Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit ydlení?

Od: renda* odpovědí: 15 změna:

Mám se rozhodnout, zda si koupit družstevku 2+1 a hypotéku 250 000, nebo jít na barák s mladýma a hypotéku 700 000 a bydlet v jednom pokoji, ale se zahradou a dětmi. Jak byste se rozhodli vy? Ceny hypoték jsou bez doplatku který bych dal v hotovosti. Je mi 56 let, po dvou rozvodech.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

3x

Pokud máš dobré vztahy s dětma, vyhovíte si, nehádáte se, mají tě rádi a je ti s nima dobře, volil bych rodinu.

hodnocení

2x

Já si myslím, že vy musíte vycházet z toho, co sám o sobě víte. Třeba to, že vám mladí, po nějaké chvíli vadí. Jsou na vás hluční, jinak hospodaří, děcka jsou rozjívená atd. Také to, jak se umíte o sebe postarat. Nejen v samoobslužných činnostech, ale i to jaký vedete život. Jestli v teplákách, u televize nebo pc, sluchátka na uších nebo zajdete na jedno a pokec s lidmi, za nějakou kulturou atd.. ;) V neposlední řadě, jak vaši mladí snášejí vás a vy je. V baráku, v jedné místnost, se společnou kuchyní a koupelnou + wc, není úniku. Soukromí? To je nějakých 4x4m s oknem a dveřmi. Když to nefunguje, musí to být na mašli. Jste pouze "dědou" *zed* V bytě jste svým pánem. Zorganizujete si všechno tak, jak vám to bude vyhovovat nejlépe. Když máte blbou nebo dobrou náladu, neodskáče to nikdo z blízkých. Když si najdete pár známých, přátel, můžete žít aktívní život, bez kontroly a tím také dobře míněných rad mladých. Pak to je. "Jaký si to uděláš, takový to máš" ;) Navíc, když by bylo zle, byt můžete vždycky prodat a mladí jednu cimru pro vás vždycky najdou. Já za sebe, protože jsem ráda nezávislá a mám ráda své soukromí, bez dobře míněných rad a doporučení, hlasuji pro byt.

doplněno 23.03.14 08:16:

V domě ztratíte svůj život. Podřídíte se silnější většině. V bytě zůstanete sám sebou. ;)

greenbull*
hodnocení

1x

Kdybych byl v takovéto situaci tak bych šel do svého, teda na byt.

doplněno 22.03.14 22:08:

Muž

hodnocení

1x
Jste zena nebo muz?
doplněno 22.03.14 22:12: Byt.

hodnocení

1x

Byt,není nad to být ve svém a k mladým chodit jen na návštěvu,čím budete starší,tím více oceníte byt a ani ta hypotéka není tak velká,oproti těm 700000,-do toho bych už v 56-ti fakt nešla.

sebod*

Jestli máte s dětmi dobré vztahy, tak bych šla na Vašem místě s nimi.

renda*
22.03.14 23:22
hodnocení

Jsem muž.

cervenamrkev
hodnocení

0x

V případě, že nebudete navazovat nový vztah, dobrých vztahů v rodině, užití si vnoučat a vzájemné pomoci, tak stačí opravdu ta jedna místnost. Menší náklady na bydlení. Sice vyšší splátky hypotéky, ale ta se časem zaplatí. Ale jste ještě vcelku mladý, pokud by jste chtěl přítelkyni a spolu cestovat, tak vlastní je vlastní. Můžete ještě promýšlet, co kdyby jste bydlel u mladých a oni se nepohodli a přišli by, že se chtějí rozvést. Bylo by pro Vás možné zůstat tam, nebo by jste musel hledat další bydlení? Pro mě by to byla strašně těžká volba, asi jako pro Vás. Potřebuji mít kousek té zahrádky, moc by mě chyběla, ale samota ve 2+1 k nevydržení. Nikdo nevíme, co bude v budoucnosti. Takže shrnuto asi takhle - byt ano, ale s přítelkyní /přítelem/.

ygusezyl5
hodnocení

0x

Určitě byt.

ivik*
hodnocení

0x

On se dá družstevní byt koupit?

Jo druzstevni prava plus treba jiz rekonstrukci

hodnocení

0x
Sel bych do sveho, jistota je tam, nemusite resit kdo bude delat to a to, v pripade nake hadky nemusite resit co a jak a usetrite pul mega :)

hodnocení

0x

Jedine do SVEHO-na navstevu muzete zajit kdykoliv-ale vracim se do toho co mi rika-PANE!A s mladymi pohromade?.

hodnocení

0x

I když s mladými nyní jistě dobře vycházíte, nikdy nevíte, co se může stát. Nepřeju jim to, ale mohou se třeba jednou rozvést, jako Vy, ten, co tam zůstane si přivede nového partnera a s tím si třeba nesednete. A nastanou problémy.

Byla bych pro ten byt. Ten bude jen Váš, můžete si tam zalézt, když budete chtít být sám a hotovo. Jestli Vám chybí zahrádka, můžete chodit zahradničit k nim. Jistě budou rádi, když jim pomůžete. Ale pak zase domů. Stejně tak s těmi dětmi. Když Vám budou chybět, navštívit je,pohrát si... Ale kdybyste tam bydlel nastálo, už by Vás někdy jejich křik a hašteření ve Vašem věku rozčilovalo. Doma budete mít klid. Zvláště, pokud jste soběstačný, umíte si uvařit, nic Vám nebude chybět.

Píšu z vlastní zkušenosti. Postavili jsme si patro na domku manželových rodičů. Nemohu říct, že bychom se prali, ale přece jen dneska vidím, že bych raději byla sama. Tchyně do všeho mluvila, radila, lezla nám nahoru, šumovala po skříních. Když jsme měli nějaký program, zavelela a muselo se obracet seno. Koupání muselo počkat. Naše děti se obě odstěhovaly a my jim nebránili. Víme, že je to tak lepší, jsou spokojeni oni i my. Jaga.

renda*
hodnocení

No, oni na ten baráček bezemne nedosáhnou, takže zůstanou v paneláku ve 2+1. Ale máte pravdu. Půjdu do svého. Bude tam zajištěno teplo, voda, lektřina a když nebudu chtít, budu se moci válet a nic nedělat. Tohle asi na baráku nejde a jak budou ubývat síly připadl bych si blbě. Děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]