Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nechal jsem se bohužel naverbovat do finančního poradenství v listopadu 2013 (už tam nejsem) a musel jsem si založit živnosťák (vedlejší činnost ke studiu). Za rok 2013 jsem nic nevydělal (nepočítám to, že jsem pracoval v továrně, než jsem se stal OSVČ. Červen-srpen) Teď když se mají odevzdávat daně stačí, že napíšu na FÚ krátký dopis, kde jim sdělím, že nemám žádný výdělek, zisk? Na OSSZ jsem potvrzení o studiu poslal...
Jak radil jpe, podáte daňové přiznání na normálním formuláři s částkou výdělku nebo dalších příjmech 0 Kč, v tom potvrzení o studiu. A protože jste se při založení živnosti registroval na OSSZ, podáte přiznání o příjmech 0 Kč, kde také vyplníte, že vaše záloha na příští období bude 0 Kč, a totéž na zdravotní pojišťovnu, s 0 Kč. I nula je číslo.
Formulář v excelu najdete na webu, vyplníte, vytisknete dvojmo, jednou odevzdáte, kopii si necháte potvrdit a uložíte si ji pro případnou kontrolu. Víc vám poradějí na FÚ, OSSZ, VZP nebo na jejich stránkách.
Pokud jste nic nevydělal, tak krátce na FÚ, ZP a ČSSZ oznámit, že jste nevykonával činnosat. A proč si tam nezavoláte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.