Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyštvali mě z práce - jak se bránit?

Od: marketka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nevím jak začít. Pracuji již přes tři roky v renomované advokátní kanceláři jako asistentka. Tuto práci mám ráda, obětovala jsem tomu hodně,jak nervů z pracovního presu, tak z času. Toto mi ale nevadilo, příbývalo případů, proto bylo potřeba více pracovat. Asi před půl rokem majitelé vytvořili novou pracovní pozici - manažerku. Na toto místo přijali 24letou holku, která je dosti sebevědomá a potřebovala si tam vybudovovat svou jistou pozici. Majitelé jí dali veškeré pravomoce, aby se "banálními" věcmi již nemuseli zabývat. A to byl asi kámen úrazu. Naše manažerka se spolčila s jednou asistentkou, která u nás pracuje asi rok a od začátku jsme se němaly zrovna rády. Začly o mne roznášet drby, spousta lidí na mne teď kouká skrz prsty, i když vůbec netuším proč a hlavně nemám se jak bránit, když vlastně ani nevím, proti čemu. Manažerka našla uplně banální věc, kterou oznámila mému šéfovi a tím pádem jsem přišla o dost vysoké prémie, které vždy byly součástí mého platu. Když jsem se jí byla slušně zeptat, co jsem provedla,že přijdu o prémie, tak mi bylo řečeno,že jí to v podstatě nezajímá. Za hodinu si mne zavolala a spustila na mne, že takovým tonem s ní mluvit nebudu. To už jsem nevydžela a řekla jí, že ona není můj šéf, že ona mne neživý. V zápětí na to mi bylo šéfem sděleno, že je totomé chování na okamžité zrušení pracovního poměru,ale že mi udělají laskavost a nechali mne podepsat dodatek k pracovní smlouvě (kterou mám samozřejmě na dobu neurčitou) a tato smlouva mi skončí za měsíc a půl. Zkusila jsem jít poté dvakrát do práce, ale nemohla jsem to tam psychicky vydržet, pořád jsem brečela. Doma jsem se složila, jsem teď kvůli "nervům v pr..." na neschopence a docházím k psychiatrovi. Nevím, jak se mám bránit, pracovat už tam nechci, když vím, že tam na mne ty dvě házejí špínu a akorát bych se každý den bála, co mi tam můžou provést. Zkusím zajít na inspektorát práce a nějak to vyřešit, idkyž tomu moc neveřím, protože pracuji u právníků a vím, jaké se dělají kličky, jen aby neutrpěla na pověsti kancelář.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Asi tak. Rozmyslete si, jestli touha po spravedlnosti (které vůbec nemusíte dosáhnout) je opravdu silnější než klid, který získáte odchodem a hozením všeho za hlavu. Znáte to, soudy se vlečou, stojí peníze, teď jste vzteky bez sebe z té nespravedlnosti a bezmoci, ale za pár let budete třeba leda tak otrávená, že se tím pořád ještě musíte zabývat a strkat do toho peníze, když už máte jiný život. Mluvím z vlastní zkušenosti. Takže já bych jim řekla vše pěkně od plic a práskla za sebou pořádně dveřmi.

myvalek18*
hodnocení

3x

Moje teta zažila v práci to samé a několik let se soudila a výsledek byl dost směšný v podstatě na ně jen udělali bubu a bylo to.*zed* Musela z práce odejít, soudy se šíleně vlekly proto si myslím že asi moc nepomůže se soudit kord když jsou to právníci a můžou se z toho šikovně vylhat zatímco vám to může ještě víc uškodit. Asi bych se na vašem místě poohlédla po jiné práci, protože nevím jesti k vašemu špatnému psychickému stavu prospěje, když budete ještě řešit soudní tahanice. Držím palečky ať se váš stav zlepší a najdete si jinou určitě lepší práci.*slunce*

lm®

Takoví lidé bohužel mezi námi jsou.Třeba to teď někdo takový čte a alespoň vduchu se zastydí...

Nikdy jsem nepochopila uvažování těchto jedinců.jakoby nestačilo,co přinese život sám,přírodní pohromy atd...Ještě si musí lidé ubližovat navzájem,oč by byl svět krásnější,kdyby...

Troufnu si dokonce říct,že v každém pracovním kolektivu,alespoň jeden takový hajzlík je,pokud najde spojence a vhodnou oběť je vymalováno.

Na Vašem místě bych odešla,já jsem takový typ,že bych brumlala doma,brečela do polštáře,ale nahlas bych neřekla nic.Myslím si,že proti lidské zlobě,závisti a hlouposti je to vždy marný boj.

celp*
hodnocení

1x

Tady je každá rada drahá.Pokud je to co píšete průkazné obraťte se na Advokátní komoru.Musí Vám nějak odpovědět.

matrixx*
hodnocení

0x

Nechápu, proč jste podepsala pro Vás tak nevýhodný dodatek ke smlouvě. Okamžité zrušení pracovního poměru je velice složitá věc a Váš zaměstnavatel by to neměl rozhodně jednoduché!

Nezbývá než konstatovat, že podpisem dodatku jste si podřízla větev sama pod sebou.

malvinka*
hodnocení

0x

Vy jste podepsala paragraf 53? *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]