Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posudkový lékař

Od: 4896392 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zítra jdu k posudkovému lékaři a hrozně se bojím. prosí vás, pokud máte nějaké zkušenosti, napište jak to tam zhruba chodí. Jak dlouho to "sezení" trvá, jaký přístup mám očekávat a na co se obvykle ptají
Předem děkuji za všechny příspěvky a hezký den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

O jaký posudek se má jednat? Jestli jde o posouzení zdravotního stavu kvůli invalidnímu důchodu, a budou-li se Vás na něco ptát, dejte si pozor na přesnou formulaci otázek a odpovědí.

Komise/lékař se často ptá, jestli "něco" umíte, nikoliv jestli "něco" zvládnete nebo dokážete.

Za "něco" můžete doplnit různé činnosti. Lékař se např. zeptá, jestli si člověk umí zavázat tkaniičky, ale už se nezajímá o to, že si tkaničky zavázat nemůže, protoýe se nedokáže shýbnout ...

stirecek*
hodnocení

2x
Ani si nesednete. Za minutu jste venku i s výsledkem...

hodnocení

1x

Ptají se na Váš zdravotní stav...Veškeré podklady k tomu dané má již předložené od vašeho obvodního lékaře a dalších odborných nálezů.Dle toho se řídí,jelikož na každou nemoc jsou dané tabulky.Sezení trvá cca 15 min.Výsledek dostanete poštou.Zdravím;)

doplněno 16.03.14 14:00:

Liduško,je to přesně tak,ortel je již předem nalajnován...

lidus*

Ano, Wamp bývá již v podstatě rozhodnuto, vidět nemocného je formalita.

doplněno 16.03.14 17:24:

Jančo, povinné to asi není nikdy ale posudkář si vás pozvat může i u toho příspěvku na péči. Lékařské zprávy , sociální šetření-podle toho pracuje posudkový lékař, v momentě kdy se proti rozhodnutí odvoláte si vás většinou pozve. O příspěvek na péči žádala "moc úřední" v listopadě 2012, vše v pořádku, soc. šetření bylo, můj nesouhlas-odvolání-"komise" byla jedna lékařka, rozhodnutí listopad 2013, je březen 2014 a já stále čekám, podle úřednice ÚP ještě dlouho čekat budu, má mě těšit, že příspěvek se vyplácí zpětně od data žádosti. Když jsem v její kanceláři, viděla ty stohy papírů, vůbec se ničemu nedivím, snad jen poděkovat Drábkovi.

Můžu se zeptat, kdy je povinné jít k posudkovému lékaři? Protože u příspěvku na péči o osobu blízkou to povinné není. Pouze přijde dopis, kdy se bude rozhodovat, a že dotyčný který si o příspěvek žádá, může přijít a vyjádřit se. Pokud nepřijde, rozhodne se bez jeho přítomnosti a nic se neděje

doplněno 16.03.14 17:48:

lidus+inzinierka ---- děkuji za upřesnění

Možná je to povinné u řízení o invaliditě. Pokud státní správa vyzve občana, aby se dostavil, je to povinné.

doplněno 16.03.14 17:50:

Pro tazatelku: nebojte se, není čeho. V podstatě je rozhodnuto podle tzv. čtyřstovky (tiskopis č. 400), kterou zasílá k řízení praktický lékař. Snažte se nevypadat příliš křepce a soběstačně, ať se na poslední chvíli nerozhodnou, že jste vlastně zdravá.

doplněno 16.03.14 17:52:

Omluva, pokud je tazatelem muž, nechť si převede odpověď do mužského rodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]