Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za použití kreditky $85 a víc?

Od: mayaronya odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem si koupit krásné ozdobné nádobky z USA. Pán mi po mé objednávce napsal, že nebere jejich firma PayPal. Napsal, že jim musím poslat číslo kredtky(mám mBank). Co mě ale ohromilo...bylo jeho sdělení, že mám počítat s nějakým poplatkem 85USD a víc!. Když se podívam na netu..všude se píše plaťte v USA kreditkou místo hotovosti a tady ten člověk mě straší poplatkem, poměrně tučným teda. Co si mám o tom myslet? Je pravda, že budu platit takové poplatky? Firma je to docela známá, nejedná se o ebay, žádný fake to na 99.9999% nebude. Nebo špatně čtu? :D :

I could charge the your credit card but you must agree in advance to charges that could be $85.00 or higher.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No pokud si to sem okopiroval doslovne, tak s ohledem na anglictinu i sdeleni vety samotne bych to skoro za podvod povazoval.

Copa takhle to napise zavedena firma, ktera dennodenne obchoduje na internetu?

-

Nicmene z toho sdeleni je patrne, ze platba muze byt i vice, nez 85, ne ze si strhne automaticky nejaky poplatek 85. Takze chybi informace, za kolik ze si to ty paradni nadobky vlaste kupujes.

mayaronya
hodnocení

To, že obchoduje na internetu, tak o tom ani tak nepochybuju. To, zda obchoduje často se zahraničím.., tak to nebude tak jisté..Dál v dopise píše nebo doporučuje možnost poslat zásilku někomu do USA a tím se poplatku vyhnout...Zásadní otázka ale je KDE tu částku ten člověk nabral a zda něco takového může být reálné.

V čechách je několik firem které právě podobné případy řeší. Jde o tzv. zcelování zásilek.
Vy platíte v korunách zboží plus poplatek kolem 300 a firma to v Americe vyřídí za vás a přihodí do svého kontejneru. Až bude kontejner plný tak vám to v čechách předají. Přeci jen poplatek 85us$ plus poštovné to je pěkná pálka to už by se vyplatilo počkat na kontejner.

hodnocení

0x

Probůh tak to je logické pokud se dá poplatku díky někomu v USA vyhnout.

Je to poštovné do evropy, spolehlivý je např FedEx a mě stojí cca 600czk ...

Pokud nechcete platit poštovné clo etc... tak objednávejte z číny např. dx.com a jiné shopy... na 22eur se platí clo..

Nad 120 eur i daň...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]