Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
Mám trochu obsáhlejší problém a potřebuji poradit jak ho vyřešit.
V Listopadu roku 2013 jsem nastoupil u jisté firmy do zamněstnání.Dali mi smlouvu o provedené práci,
s tím že mne od dalšího mněsíce zamněstnají na dobu neurčitou(ústní domluva).
V Prosinci roku 2013 mi nakonec dali smlouvu na zkušební dobu3mněsíců a na dobu určitou.
Od Listopadu pracuji každý den bezmála 12hodin.Naneštěstí co se nestalo v Únoru tohoto roku jsem si
přivodil pracovní ůraz(firma chtěla abych ho nehlásil že se vyrovnáme finančně).Zaplatili mi určitou částku ale vzápětí mi poslali na účet za Leden jenom část výplaty(výplatní termín mám do konce následujícího měsíce což byl Únor ale peníze mi došli až 12.3.což je Březen).Neschopenku jsem již ukončil (Březen) a když jsem se ptal na doplacení Lednové výplaty bylo mi řečeno že můžu bejt rád že jsem něco dostal.Neposlali ani výplatní lístek s tím že bude až v mněsíci Dubnu.Také jsem se hlásil o doplacení přesčasů za celou dobu co jsem zamněstnán a odpověd byla že jsem v pořadí.
Ctěl jsem se zeptat jak se můžu bránit proti takovému jednání.V dnešní době je člověk rád že má nějaké zamněstnání
ale takovéhle jednání je snad protiprávní.
Jestli můžete poradit budu čekat na Vaši radu.
Děkuji za Váš čas a přeji hezký den
Protiprávní to je.Zaměstnavatelé využívají současné situace na trhu práce. Ale každý jen do té míry,co se mu dovolí.
Já doporučuji obrátit se na právníka Českomoravské konfederace odborových svazů,který by měl být v každém sídle okresní organizace tohoto svazu a je zdarma pro každého,tedy i nečlena odborů. My laici bychom si tady jen vymýšleli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.