Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s jídlem a se žaludkem

Od: anonym96 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, je mi 17 a mám problémy s jídlem.. Když tátu napadne co by vařil a zeptá se mě jestli to budu jíst, nebo přítel nebo prostě kdokoli se mě zeptá co si dám k jídlu, já řeknu že nic, a při pomyšlení na jídlo se mi sevře žaludek a udělá se mi špatně.. A při tom když jsem u mámy, tak jim většinou normálně..

Včera mě celej den bolel žaludek, dneska ráno spíš jenom pobolíval.. A pak celej večer nic, až předchvilkou jsem měla pár brambůrek a zase mě to rozbolelo..

Čim to všechno může být?

Ps.: Je mi 17 let, měřim 160 cm + - a vážim 50 kg + -

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, samozřejmě, že vím, čím to je. Na lačný žaludek mastné brambůrky, to se nedivím, že je ti pak při pohledu na jídlo špatně a bolí tě žaludek. Zřejmě máš rozhozené celé zažívání, svoje možná dělá i stres (škola, doma, prostředí u táty, u přítele?).

Ráno se přemož a dej si malý krajíček chleba třeba se šunkou, se sýrem. Snídaně je základ. A čím víc si to budeš ošklivit a hnusit, tím to bude horší, takže na to nemysli a pěkně kousej.:) Jez malé porce, pokud do sebe nedostaneš naráz celé jídlo, ale zase často. Po ruce měj ovoce a zeleninu. Hlavně žádné brambůrky a jiné hnusy.

doplněno 18.03.14 21:38:

Pokud na to stačíš sama, tam se mrkni do zrcadla - nikdo se nechce dívat na škaredé vychrtlé tělíčko malého dítěte, ze kterého trčí kostičky na všechny strany.

Pokud už to trvá delší dobu a máš pocit, že to sama nezvládneš, tak to řekni mámě nebo tátovi.

doplněno 19.03.14 14:13:

A divíš se? Vajíčka i česnek jsou pro přecitlivělý a rozhozený žaludek velmi těžká. Jednou denně teplé jídlo je taky dost málo, aspoň teplý a oběd a večeři, jinak si zaděláváš na žaludeční a dvanáctníkové vředy.

Na boles žaludku doporučuji mátový neslazený čaj, osobně mám duodenogastrický reflux a piju ho často:) Neřekla bych, že to je stresem, ale složením tvé stravy, to je fakt děs a hrůza. A nauč se snídat, bezdpodmínečně. Aspoň pár piškotů, krajíček chleba.

anonym96
hodnocení

No ty brambůrky dnes nebyly na lačný žaludek.. Kolem 19:00 jsem měla večeři, ale jak jste již psala MASTNÉ brambůrky, tak k večeři dělal táta omeletu z vajíček, namazal nějakou pomazánkou s česnekem, zabalil to jako palačinku a k tomu byly brambory.. A potom mi bylo docela blbě :/ A předchvilkou ty brambůrky.. Ale včera jsem neměla nic špatnýho.. sotva jsem vyšla z domu hned mě žaludek rozbolel.. (šla jsem na praxi do nové provozovny, a taky jsem trošku zaspala a bála jsem se abych nepřišla pozdě.. a na praxi mě to bolelo taky celý den.. když jsem to řekla paní vedoucí, tak mi udělala teplý čaj a řekla mi že to mám z toho jak moc nejim teplá jídla.. a druhá paní tam se mě ptala jhestli to nemám z toho že jsem tam šla poprvé.. tak nevim- stres, špatné stravování,..? jde mi z toho hlava kolem :D :/

A také nesnídám a nejsem zvyklá snídat, protože většinou nesnídám a nebo jak již jsem psala- kouknu na jídlo nebo na jídlo pomyslim a je mi blbě, sevře se mi žaludek.. Když jsem u přítele tak se tam většinou i přejim :D Protože přítel mě do toho jídla trošku i nutí protože prej nechce aby se mi něco stalo.. Někdy mám chuť si dát prst do krku když mi je blbě ale stejně to neudělám protože mám fobii ze zvracení..

Co bydlim u táty tak moc nejim, protože nemá moc peněz.. A když chci ať mi koupí nějaký jogurt, mandarinky, atd. (zdravé jídlo) tak řekne že nemá peníze na blbosti..

A jinak teplé jídlo jim jednou denně (večeři) a jinak jim samé "hnusy" jako sušenky, brambůrky, atd. (jen když mě tim přítel zásobuje :D ) a nebo nejim nic, protože táta nemá peníze a doma nic neni.. A chleba s máslem mi nechutná- maximálně kdyby byl salám.. ( a je zajímavé že si táta v práci kupoval v práci samý chlebíčky atd. a nemá peníze na to aby mě živil :/ zdroj. můj přítel)..

Jídlo do sebe celé nedostanu, ať se snažím sebevíc a porce se mi zdají být vždy velké..

Špatných stravovacích návyků byste se měla co nejrychleji zbavit. Jíst pravidelně, naučit se hlavně snídat. Pokud Vás přítel zásobuje sušenkama, brambůrkama apod. tak ho jednoduše požádejte, aby Vám místo toho koupil ten jogur, či mandarinku. Když je hlad, je i chléb s máslem dobrý...A také stres není dobrý. Pokud s Tím máte potíže, obraťte se na odborníka, nenechávejte to být, zhuntujete si zdraví a docela zbytečně.

doplněno 18.03.14 22:31:

Může to být od nervů...Pokud jste na tom psychicky třeba špatně, trpíte často stresy, nervozitou apod...Vyhledejte odborníka a svěřte se mu se svým problém. Nenechávejte to být, řešte to. Zdraví máte jen jedno...

anonym96
hodnocení

Jen sušenkama, případně paštikou atd.. Mě přijde že mě zásobuje tím, co mu přijde pod ruku :D Párkrát mi nabízel třeba jogurt, ale v tu chvíli se mi sevřel žaludek a odmítla jsem to..

anonym96
hodnocení

Máma i táta (dokonce i babička) vědí že moc nejim.. A mámě se svěřuju snad se vším.. (skoro)..

Když se kouknu do zrcadla tak jsem hubená (nohy i ruce), ale břicho mám větší.. Ale jinak ještě před rokem jsem se pomalu styděla nosit kraťasy protože jsem měla velký stehna a teď normálně když je hezky na sebe ty kraťasy oblíknu a nestydim se za to.. (styděla bych se spíš za to že jsem viditelně zhubla)

hodnocení

2x

Promiň,ale mně připadá,že Ti není 17náct,nýbrž asi tak 12-13náct..Chováš se jako rozmazlený,pubertální fracek,bez urážky!U matky jíš,u otce nejíš...Hmm,to jako naschvál?Chudák táta,místo,abys mu uvařila Ty,tak se ještě necháš prosit*cert*

anonym96
hodnocení

Ehm.. protože sprominutim máma umí vařit, táta ne,..

Byla jsem zvyklá mít alespoŇ občas snídani nebo ve škole svačinu.. Potom na oběd nejdřív polévka a až potom hlavní jídlo, a nakonec večer k večeři něco lehkýho.. Když mi bylo 12 tak se rodiče rozvedli a mě se to nějak rozhodilo..

Teď když bydlim u táty tak nesnídám, neobjedvám.. A maximálně až k večeři mám teplé jídlo.. A když už dělá polévku, tak nejdřív hlavní jídlo a pak polévku a vymlouvá se že to tak má být, že bych pak nejedla že polévkou se jenom dojim abych neměla hlad..

Máma vaří dobrá jídla (i když taky se občas - ne moc často - stane že mi nechutná nebo to nesnim, ale je to málokdy..) a taky dělá máma výborné polévky :)
A taky mámě víc důvěřuju, a o všem si s ní povídám, atd.

Takže to není mnou, ale tátou ;) A tim jak vaří- dává do jídla např. moc česneku, dělá moc mastný jídla atd. A přide mi že to moc odbývá..
A navíc mě táta nepustí do kuchyně že bych to údajně neuklidila..
V neděli jsem s přítelem dělala vdolečky k večeři (byl doma i táta), a všem chutnali (dělali jsme to přesně podle receptu) a pochutnala jsem si.. Takže kdybych měla recepty a suroviny tak bych klidně vařila- víc by mi chutnalo..

A kdyby mě táta neměl za dítě a do všeho by mi nekecal (např. do toho že vařim přesně podle receptu) tak bych klidně vařila a měla bych se líp- nedělala bych přemaštěný a přečesnekovaný jídla..

hodnocení

1x

Je taková hloupá doba, kdejaká slečna ve vašem věku chce být štíhlá jak barbína, nejí, zničí si žaludek, přivodí si anorexii. A to už je pak závážný problém. Být vámi, zašel bych na radu k lékaři.

anonym96
hodnocení

No popravdě chci mít ploché břicho jako Selena Gomez :D Ale to je jiná.. Nesnažim se o to, protože vim že to ani nejde ;) Že to dělá jen příroda+stravovací návyky atd..

hodnocení

1x

Já nechci být válečný štváč, ale tahle dívka, mladá žena, mi silně připomíná Lekatku. poradte.cz/... Také se raději cpe sušenkama a tím, co jí chlapi, otec a přítel, naservírují pod nos, než by se postavila na chvilku ke kamnům. A snažila se ve svých seddmnáci letech, oběma mužským pomoci a uvařit i pro ně. Naučit se pro svůj další život ženy. *sok* Fakt nejsem válečný štváč, ale je to smutný příběh! :( anonym96, tebe bych chtěla mít doma!

No to přesně si myslím také,nepřečetla jsem si od babkazov příspěveček,tak se omlouvám,že se vlastně podobně opakuju.

cervenamrkev

babkazov, již jsem též hledala tu samou tazatelku, styl psaní a ostatní podrobnosti sedí, vy jste to našla,... tady je problém ten, že prostě ten malý člověk neměl doma moc velké zázemí, jistotu, tápe, hledá se, ... rodina je tu proto, aby se postarala o svá mláďata, dala jim lásku, vychování, směr, aby vychovala silného jedince, který dokáže stát pevnýma nohama na zemi, který se dokáže postarat nejen o sebe, ale i o rodinu,... ale tady prostě všechno selhává, nejen rodina, ale i stát, z toho jak hospodaří si nikdo nemůžeme vzít příklad, ...též můžeme říci, že každý na to nemá, každý jsme jiný, příroda nám dala něco do vínku, a tak se s tím musíme poprat, i když bychom chtěli mít lepší výsledky, tak to nejde, ...proto více pokory, nemít velké, nedosažitelné cíle, nesvádět neúspěchy na ostatní, když budeš něco dělat, soustředit na to, nerozptylovat se jinými myšlenkami, udělat postupné změny k lepšímu hlavně u sebe, vrátit se k přírodě, ...a ono to půjde, pomalu se vše jistě zlepší, možná začít cvičit pomalé cviky, jogu, zlepšit dýchání, pravidelnost ve stravování, pak bude i méně stresu a žaludek nebude tak na vodě,...

Mrkvičko, máte a nemáte pravdu. Měla byste pravdu, kdybyste psala o dítěti. Ale toto je mladá žena, která už musí vědět, o čem je život. Z toho, že se rodiče rozešli, by si měla vzít poučení, že se totéž může stát ji a bude jen na ni, dokázat uživit děti, dát jim střechu nad hlavou. Ale v současné době musí vědět, že se připravuje na odchod z domova, který ji nevyhovuje. Musí si už umět spočítat, že balíček sušenek cenou obnáší třeba kuřecí stehno, ze kterého lze uvařit už pěkné jídlo. A pár takových detailů. ;) Já jsem hluboce přesvědčená, že slečna je veliký manipulátor. Nejpůvabněji pláčí ti, kteří to umějí a vědí, že slzy a nářky jsou cestou, jak se dostat z problémů nejsnadněji a nejrychleji. Budeme-li ji všichni litovat a dělat přednášky o tom, jak se má hospodařit a jak se stravovat, dosáhla svého. Utvrdíme ji v tom, jaký je chudák se sušenkama a jak táta neumí vařit. *sok* Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody!

cervenamrkev

Je pravda, že v 17ti letech se některé děti teprve hledají, ale některé jsou již hotoví mladí dospělí, kteří vědí, co chtějí. Tady slečna ještě tápe, na mnohé dobré rady reagovala dost ostře a stylem malého dítěte /pokud se jedná o lekatku/. Jinak souhlas s Vámi.

hodnocení

0x

Tohle nevypadá dobře, zaděláváš si na pořádné problémy do budoucna. Viděla jsi třeba někdy jak vypadají podvyživení černoušci v Africe? Jsou celkově pohublí, ale mají velká nafouknutá břicha. Takový tvar postavy vždy způsobuje zcela nevhodná strava - podvýživa. Naopak dobře živený člověk má tvar postavy X. Proto jsou také lidé s "úzkým pasem" atraktivnější - každý pozorovatel podvědomně cítí, že jsou zdravější.

Potřebuješ změnit stravovací návyky. Ráno snídani, klidně chleba s máslem, čaj. Žádné brambůrky keksy a podobné hovadiny - nic zdravého v nich není, jen zaplácají žaludek. Nepít sladké limonády a omezit vše v čem je cukr. Nejíst salámy a vše ostatní obsahující jen konzervanty, dochucovadla a barviva. Zařadit do stravy obiloviny, zeleninu a ovoce. Třeba si udělat zelný salát (hlávka zelí moc nestojí), uvař si nějakou obilnou kaši, rýži, nebo těstoviny. Nejíst přepalované tuky a těžká jídla než se trávení trochu srovná. Pokud Ti nebude dobře, uvař si zeměžluč - čaj, zlepšuje trávení a posiluje játra.

Opravdu nechci strašit, ale jestli se na stravu vykašleš a budeš se živit tak špatně jako doposud, za pár let, až tvůj organizmus vyčerpá všechny zdroje tak pravděpodobně onemocníš vysokým/nízkým tlakem, cukrovkou, žlučovými kameny, možná i ledviny se přihlásí. Organizmus je jako auto - nedáš mu co potřebuje -> pokazí se. A zatímco auto se opravit dá celkem jednoduše, pokažený člověk se opravuje o dost hůř...

hodnocení

0x

Tak proč nebydlíš lekatko u maminky,když je táta tak špatnej? Jé promiň,vlastně anonyme 96,nejsi s ní náhodou dvojče,že?. :)) Ta druhá-lekatka příspěvek-(Táta mi nedává peníze na jídlo) má vlastně 162 cm a 52 kg. Co dodat,běž k doktorovi na pořádné vyšetření a pokuď jsi byla soudem přidělena po rozvodu k matce,která mimochodem dobře vaří,jak píšeš,tak se k ní vrať a neházej špínu na tátu.Každý by se měl v první řadě zamyslet sám nad sebou!

maa*
hodnocení

0x

Zdarvé je hlavně to,co se dělá z čerstvých surovin a jen vařené..Zelenina,maso jen vařené.Ne pečené a hlavně uzenina /salámy,paštiky. apod./je hodně špatná a samé jedy,konzervanty,chemické soli.Brambůrky taky obsahují rakovinotvorný aflatoxin.Sušenky a čokolády obsahují ztužený tuk,který je také škodlivý a nezdrravý!Lepší je jíst místo čokolády mléko s kakaem.Na všech výrobcích vzadu na obalu máš napsáno,co obsahují.Když tam budou nějaké Ečka,např jako E 500, nebo jiné,nejez to.Jen se koukni,kolik Eček má vzadu napsáno obyčejná uzenina nebo celý salám na obalu.Ani pes by to nežral,kdyby věděl,co to je za chemii v tom nacpanou.To samé jídla,polívky v prášku.Jsou samý rakovinotvorný konzervanty.Možná asi táta tak vaří a pak je ti špatně.Táta asi nebude moc inteligentní,když Ti nekoupí ani jogurt,který je zdravý.S tím nic nenaděláš,musíš si poradit sama.Vyhledej si na internetu na vyhledávači Zdravá výživa a podobně a čti,co píšou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]