Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám velký problém s nadýmáním. Před cca dvěma měsíci jsem zásadně změnila stravu, začala jsem jíst zdravěji, hodně zeleniny, luštěniny, potraviny s velkým obsahem vlákniny atd. S tím ale přišel velký problém s nadýmáním (tedy měla jsem ho i dříve, ale zdaleka ne tolik). Po většinu času se cítím strašně nafouklá, tedy nejen cítím, ale jsem, břicho mám jako balon. O "ucházení" ani nemluvím, to je strašné a mám s tím opravdu potíže, protože ne vždy si člověk může "ulevit" a pak mě břicho ještě navíc hodně bolí. Zkoušela jsem espumisan, černé uhlí (mám samozřejmě i často průjem), loseprazol (ten mám napsaný i na občasný reflux), imodium, ale nic nezabralo. Stravu měnit nechci, něco jsem i zhubla, což byl vlastně účel. Nemáte vyzkoušeno něco, co na nadýmání opravdu pomáhá? Díky za tipy
Dobrý denTady jsou vhodné potraviny.Mně osobně pomáhá jogurt-bílý,selský
coopclub.cz/... A také mátový čajík.
Zkuste stravu dopln it vhodným kořením. Proti nadýmání je skvělá bazalka, ale když zapátráte, dozvíte se víc, například, namátkou, zdrava-vyziva.doktorka.cz/...
?Jezte méně a často,,,mi to dělaly jogurty ,, ale když jíte luštěniny ,tak se nedivte že máte tento problém.Je hodně potravin ,které tohle dělají. I tekutin. Už jsem nepila ani nic s bublinkama vozila jsem si všude pití..
Já jsem si kupovala jogurty KLASIK a ještě Tesko jogurt a myslela jsem že umřu. Břichi se mi zvětšilo,tlačilo na žaludek ,bránici a tím pádem se vychýlilo i srdce,které je mírně "opřeno" o ni a když mi začal tento problém,začalo mi skákat a viditelně mi skákalal i halenka a a myslela jsem že umřu. Byla jsem na vyšetření a nic nezjistili. Pak jsem si přestala kupovat ty slavné jogurty a přešlo mne to. Trpěla jsem 2 roky,,bála jsem se najíst hrůza .Jím tvarohy..Těch Espumisanů jsem snědla kvanta. Držím vám palce ,,je to stresující záležitost..
doplněno 20.03.14 12:43:,,Zapomněla jsem ,,hodně jsem si vařila Heřmánkový čaj...
Dobrý den, nemáte někdy po některém jídle problémy se žlučníke,projevuje se to bolením pod pravým žebrem.Já jsem s tím trpěla několik let a po operaci jsem 1 rok a mám takřka klid.Ještě se mi osvědčilo něco jako dodržování dělené stravy.Jeden den jím převážně kytičky a druhý den bílkoviny.Ono totiž míchání stravy způsobuje takové to patla-matla všechno dohromady,střeva jsou plná,místo trávení "hnití" a problém je na světě...
Mám s tím také problémy,ale stravu si vybírám,podle toho kam jdu a nebo ne.To,co jíte je přesně to,co nadýmání způsobuje...heřmátek je spíš sonifer,zkuste fenikl,to mi bylo poraděno ...aj...občas si vezmu černé uhlí Carbo Aktiv a určité potraviny jako syrovou cibuli nemohu a proto ji téměř nejím,i když mi moc chutná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.