Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz na majitele účtu u equa bank. V pravidlech u vedení účtu zdarma je, že tam musí každý měsíc přijít 10 000. Dá se to udělat i tak, že si zadám na jiný účet trvalý příkaz, který tam třeba 1. těch 10 000 pošle a z účtu u equa bank se na trvalý příkaz těch 10 000 třeba 2. v měsíci vrátí? Nebo jak to máte vy? Výplatu posílám jinam. Děkuju.
U většiny bank se do tohoto minimálního limotu sčítají všechny příchozí platby v tom měsíci.
Jen pokud má manželka přístup k Vašim dosavadním účtům, bude jí asi divné, kam a proč z nich posíláte 10000 na "neznámý účet.
A platbou třeba alimentů to asi neobhájíte...
Ano, počítá se součet příchozích plateb, ani zůstatek při jednom zúčtování nemusí těch 10000 dosáhnout. Nevím konkrétně u Equa, ale pravděpodobně to bude mít stejné jako ostatní banky.
doplněno 15.03.14 12:01:@stirecek: pokud jsou těmi "vlastními účty" myšleny různé účty v rámci jedné banky, pak souhlasím. Pokud si pošlu částku ze svého účtu v jiné bance, podmínku jsem splnil. Nemýlím se?
Nemám s touto bankou osobní skutečnost, ale stačilo zavolat a dotázat se. Operátorka ochotně potvrdila, v podmínkách se jedná pouze o účty v rámci jedné banky, že do limitu není počítán třeba převod peněz ze spořícího účtu na běžný. Pokud si tam pošlu peníze ze svého účtu v jiné bance, podmínku pro vedení účtu zdarma jsem splnil. Hezký den...
Nebojte, to protáhnu přes dceru. Takže jakmile mi tam měsíčně přijde 10 táců, tak je vše OK?
Ne, to není pravda, právě jsem to telefonicky ověřil, operátorka z Equabank by mi snad jako potencionálnímu klientovi nelhala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.