pondeli zhruba v 7 hodin vecer misku redkvicek. 2.otazka se tyka dnesku (pondeli a vcerejska) k snidani jsem mel syr a celozrnny chleb. K obedu jsem mel kure s ryzi a k veceri maly kousek rizku. Vecer zhruba v sest jsem zacal citit divny pocit dole na brise a chodily na mě plyny ktere znovu meli takov divny zapach. Pokracuje to i do dnesniho rana kdy jsem byl dvakrat na zachode skoro nic jsem nevykadil a az na potreti se mi podarilo neco vykadit. Uz ten pocit je lepsi, ale trapi mě jestli kombinace prujmu v utery a ted ...nevim jestli to nazvat nadimani nemuze byt nejaky horsi problem? Treba priznaky rakoviny, nebo tak nejak a ještě co si myslite moho zpusobit to nadymani? Tyto problemy mě štvou protoze jsem kvuli prujmu odchazel že skoly a teď ani nejsem coz je prakticky dvakrat za tyden a to je hodne. Mam take strach, že to muze byt nejaky horsi problem. Predem dekuji za pomoc a omlovam za se za spoustu chyb a nepouzivani diakritickych znamenek, ale jsem na mobilu a nez bych to dal vse dokupy, tak by to trvalo dost dlouho...Jeste predem upozornuji ze mi toto tema prijde divne a nevedel jsem presne jak se k urcitym pojmum vyjadrit Predem dekuji za pomoc
Dobrý den, je to hezky a podrobně napsáno a zdá se, že Vás to velmi trápí. Dříve jste nikdy průjem neměl? Proč by to měla být rakovina? Někde jste si o tom přečetl? Zatím buďte v klidu, stravujte se přiměřeně i nemastně a dodržujte pitný režim. Může to být trochu podrážděný žlučník nebo ani to. Občas má tyto problémy asi každý. Ale, pokud se to nezlepší, tak Vám jistotu dá (až po vyšetření) lékař. Tak ho budete muset vyhledat. Zdravím!
doplněno 24.03.14 10:30:
Nevím, já nejsem lékař, ale zatím zkuste dietu a uvidíte. Na rakovinu nemyslete a to nadýmání mohlo být po ředkvičkách (a prdy jsou po nich hodně cítit). Pokud máte velkou obavu, tak běžte za doktorem (a svěřte se i rodičům).
doplněno 24.03.14 10:51:
Nemáte zač.
dustycz*
Sice to neni dlouhodoby problem, ale ano trapi mě to hlavne kvuli skole a z enevim z ceho to je. Tak prave nejaky velky prujem ne, ten jsem nikdy nemel, nekdy se mi stala podobna vec, proste jsem byl 2 krat rano nazachode a fungoval jsem dal. Da se to teda zaradit jako prujem nebo ne? A s tou rakovinou, jsem si nekde prccetl z akovina tlusteho streva ma priznaky stridani prujmu s nadymanim, si e se to u mě vystridalo tahle jednou s rozmezim 4 dnu, ale porad mam docel obavy
dustycz*
Ok dekuji za odpovedi
levlef*
Moc se pozorujete.
To, co popisujete je naprosto bezne, redkvicky specialne patri mezi potraviny co nadymaji (stejne tak kvetak, kapusta, cibule, fazole, lusteniny a spousty spousty dalsich) a v jidle Vam proste neco nesedlo. Zazivani ovlivnuje i pitny rezim, stavba jidelnicku, podil vlakniny ve strave, nemuzete cekat ze kazdy den budete vylucovat to same
klid, dejte si neco dobryho nazub a jdete se projit ven
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.