Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnosti průkazů

Od: hornik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nejsem si jistý platností různých osvědčení a průkazů. Když mám v průkazu v řádku, stránce "opakovaná školení" napsané, vytištěné, vyražené datum, zanemená to, že tehdy proběhlo školení a platnost je tedy rok od onoho datumu. Nebo to znamená, že ten datum by mělo být opět školení a tudíž by byl průkaz neplatný.

Příklad mám v kolonce vytištěné opakováné školení 7.měsíc 2013. Je půkaz platný do toho data? nebo je platný až do 7 2014 a tehdy by mělo proběhhnout další školení,neb bude neplatný.

Děkuji za kompententní odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No já bych řekl, žejde o datum provedeného školení. Přeci nemohu spolehlivě předvídat datum dalšího školení; řekl buch, že další školení, které průkaz prodlouží, by mělo být za rok.

hornik
hodnocení

Taky bych tak uvažoval.

dusger*
hodnocení

0x

Já mám ve všech průkazech vždy datum posledního školení.

hornik
hodnocení

Jo no , tak to by měly být od onoho datumu tedy rok platné předpokládám.

buss
hodnocení

0x

Vy musíte vědět, jaká je platnost toho osvědčení, kdy vydáno, kdy se tedy musí opakovat, tedy lhůty a ty se pak počítají dle roků.

humbucker*

Ahoj. No, nemusí. Pokud je pán zaměstnanec, tak mu to může, ve svém zájmu, pohlídat jeho nadřízený, nebo bezpečák. Jako živnostník, to má na svým triku.

hodnocení

0x

horníku, musíte specifikovat konkrétní případ. Přiklad průkaz VZV má platnost, ale po roce nemáte školení a nesmíte jezdit s VZV, páč k průkazu máte ještě kartičku, kterou každý rok měníte (přesněji, školitel vydá jiné. Profesní průkaz máte na 5 let s poviností 5x7hodin školení během 5ti let. Po 5 letech nesmíte řídit vozidla, na které budete potřebovat profesák.

Svářečský průkaz, vazačský průkaz, lešenářský atd mají různé doby proškolení.

doplněno 24.03.14 08:04:

...těžko radit, jak se má jiný člověk chovat. Vy nemáte oprávnění dělat tuto práci, zaměstnavatel jí nemá po Vás požadovat, pokud nemáte platné školení.

Kdo za to může, že se stane úraz, škoda a podobně. To nelze stanovit, vždy se bude řešit případ individuelně.

hornik
hodnocení

Ano, jde v podstatě o tyto a podobné průkazy. V zaměstnání, dohodách o práci, dělám různé věci a zdá se mi že již je to déle než rok co jsem byl na některých školeních. Kdyby se něco stalo a některé z nich nebylo platné tak za to mohu já nebo zaměstnavatel? Když se zeptám v práci tak dostanu odpověd typu o to se nestarej apod. U nás v práci se musí držet huba a krok, jinak ... Mám se o to tedy zajímat neby mi to může být jedno a odpovídá za to zaměstnavatel.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]