Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence / osobní bankrot a vlastní byt

Od: staarmann* odpovědí: 3 změna:

Známý má povoleno oddlužení splátkovým kalendářem na 5 let a zůstalo mu auto, které měl na leasing a byt, který měl na hypotéku. Pouze u bytu má na katastru v sekci omezení vlastnického práva poznámku o rozhodnutí o úpadku. Já mám také byt na hypotéku a z insolvenčního zákona jsem pochopil (asi špatně), že při osobním bankrotu o ten byt přijdu. Vysvětlí mi to někdo prosím?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

0x

Záleží to na věřiteli (bance), potažmo na soudu, zda bude prodej zástavy vyžadovat. Pokud ne, budete platit hypo dál a byt Vám zůstane.

sebod*

Doplním "skye". Občas banka vyžaduje u dlužníka v insolvenci takzvaného přistupitele. Každá banka toto řeší různě. Nebo ještě jinak: stejná banka řeší každého klienta různě.

doplněno 21.03.14 10:43:

Důležité také je, nebýt v prodlení s hypotečními splátkami. Někdy se klient "diví", že banka přistoupila v rámci insolvence ke spoplatnění celé hypotéky a přitom je v prodlení se splácením třeba tči-čtyři měsíce.

pawelrobertrak

Tak, tak. Banke resit kazdy klient individualne. Dobry klient, ktery je bonitni a ma dobrou platebni moralku muze od banky ocekavat vstricne kroky. Pawel Robert Rak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]