Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čim to lze nahradit?

Od: michal333 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat, nevíte čím nahradit kovová součástku v tomto videu konkrétně ve 3:43

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Pružinu asi ničim nenahradíš zrovna pro tento účel.

michal333
hodnocení

Ptal jsem se na tuto pružinu v železářství a ten prodejce mi řekl že to není seriová výroba, že pokud bych to chtěl šlo by to pouze na zakázku, ale jen ve větším množství. Myslíte tedy, že ten "efekt vrácení" by fungoval pouze s touto pružinou?

hodnocení

0x

Přesně pro tento učel těžko něco jiného tak malého jako je tato pružina najdeš/koupíš/vytvoříš.

Jestli ji chceš nahrazovat, protože ji nemáš, tak si ji kup. Takhle malá bude stát pár korun.

Zkus zeptat třeba v autodílech nebu u modelářů nebo tam kde prodávají RC modely nebo v elektro servisu.

doplněno 16.03.14 01:47:

Teď měm napadlo, že jsem takovou jemnou viděl buď v kazetovém Walkmanu nebo ve videu případně videokazetě.

Myslím, že zrovna v té videokazetě zavírá dvířka.

doplněno 16.03.14 01:56:

@Tomkk: Sichrajska nepruží v takovém rozsahu.

Ale máte nejspíš pravdu v tom, že to není ogiginál. Konce pružiny vypadají, že byly původně jnak tvarované.

@lordweb24: Pružina z kolíčku je na tento účel moc tuhá.

michal333
hodnocení

Bohužel ani jedno z toho už nemám a když jsem se ptal v jedom modelářském obchodě tak mi řekly, že to u nich v obchodě nevedou a, že to ani nikde předtím neviděli.

hodnocení

0x

Mně to přijde, že je to uděláno na koleně z nějakého pružinkového drátu, a že nějaké super pružné vlastnosti to nemá. Prohrabejte doma šuplíky a něco najdete, co dotvarujete. Namátkou mě napadá co největší zavírací špendlík, tzv sichrhajska, ten má prakticky tento tvar, jen uštípnete konce a trochu roztáhnete závity, dále vlásenka, nebo drát z pružinového trhacího bloku. Chce to jen cca dodržet ten průměr drátu cca 0,6 mm a aby byl trochu pružný, ale na zase moc, takovou tu do černa vykalenou pružinu už nenatvarujete, ale zlomíte.

doplněno 15.03.14 16:58:

Možná by po částečném narovnání vyhověla tato: prislusenstvi-k-rc-modelu/...

michal333
hodnocení

Špendlík (sichrhajska) už jsem zkoušel, ale nakonec byl špedlík jak to napsat až moc vytvarovaný takže neměla ten efekt vrácení. A myslíte, že z té pružiny z vašeho odkazu by se to dalo vytvarovat? A co třeba taková dvojitá pružinová závlačka?

lordweb24*
hodnocení

0x
Co zkusit narovnat pruzinu ve starem drevenem koliku na pradlo?
michal333
hodnocení

To jsem taky zkoušel, ale je nemožné to narovnat.

k2
hodnocení

0x

Takoveto pruzinky byvaji v ruznych sponkach/skripcich na vlasy...

michal333
hodnocení

Ze skřipce už jsem také zkoušel a výsledek stejný jako u pružiny z kolíčku na prádlo, nedá se ohnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]