Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlé léky

Od: karaka odpovědí: 17 změna:

Chci se zeptat, mám doma měsíc prošlé léky a akutně si jeden potřebuju vzít, stane se něco?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

1x

Jogurt není dobrý příklad, lepším příkladem může být konzerva. Předpokládám, že jde o nějaké tablety s trvanlivostí několik let, výrobce by těžko načasoval, aby se zničily pár dní po době použitelnosti. Špatné můžou být zase až za několik let. S vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou se ti nic nestane.

hodnocení

0x

Může se stát a nemusí. Jak který lék. Já bych do toho šel, ale vám to radit nemůžu.

hodnocení

0x
Mozna jo, mozna ne. Je to jak mesic po zaruce syr ;)
humbucker*

Ahoj. Honzo, příklad sýru není zrovna ten správný. Právě zrající sýry, kterým končí doba doporzčené spotřeby jsou nejlepší. A čím víc se musí honit po stole, nebo naopak, když k mlsoutovi samy přilezou, jsou nejlepší.V sobotu jsme jednoho takového staříka z Itálie ochutnávali.

jojo mas recht , konzerva jako priklad by byla lepsi :)

hodnocení

0x

měsíc určitě žádnou roli nehraje... klidně si prášek vemte...

martinaa*
hodnocení

0x

Co se stane, to nikdo neví, možná něco, možná nic. Záleží na druhu léku, na lhůtě po záruce. Ale jedla byste zkažený jogurt nebo plesnivý chleba?

Po záruce mohou být léky nebezpečné a je s nimi jako s nebezpečnými také nakládáno.

hodnocení

0x

Tu expiraci bete v uvozovkach. Ja jsem si vzal pres rok prosle prasky a nic se nestalo.

karaka
hodnocení

jde o projímadlo...

Tak to bude v pohodě, víc jak po... se z toho nemůžete!

klobaska*

I když jim z velkou pravděpodobností nic nebude, určitě bych se jim pro klid duše vyhnul.
Expirace tam není uvedena pronic zanic a některé látky mohou mít v lepším případě snížené účinky, v horším případě mohou být nebezpečné...

hodnocení

0x

Což takhle místo projímadla vzít si misku švestek,meruněk,jablka...Přírodní cesta,která funguje ;)

iz*
hodnocení

0x

Projímadlo je téměř určitě v pořádku, ale stejně bych doporučila přírodní cestu. Co třeba bílý jogurt s trochou medu?

jancak
hodnocení

0x

čaj "senný list" je výborný (ze zácpy je na druhý den slabší průjem)...není to tak brutální jako léky. Čaj koupíte v lékárně cca za 20kč

Senný list je účinný,to tedy ano,ale bývají u něj dost křeče v břiše.Já ho párkrát vzala,ale měla jsem bolesti jak před porodem ! Raději něco přírodního.

jancak

čaj se dá udělat slabší - 1 sáček na více vody než je uvedeno v návodu

senna je bylina...přírodní projímadlo; nejedná se o žádný "chemický" lék prodejný v lékárně

hodnocení

0x

dle mne ,pkd by šlo o ATB tak neee,pkd o aspirin, atd tak ano!

Minule když jsem měl kašílek tak jsem omylem místo 2x40 kapek Stoptusinu vzal stejné množství (asi 5 dávek) algifenu,asi rok prošlého a nic ani řídký případ s hustým běháním či nějak tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]