Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mám profil na pohyby.co. a jednoho dne mi přišel mail od dívky z Lybérie,která žije v uprchlickém táboře a žádá o mou pomoc.Ta spočívá v tom,aby na jakýkoliv mnou vybraný učet zde v Čechách byla z ,,její¨ strany (peníze co má po otci,ale nemůže je získat jinou cestou)převedena větší částka peněz..je to z důvodu,že ona prý nemá v tamním táboře vlastně žádná práva a jedná s pomocí tamního pastora.O co mi jde?..co si o tom myslíte a zdali má někdo z Vás zkušenost s takovýmto mailem?.Díky za odpověd.Jsem z toho uplně v mimoni...dost se mi to nezdá...
Souhlasím a paní Lidkou a zdůrazňuji, nikam nic neposílejte, když na to přijde, udělám ze sebe pastora natotata. Takových nabídek chodí od různých podvodníků z celého světa mraky. A jak jsou některé vymakané!
dámy,nebojte se ,nikam nic neposílám,nejsem hlupák...taky po mě nikdo nic nechce spíš naopak..je mi jasné,že ten mail je nějaká cesta k podvodu a proto jsem to zveřejnil..chtěl jsem se jen dopátrat toho jestli někomu nepřišel mail v podobném znění...a co se týče toho posílání..ona by posílala mě na učet,který bych já založil a na kterém by nebyl vklad..pouze minimální..takže mě zajímá co z toho ty lidi mají v případě ,že je to podvod...získají mojí adresu a jméno,ale co s tím...jsem prostě lidsky zvědavý co z tohoto pramení...jaký prospěch...
p.s.
proti podvodníkum tohoto typu jsem obrněný...nikdy bych neposlal nikomu nic...co se týče všech nabídek prací,soutěží,objednávej atp.
Podle mne pokud jde o to:
1. provoláte spoustu peněz
nebo
2. získají citlivé údaje o Vás
Takže ignorovat,případně předat policii.
Tak to mě také ne. Já bych na to nereagovala. A abyste na to nemusel myslet, že jste snad někomu odmítl pomoc, tak předejte ten email policii, ať to prověří. Je to podle mého zase nějaký podvod na českého človíčka. Spoléhají na to, že si sedneme na zadek před představou balíku peněz a uděláme, co budou chtít. Já bych do toho určitě nešla.
mail byl zaslán v angličtině a dokonce jsem v něm obdržel telefoní číslo na onoho pastora...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.