Nejste přihlášen/a.
Pokud jde o priznaky tezko rict. To reknete u doktora, co vas trápí. Rozhodne kdyz sdelite sve podezření, testy vam necha udelat. Od toho tam je.
doplněno 23.03.14 15:44:No treba je jasnovidka a uz od pohledu pozna, ze jste zdrava ne, opravdu, nenechte se odbýt.
přesně jak píše cuca ------- vše říct lékaři, na poradně nemůžeme zjistit zda máte/nemáte cukrovku
jak se tváří lékař bych neřešila...hlavně aby udělal vyšetření a zjistil či vyloučil o jakou nemoc se jedná
Mahtiel, mám stejnou zkušenost. Měla jsem příznaky hypofunkce, naprosto typické, a ona se tvářila, jako kdybych po ní chtěla bůhvíco, ačkoliv je to jinak super doktorka. Možná jsou tyto testy dražší? Nevím. Každopádně mi tam pak - snad "z trucu"? :D - zaškrtla i testy na HIV, ačkoliv ví, že pravidelně chodím darovat plazmu...
Mimo 30kč poplatek u lékaře jsem žádné vyšetření neplatil! Diabetes mám nevím asi 5? 7? roků?Opravdu již nevím jak dlouho.Příznaky jsem zatím žádné také nepocitoval ani dodnes,i když v arbajtu po deseti hodinách práce na lešení a slunci jako bylo třeba tento pátek (ve stínu jsme měli jen 20°C!) je mi někdy už docela "litl šoufl",ono když koukám na kolegy mladíky,tak ani oni pak nejsou v nejlepší kondici ( jsem v partě nejstarší -52,další 40,35 a 33 a zbytek pod 25!)
doplněno 23.03.14 19:46:dejte vědět odkud jste a já vás píchnu na cukrovku zadara!Tu jednu jehlu a tetsovací proužek na Vás klidně objetuji!Abyste nemusel obtěžovat lékaře,když je ot pro něj tak složité!
Toto nechápu tyto některé lékaře,pro 3O kč natáhnou ihned ruku,ale když mají píchnout na cukr nebo vypsat žádanku na odborné vyšetření ,to nee.Pak to dopadne jak kdysi jeden bývalý kolega,dnes ID,protože OL léčil štíplý obratel páteře paralenem a když dotyčný po 14 dnech nepřestal stěžovat že jej to bolí,tak ukončil neschopenku s tím,že je simulant! Známou léčil měsíc na kašel,nevyléčil zase že simuluje,šla sama na plicní a měla černý kašel atd...
Příznaky sice částečně na cukrovku sedí, ale ne úplně. Tipoval bych spíš na anemii. Únava, nízký tlak, akné, neschopnost přibrat, to jsou spíš příznaky nedostatku železa. Jak jste na tom se stravou? Nepřeháníte to s mlékem a mléčnými produkty? Jíte alespoň něco, co obsahuje železo + ideálně ještě vitamin C? Časté močení může snamenat zánět měchýře, který je způsobený většinou překyselením. Může to s cukrovkou souviset a nemusí. Rozhodně si na změření cukru v moči zajděte.
Btw. na tom co jíme z 99% závisí náš zdravotní stav. Třeba teď nedávno jeden známý si stěžoval, že se mu v moči objevuje krev, dost ho to vyplašilo. Ve stejném období se začal doslova cpát nějakými super pálivými papričkami, které předtím nejedl. Nevěřil, že to může nějak souviset. Poté co je přestal jíst, problémy ustaly.
většinou snídám bobíky, pribináčky a tak..., maso mám ráda, zkusím se poptat lékařky i na tu anémii
ovoce moc nejím, většinou to doháním šumivými tabletami, včera jsem si koupila malý mixér na nápoje, tak si chci dělat ovocné koktejlíky, jogurty jím jak kdy, mám pocit, že mne někdy zahleňují...
doplněno 23.03.14 17:57:poslední dobou se mi udělal "koutek", což jsem si všimla na netu, že je časté u anémie, ale mám poměrně nízký tep, kdežto u anémie údajně je tep poměrně vysoký, při tlaku 95/65 mám tep zpravidla kolem 70 za minutu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.