Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak provozovat bazar

Od: skolak* odpovědí: 4 změna:

Ahoj. Rád bych si otevřel bazar s elektro, foto a audiotechnikou. (kromě počítačů a mobilů). V těchto oborech mám dost zkušeností, takže by to měly být služby na úrovni, jednoznačně kvalitní použité zboží, maximálně malý koutek se "šrotem".Protože mám ČID, spokojím se přiměřeným výdělkem, spíše si vydělat na chleba a dělat to, co mne baví. V jednom městě nedaleko jest bazar se vším, tam koupíte téměř všechno, pracují tam tři lidé. Najde se tam i zboží za 5 korun, takže je vidět, že to funguje, když se to umí. To je opravdový bazar, klobouk dolů, o pračkách špinavých peněz tu nemluvím. Nevím, jestli jsou v nájmu, já bych byl. Co myslíte, má to nějaká úskalí? Mám dojem, že na tomhle se nedá zkrachovat ani se nekontrolovatelně zadlužit, maximálně toho lze nechat i ze dne na den. Zboží přinesou lidi, peníze dostanou až po prodeji, takže jaký problém...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Úskalí vidím na první pohled hned několik. Nájem - je nutné ho platit, ať vyděláš nebo proděláš. Představa, že někdo přinese zboží a bude čekat na peníze než se prodá, není podle mě reálná. Musíš poskytovat záruku, to znamená, že reklamaci musíš přijmout ještě dlouho poté, co ukončíš činnost. A to je jenom letmý pohled na věc.

hop®
hodnocení

0x

V klasickém bazaru je zboží většinou vykupováno za hotové, málokdo dá zboží do komise, protože většinou lidé potřebují peníze hned. Musel byste mít tedy finanční základ na výkup zboží.
Něco o záruce na prodávané zboží si můžete přečíst zde.
Riziko je i v tom, že pokud vykoupíte zboží nejasného původu, může přijet kriminálka a zboží zabavit s tím, že je prokazatelně kradené.

mmm12345
hodnocení

0x

Já vidím jediný problém s tím nájmem. Ten se prostě platit musí ať výdělek je či není. U nás ve městě je taky jeden bazar kam ráda chodím. Je ale s jiným zbožím než chcete vy / nebudu psát s jakým, protože do budoucna bych taky chtěla provozovat něco podobnýho /. Do komise přijímají zboží a vyplácí až po prodeji. Provize je 20-30% podle ceny zboží, kterou si zákazník po domluvě s prodejcem určí. Když se zboží do tří týdnů neprodá, tak se stáhne z prodeje nebo se sníží cena. Za stažení neprodaného si prodejce účtuje jednotnou cenu 20,- kč ať už stálo jakoukoliv cenu. Ve smlouvě je jasně uvedeno, že zboží je tzv. z druhé ruky a proto za něj prodejce neručí. Při podpisu smlouvy se mj. uvádí i č. OP, aby byl prodjce aspoň trochu krytý. Do tohoto obchůdku chodím už aspoň 10 let. Ať už nakupovat či prodávat a nikdy neby problém.

skolak*
hodnocení

Tak vidíte, bazar u vás funguje už 10 let. To už je informace! Přesně jak píšete, platíš nájem a prodáváš nebo nepodáváš. Jeden měsíc neprodáš nic, druhý všechno. Jde o to, že končím v jednom zaměstnání a při znalosti dvou jazyků a 25 let praxe mne nikde jinde, v oboru, nechtějí. (Co je to dnes za dobu...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]