Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím jak začít. Pracuji již přes tři roky v renomované advokátní kanceláři jako asistentka. Tuto práci mám ráda, obětovala jsem tomu hodně,jak nervů z pracovního presu, tak z času. Toto mi ale nevadilo, příbývalo případů, proto bylo potřeba více pracovat. Asi před půl rokem majitelé vytvořili novou pracovní pozici - manažerku. Na toto místo přijali 24letou holku, která je dosti sebevědomá a potřebovala si tam vybudovovat svou jistou pozici. Majitelé jí dali veškeré pravomoce, aby se "banálními" věcmi již nemuseli zabývat. A to byl asi kámen úrazu. Naše manažerka se spolčila s jednou asistentkou, která u nás pracuje asi rok a od začátku jsme se němaly zrovna rády. Začly o mne roznášet drby, spousta lidí na mne teď kouká skrz prsty, i když vůbec netuším proč a hlavně nemám se jak bránit, když vlastně ani nevím, proti čemu. Manažerka našla uplně banální věc, kterou oznámila mému šéfovi a tím pádem jsem přišla o dost vysoké prémie, které vždy byly součástí mého platu. Když jsem se jí byla slušně zeptat, co jsem provedla,že přijdu o prémie, tak mi bylo řečeno,že jí to v podstatě nezajímá. Za hodinu si mne zavolala a spustila na mne, že takovým tonem s ní mluvit nebudu. To už jsem nevydžela a řekla jí, že ona není můj šéf, že ona mne neživý. V zápětí na to mi bylo šéfem sděleno, že je totomé chování na okamžité zrušení pracovního poměru,ale že mi udělají laskavost a nechali mne podepsat dodatek k pracovní smlouvě (kterou mám samozřejmě na dobu neurčitou) a tato smlouva mi skončí za měsíc a půl. Zkusila jsem jít poté dvakrát do práce, ale nemohla jsem to tam psychicky vydržet, pořád jsem brečela. Doma jsem se složila, jsem teď kvůli "nervům v pr..." na neschopence a docházím k psychiatrovi. Nevím, jak se mám bránit, pracovat už tam nechci, když vím, že tam na mne ty dvě házejí špínu a akorát bych se každý den bála, co mi tam můžou provést. Zkusím zajít na inspektorát práce a nějak to vyřešit, idkyž tomu moc neveřím, protože pracuji u právníků a vím, jaké se dělají kličky, jen aby neutrpěla na pověsti kancelář.
3x
Asi tak. Rozmyslete si, jestli touha po spravedlnosti (které vůbec nemusíte dosáhnout) je opravdu silnější než klid, který získáte odchodem a hozením všeho za hlavu. Znáte to, soudy se vlečou, stojí peníze, teď jste vzteky bez sebe z té nespravedlnosti a bezmoci, ale za pár let budete třeba leda tak otrávená, že se tím pořád ještě musíte zabývat a strkat do toho peníze, když už máte jiný život. Mluvím z vlastní zkušenosti. Takže já bych jim řekla vše pěkně od plic a práskla za sebou pořádně dveřmi.
3x
Moje teta zažila v práci to samé a několik let se soudila a výsledek byl dost směšný v podstatě na ně jen udělali bubu a bylo to.
Musela z práce odejít, soudy se šíleně vlekly proto si myslím že asi moc nepomůže se soudit kord když jsou to právníci a můžou se z toho šikovně vylhat zatímco vám to může ještě víc uškodit. Asi bych se na vašem místě poohlédla po jiné práci, protože nevím jesti k vašemu špatnému psychickému stavu prospěje, když budete ještě řešit soudní tahanice. Držím palečky ať se váš stav zlepší a najdete si jinou určitě lepší práci.![]()
Takoví lidé bohužel mezi námi jsou.Třeba to teď někdo takový čte a alespoň vduchu se zastydí...
Nikdy jsem nepochopila uvažování těchto jedinců.jakoby nestačilo,co přinese život sám,přírodní pohromy atd...Ještě si musí lidé ubližovat navzájem,oč by byl svět krásnější,kdyby...
Troufnu si dokonce říct,že v každém pracovním kolektivu,alespoň jeden takový hajzlík je,pokud najde spojence a vhodnou oběť je vymalováno.
Na Vašem místě bych odešla,já jsem takový typ,že bych brumlala doma,brečela do polštáře,ale nahlas bych neřekla nic.Myslím si,že proti lidské zlobě,závisti a hlouposti je to vždy marný boj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.