Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřeniny jak na ně

Od: neo4440 odpovědí: 2 změna:

Nevíte náhodou co dát na odřeniny jenom povrchové okolo oka a rukou *smich*.Stalo se mi to před chvílí na kole.Jedna se pouze o povrhcové odřeniny asi 5 v( průmeru 1 cm).Rány jsem si vydezinfikoval septonexem.Mám teda na to něco ještě patlat. ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Obvykle nás učili, že se povrchové rány mají především důkladně očistit. Zvláště při pádu na silnici nebo kdysi do škváry v ráně mohly zůstat drobky kamínků a špíny, které by tam mohly zůstat. Takže jste se zřejmě především dobře umyl, při pádu na polních cestách může být v odřenině i hlína a další organické látky, ve kterých by mohly být bakterie.

A pak desinfekce. Obvykle se doporučuje to, co jste použil - septonex, dříve to byla jodová tinktura. Hlavně se podívejte, kdy jste měl poslední přeočkování proti tetanu. Kdyby se s odřeninou něco dělo, tak víte, kde máté lékaře.

hodnocení

0x

Pokud bude rána (rány) vypadat dobře a bude suchá (nebude hnisat), tak můžete po pár dnech aplikovat Bepanthen, urychlí hojení. Jinak prozatím, pokud jste opravdu vyčistil perfektně, septonex bohatě stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]