Nejste přihlášen/a.
Podal jste vysvětlení, dostal pokutu za trestný čin? Soud byl kdy? Kdo rozhodl, že jde o podvod, komu máte platit 3100 pokutu ( co to je za částku?).
Tak předně - policie ti nemůže udělit pokutu za spáchání trestného činu !
Pokud bys byl opravdu stíhán za podvod, musí ti být napřed sděleno obvinění, pak je celá věc předána státnímu zastupitelství a soud (nebo samosoudce) rozhodne o trestu. Právo rozhodnout o trestu v případě spáchání trestného činu má POUZE A VÝHRADNĚ SOUD !
Pokud je škoda nižší než 5.000,- Kč, jde jen o přestupek, nikoliv o trestný čin (zločin nebo přečin). V takovém případě může policie uložit pokutu do výše 15.000,- Kč (v blokovém řízení jen 1.000,- Kč).
Každopádně se proti tomuto rozhodnutí, které ti přišlo, můžeš odvolat, což bych udělal, pokud jsi paní peníze vrátil. Prokázat úmysl podvodu bude pro žalující stranu hodně těžké. Skutková podstata trestného činu podvodu by totiž byla naplněna až ve chvíli, kdy bys paní úmyslně uvedl v omyl, abys tím získal majetkový prospěch.
Ale spíš bych to viděl tak, že buď sis dopis pořádně nepřečetl, nebo se (pokud je to tak jak píšeš) snaží někdo podvést tebe.
Až budete mít ten dopis, tak začerněte v kreslení veškeré citlivé údaje (jména, adresy, telefony, datumy narození), naskenujte to a vložte to sem, takhle je to oničem. Jinak žádný samosoudce! O přestupcích rozhoduje přestupková komise, v poučení máte mimo jiné možnost se k tomu vyjádřit popř. se odvolat.
Ještě jednou, soud to na 99% nebyl
Když opominu to, že PČR za "podvody" nedává pokuty, tak co se jiných přestupků týče, tak na složence je celní úřad (nehledě na to, že aby PČR dala složenku, musí přestupce s tímto řešením a s tím, že se onoho přestupku dopustil souhlasit, jinak nelze vyřešit v blokovém řízení t.j. v případě pokuty na místě nezaplacené - složenkou)-laicky řečeno, zatím co když to dá přestupková komise, bude tam město (obec).
Z jakého přestupku a jakou jste měl způsobit škodu? Kolik je pokuta a kolik je za správní řízení? Pozvali si Vás k tomu řízení na přestupkovou komisii nebo rovnou udělili trest? Je tam napsána nějaká možnost odvolání?
bussi tebe by neudělali, ale tazatele ano, proto se tu ptá, což je pochopitelné, zrovna včera se mne ptal pán, že mu přišla pokuta od magistrátu Prahy, že jel autem Rz xxx... na červenou, kdy pán tvrdí, že nevlastní řp, autem nejezdí, tak jsem mu poradil, co a jak, stejně tak se snažím i tazeteli. Samozřejmě máš pravdu s tím, že se proti tomu musí odvolat a že k provinění z přestupku proti majetku §50 je nutný úmysl, vzhledem k tomu, že psal, že paní vrátil peníze, tak jí škoda nevznikla, tudíž se přestupku nedopustil, naopak ona se dopustila křivého obvinění z přestupku ke kterému podle informací, které tu tazatel napsal nedošlo
Vážený pane, z vaší strany, pokud nekecáte! jde o omyl. Podvod je úmyslný skutek! Soud posílá dopis? Figurujete tam jako coo, u policie, soudu, byl jste obviněn? A pokuta od soudu dopisem jako trest? Byl jste poučen. Tady něco nesedí.
doplněno 18.03.14 18:24:Nevím, co jste zač, ale na to by mne neudělali. Jde o úmysl! Ani nepíšete, zda bylo předvolání k podání vysvětlení. A co odvolání...
Vždyť ani neví, kdo mu co píše. Plete dohromady trestný čin - to by nemohla řešit městská část. Kdo ví, jak to všechno bylo. Z tazatele to asi nedostaneme, tu listinu také nedal k nahlédnutí, takže jen dohady. Přece pokud mě někdo z něčeho viní, musí to zdůvodnit a dát mi možnost, abych se bránil, ne jen vyměřit pokutu a neuvést za co.
Pokud by se trestal omyl, tak sedíme všichni na Pankráci.
A je to vyřešené, psal nesmysly, protože je ve stresu, zaplatí a bude si pamatovat, že se nemají zaměňovat adresy. Nějak mi uniká, že ta paní která s ním komunikovala mu neposlala fotku toho co jí poslal a že byla tak ostrá a hned ho šla prásknout ! no, lidé jsou různí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.