Nejste přihlášen/a.
Nevíte náhodou co dát na odřeniny jenom povrchové okolo oka a rukou .Stalo se mi to před chvílí na kole.Jedna se pouze o povrhcové odřeniny asi 5 v( průmeru 1 cm).Rány jsem si vydezinfikoval septonexem.Mám teda na to něco ještě patlat.
Obvykle nás učili, že se povrchové rány mají především důkladně očistit. Zvláště při pádu na silnici nebo kdysi do škváry v ráně mohly zůstat drobky kamínků a špíny, které by tam mohly zůstat. Takže jste se zřejmě především dobře umyl, při pádu na polních cestách může být v odřenině i hlína a další organické látky, ve kterých by mohly být bakterie.
A pak desinfekce. Obvykle se doporučuje to, co jste použil - septonex, dříve to byla jodová tinktura. Hlavně se podívejte, kdy jste měl poslední přeočkování proti tetanu. Kdyby se s odřeninou něco dělo, tak víte, kde máté lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.