Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jít k zubaři?

Od: dsffgg odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 15 let a mám problém. 2-3 mě bolí při zkousnutí zuby, nebo dásně na jedné straně. Když jsem byla naposledy u zubaře, řekl mi že se mi dělá zánět dásní, ale žádné léky nebo tak mi nenapsala. Může to mít s tím souvislost? Je to už přes půl roku. Včera mě bolela jedna strana a dneska druhá to je děs>_

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Choď 2x ročně. Do 18 let nic platit nebudeš a za jistotu, že máš zuby v pořádku to snad stojí. A i kdyby ne, čím dřív se na něco přijde, tím míň to bolí.

Od 18 let je prohlídka hrazená 1x ročně. Druhá by tě stála 30,-,ale i to se vyplatí ;)

Zubař sice má zuby, ale nekouše. A určitě je příjemnější, tam jít opravdu po tom půl roce, kdy ti řekne, že je vše OK. Než jendou za tři roky až tě něco bude hodně a hodně dlouho bolet.

Navíc, zkoušela si vyhledat na internetu, co to vlastně ten zánět dásní je, jak vzniká a co se s tím dá dělat? Ona ti sice měla něco říct i zubařka, ale měl by to být tvůj zájem...

hodnocení

0x

No, když už nic jiného, měla bys navštívit zubaře alespoň jednou za půl roku k preventivní prohlídce. Bude se k tobě později chovat jinak, než k člověku, který přijde až s bolestivými problémy... Tedy ANO!

hahanaj*
hodnocení

0x

ano jdi k zubaři - nečekej až to bude horší

osobně chodím 2x ročně

jm*
hodnocení

0x

Pokud je zánět dásně, zkuste si pár dnů vyplachovat usta paradontaxem ustní vodou. Pokud to nepřestane, navštivte stomatologa.

cuca*
hodnocení

0x

Ano, jak pise zvidavajanca. A Z ceho vznika zánět dásní? Nedostatecnym čištěním.

Zajdi k zubaři at ti to radne vysvětlí, popřípadě, te posle k dentální hygienistce.

Muzes namítnout, ze si zuby cistis. Ano, ale dokonale? pouzivas i zubní nit?

Nikde u dásní nesmí zustat plak, ten dasne dráždí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]