Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přítel má jít ve středu do nemocnice a má jít na operaci se zubem.. Doktoři nebo kdo mu řekli že ho uspí, ale dneska mu máma řekla že ho jen umrtví, že tu bolest a co mu budou dělat nebude vnímat, ale če uslyší co si budou říkat.., a on se bojí a vyvádí že tam nepůjde :D Že prej nebude poslouchat jak si říkaj "Tak tady to rozřízneme", atd.. Že prej chce ať ho uspí..
Chtěla bych se vás zeptat, jestli uspávaj před operací když mu budou operovat zub a nebo mu to opravdu jen umrtví?
Ale podle mě kdyby mu to měli umrtvit tak by mu to udělala normálně zubařka, ale nevim no..
No říkal mi že mu budou trhat 3 zuby (ty nejvzdálenější) a že mu tu pusu prej rozříznou nebo jak mi to říkal..
Operace se zubem? Trošku nadnesený výraz. Ať není přítel poseroutka. Dostane dvě tři injekce, umrtví mu to hubu, že ji neucítí a jen bude slyšet křupání (zvuk se vede po kosti) a krve jak z brávka, ale jinak nic děsnýho. A nebudou řezat pusu, ale dáseň, pak to zašijou pár stehama. Takže ať je v klidu. Jen bude do večera slintat, protože bude mít pusinku jak v obrně...
Záleží opravdu co rekl doktor. Pokud se pritel nepreslechl.
Mozna mu to umrtvi lokalne, ale zalezi o jak narocny zakrok se jedna.
Mne jednou pri lokalnim umrtveni tahali moudrak v zánětu, zubarka si na tyto pripady netroufa. Pokud budou potrebovat, aby byl 100% v klidu a nehybal se, tak ho uspi a nejak si tu jeho pusu zafixuji.
doplněno 23.03.14 21:33:Anonm, v cizich slovech to nezni tak drasticky
Heledte, at si mysli, ze ho uspí, maminka at ho nedesi dopredu. Oni chlapi jsou na bolest dost háklivi, utesujte ho, ze to bude dobre. Nachystejte do mrazaku pytliky s ledem a pak ho muzete utěšovat a léčit
Nema cenu mu rikat, ze az to prijde k sobě, tak to teprve zacne...
Zubař jistě sám nejlépe ví, pro jaký zákrok je vhodné umrtvení a pro jaký případně i uspání. A jistě vašmu příteli vysvětlí výhody a nevýhody obojího v případě, že by si mohl vybrat.
Uspání je pořádný zásah do organismu! Nevyžadovala bych to jen proto, že se bojím!
Po zákroku přítele kontrolujte, aby bral léky na bolest jen v přiměřeném množství a kupte v lékárně řapík lékařský na vyplachování úst. Je to dobrá desinfekce.
Trhání zubu není nic hrozného. Nedávno jsem byl na vyndání osmiček. Injekci ani neucítí.Při trhání max tlak a křupnutí. Uspání na vytržení zubu je zbytečné. Max. bych si zaplatil analgosedaci (cca 3500 Kč) tam ho neuspí, jen ,,oblbnou léky,, takže si ze zákroku nic nepamatuje. Ale pořád lepší, než celková narkoza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.