Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlevněji poslat učebnice poštou?

Od: ellhonza* odpovědí: 7 změna:
Jak co nejlevněji poslat učebnice poštou?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonym96
hodnocení

0x

Podle toho kolik učebnic a jak velké a silné..

Ale nejlevnější způsob je šoupnout do obálky, nalepit známku za 10,-Kč a hodit do schránky :)

A nebo na stránkách české pošty zadáte množství a vyhledá vám to cenu :)

hanher*
Knihu v dopise za desetikorunu?
Vite vůbec, kolik stoji poslání obyčejného dopisu?
anonym96

No vždycky jsem dávala 10,-Kč za známku (obálku jsem měla) a pak jsem to už jen strčila do tý oranžový schránky co je snad u každé pošty.. Tímto způsobem jsem posílala plakáty které jsem prodávala přes internet, atd..

Pochopitelně větší věci vim že takhle posílat nejdou.. Proto jsem psala, že podle toho jak je učebnice silná..

sebod*

Hmmm, anonym, to z Tebe museli mít příjemci radost. Jestli byla pošta důsledná, tak museli poštovné doplatit za Tebe.

cuca*
hodnocení

0x

Pokud to nebude s placenim na dobirku, jako ze je prodavate, tak jednoduse zabalit, nadepsat adresu prijemce a vyplnit podaci listek.Primo na poste se zeptejte na nejlevnejsi formu zaslani.

Cenik a popis jednotlivych druhu baliku zde.

Na podaci listek vyplnte kolonku udana cena,tzn.hodnotu knih.v pripade ztraty je to pojisteno.vetsinou v cene balíku.

praivo*
hodnocení

0x

Pokud se ti vejdou do bublinkové obálky, tak to jako "cenné psaní" stojí asi 37 Kč. Pokud ne, musíš je poslat jako balík, nejlépe doporučeně (kvůli pojištění a možnosti sledování).

cervenamrkev
hodnocení

0x

Standartní dopis do 50g bez zákaznické karty stojí dnes již 13 Kč, za desetikorunu můžete podat pouze se zákaznickou kartou a to od deseti kusů výše při hromadném podání. Nejlépe bude zvážit učebnice a zadat váhu do kalkulátoru České pošty, určit služby a porovnat ceny /balík nebo dopis/. V případě vhození do schránky /obyčejná listovní zásilka/ s nedostatečně vyplacenou známkou, bude adresát doplácet rozdíl skutečné ceny + 5Kč pokutu doručovateli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]