Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skončená platnost OP

Od: lilil odpovědí: 12 změna:

Dnes mě skončila platnost OP. Co potřebuji k vyřízení? A jak je to s fotografií, mohu si přinést svojí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordweb24*
hodnocení

0x
K vyrizeni budete potrebovat rodny list a fotografii dle platnych norem. Je lepsi se nechat vyfotit na urade. Stoji to par korun. Urad Vam vystavi nahradni doklad totoznosti (tento nelze pouzit na poste pro prevzeti zasilly, ci v bance).

hop®
hodnocení

0x

Něl by stačit starý OP a peníze na pokutu za neplatný průkaz. ;)
Vaše digitální foto si dnes běžně udělají sami. Jukněte na web Vašeho úřadu podle místa trvalého pobytu, kam si pro OP půjdete, jistě tam najdete podrobnosti...

doplněno 15.03.14 21:21:

Starý OP Vám mírně znehodnotí, abyste se jím mohla do výměny prokazovat. Stejně Vám jako neplatný moc nepomůže, snad na té poště...

hodnocení

0x

Vezmete si sebou starou,kterou jim dáte.V kabince si Vás vyfotí a sepíší.Je to otázka několika minut.Cca za 3 neděle ji máte hotovou./Rodný list si vezměte raději sebou,ale po mě ho nechtěli/.

albatros498022*
hodnocení

0x

Fotografie si pořizuje úřadsá, pokud nedošlo ke změnám oproti starému OP tak nepotřebujete nic.

lilil
hodnocení

A to nemohu mít svoji fotografii, jsem po operaci, a jsem ještě nateklá v obličeji.

lordweb24*
Pokud mate svoji pasovou fotografii, na ktere jse si podobna (delka, barva vlasu atd...) tak ano, jinak pockejte az budete v poho a pak to zkuste ;)
flip

OP jsem si nechala dělat nový před 3 týdny, fotografie moje nešla, pouze vyfotit v kabince.

luke237
Svoji fotku jde pouzit, ale musite si podat zadost o OP elektronicky pres datovou schranku, takze pro vetsinu lidi je to nepruchodne a musi si nechat udelat fotku na miste.

cuca*
hodnocení

0x

Dovolim si mirne nesouhlasit.ve velkych mestech to tak treba je.ale u nas staci ta fotka, kterou vam udela fotograf na pockani kdekoliv jinde. U nas na op nefoti.

Jen pozor.ta fotka nesmi byt stejna jako na te obcance co mate (ale pokud ji menite 1x za dobu platnosti, tak vam to nehrozi, ze byste tam dala stejnou :))

luke237
Pisu jen to, co se pise v zakone ( §2 a 3): "Při vyřizování žádosti se současně pořídí digitalizovaná podoba občana [...] Pro tyto účely lze použít digitální fotografii pořízenou fotografem, která byla bezodkladně po jejím pořízení zaslána prostřednictvím datové schránky Ministerstvu vnitra [...]
Požádat o vydání občanského průkazu [bez strojově čitelných údajů] může občan u obecního úřadu obce s rozšířenou působností příslušného podle odstavce 1. K tiskopisu žádosti zpracované obecním úřadem obce s rozšířenou působností občan předkládá 2 fotografie ...
"
luke237
Oprava: ne §2 a 3, ale §4, odst.2 a 3 *zed* Odkaz mam spravne.

lotus*
hodnocení

0x

Hlavně starý OP. Fotili mě přímo na úřadě, prý to teď snad ani jinak nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]