Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s nadýmáním

Od: skye* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám velký problém s nadýmáním. Před cca dvěma měsíci jsem zásadně změnila stravu, začala jsem jíst zdravěji, hodně zeleniny, luštěniny, potraviny s velkým obsahem vlákniny atd. S tím ale přišel velký problém s nadýmáním (tedy měla jsem ho i dříve, ale zdaleka ne tolik). Po většinu času se cítím strašně nafouklá, tedy nejen cítím, ale jsem, břicho mám jako balon. O "ucházení" ani nemluvím, to je strašné a mám s tím opravdu potíže, protože ne vždy si člověk může "ulevit" :) a pak mě břicho ještě navíc hodně bolí. Zkoušela jsem espumisan, černé uhlí (mám samozřejmě i často průjem), loseprazol (ten mám napsaný i na občasný reflux), imodium, ale nic nezabralo. Stravu měnit nechci, něco jsem i zhubla, což byl vlastně účel. Nemáte vyzkoušeno něco, co na nadýmání opravdu pomáhá? Díky za tipy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den:)Tady jsou vhodné potraviny.Mně osobně pomáhá jogurt-bílý,selský;) coopclub.cz/... A také mátový čajík.

hodnocení

1x

Zkuste stravu dopln it vhodným kořením. Proti nadýmání je skvělá bazalka, ale když zapátráte, dozvíte se víc, například, namátkou, zdrava-vyziva.doktorka.cz/...

hodnocení

0x

?Jezte méně a často,,,mi to dělaly jogurty ,, ale když jíte luštěniny ,tak se nedivte že máte tento problém.Je hodně potravin ,které tohle dělají. I tekutin. Už jsem nepila ani nic s bublinkama vozila jsem si všude pití..

Já jsem si kupovala jogurty KLASIK a ještě Tesko jogurt a myslela jsem že umřu. Břichi se mi zvětšilo,tlačilo na žaludek ,bránici a tím pádem se vychýlilo i srdce,které je mírně "opřeno" o ni a když mi začal tento problém,začalo mi skákat a viditelně mi skákalal i halenka a a myslela jsem že umřu. Byla jsem na vyšetření a nic nezjistili. Pak jsem si přestala kupovat ty slavné jogurty a přešlo mne to. Trpěla jsem 2 roky,,bála jsem se najíst hrůza .Jím tvarohy..Těch Espumisanů jsem snědla kvanta. Držím vám palce ,,je to stresující záležitost..

doplněno 20.03.14 12:43:

,,Zapomněla jsem ,,hodně jsem si vařila Heřmánkový čaj...

skye*
hodnocení

No luštěniny už jím málo, skoro vůbec, právě abych to ještě nezhoršovala. Jogurt jím denně, zkusím případně také vyměnit. Ale heřmánkový čaj raději pít nebudu - do pěti minut od jeho vypití běžím zvracet :)

mija*
hodnocení

0x

Pomáha mi "Noball" v lékarně stojí okolo 100kč a je tam 50kapsli...ale jak se říka " sto lidí,sto chutí " za vyzkoušení to stojí, než se trápit.

uska*
hodnocení

0x

Vyzkoušeno, pomohlo. Občas se problémy vrátí a začnu opět zobat kuličky.

kezdravi.cz/...

ivik*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemáte někdy po některém jídle problémy se žlučníke,projevuje se to bolením pod pravým žebrem.Já jsem s tím trpěla několik let a po operaci jsem 1 rok a mám takřka klid.Ještě se mi osvědčilo něco jako dodržování dělené stravy.Jeden den jím převážně kytičky a druhý den bílkoviny.Ono totiž míchání stravy způsobuje takové to patla-matla všechno dohromady,střeva jsou plná,místo trávení "hnití" a problém je na světě...

ramona
hodnocení

0x

Mám s tím také problémy,ale stravu si vybírám,podle toho kam jdu a nebo ne.To,co jíte je přesně to,co nadýmání způsobuje...heřmátek je spíš sonifer,zkuste fenikl,to mi bylo poraděno ...aj...občas si vezmu černé uhlí Carbo Aktiv a určité potraviny jako syrovou cibuli nemohu a proto ji téměř nejím,i když mi moc chutná...

,,mi to po Heřmánku právě přecházelo...zklidnilo se mi to.

hodnocení

0x

No, hlavně, že jíte zdravě, že.

Psala to Žena a smrt ..

,,co to má znamenat Žena a smrt?,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]