Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Equa bank

Od: koudyslaw odpovědí: 13 změna:

Ahoj, mám dotaz na majitele účtu u equa bank. V pravidlech u vedení účtu zdarma je, že tam musí každý měsíc přijít 10 000. Dá se to udělat i tak, že si zadám na jiný účet trvalý příkaz, který tam třeba 1. těch 10 000 pošle a z účtu u equa bank se na trvalý příkaz těch 10 000 třeba 2. v měsíci vrátí? Nebo jak to máte vy? Výplatu posílám jinam. Děkuju.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Nemůže to být z vlastního účtu
koudyslaw
hodnocení

A jak se banka dozví, že zrovna třeba u mBank je můj účet, z kterého tam přišlo 10 000?

stirecek*
Vedení účtu ve všech měnách je zdarma pro každého nově příchozího klienta, a to po dobu 3 měsíců; po uplynutí této periody je vedení účtu v CZK zdarma bez časového omezení, jestliže: a) na něj přijdou platby z jiných než vlastních účtů klienta v celkové výši alespoň 10 000 Kč, nebo b) celkový zůstatek na Vašich účtech v Equa bank neklesne v daném měsíci pod 100 000 Kč, nebo c) v Equa bank splácíte hypoteční nebo spotřebitelský úvěr.

hop®
hodnocení

2x

U většiny bank se do tohoto minimálního limotu sčítají všechny příchozí platby v tom měsíci.
Jen pokud má manželka přístup k Vašim dosavadním účtům, bude jí asi divné, kam a proč z nich posíláte 10000 na "neznámý účet. ;)
A platbou třeba alimentů to asi neobhájíte... :)

doplněno 15.03.14 11:45:

Ano, počítá se součet příchozích plateb, ani zůstatek při jednom zúčtování nemusí těch 10000 dosáhnout. Nevím konkrétně u Equa, ale pravděpodobně to bude mít stejné jako ostatní banky.

doplněno 15.03.14 12:01:

@stirecek: pokud jsou těmi "vlastními účty" myšleny různé účty v rámci jedné banky, pak souhlasím. Pokud si pošlu částku ze svého účtu v jiné bance, podmínku jsem splnil. Nemýlím se? ;)

doplněno 15.03.14 12:28:

Nemám s touto bankou osobní skutečnost, ale stačilo zavolat a dotázat se. Operátorka ochotně potvrdila, v podmínkách se jedná pouze o účty v rámci jedné banky, že do limitu není počítán třeba převod peněz ze spořícího účtu na běžný. Pokud si tam pošlu peníze ze svého účtu v jiné bance, podmínku pro vedení účtu zdarma jsem splnil. Hezký den...

koudyslaw
hodnocení

Nebojte, to protáhnu přes dceru. Takže jakmile mi tam měsíčně přijde 10 táců, tak je vše OK?

koudyslaw
hodnocení

No to by mě právě taky zajímalo.

stirecek*
Hope, počítá se jen součet prichozich plateb z cizích účtů, nikoliv z vlastních účtů. O banku nejde...
hop®

Ne, to není pravda, právě jsem to telefonicky ověřil, operátorka z Equabank by mi snad jako potencionálnímu klientovi nelhala... ;)

stirecek*

Tak asi už to změnili. Když jsem zřizoval účet, tak mi to tvrdili jinak. Nicméně na trhu jsou banky zcela zdarma a bez podmínek, takže člověk může myslet i na příjemnější věci než na to, zda jsem tento měsíc splnil podmínku ;)

hodnocení

1x

Pokud vám tam třeba přijde 8000, poté si 2000 odešlete pryč z Equa a zase je tam pošlete znova, splníte tím podmínku pro příchozí platby za daný měsíc.

hodnocení

0x

Existují banky, které vedou účet zdarma bez jakýchkoliv podmínek. Než vymýšlet výše uvedené, vybral bych si jinou banku.

koudyslaw
hodnocení

Ostatní banky už mám, ale o těch ví manželka. Potřebuji ještě jednu.

prace
hodnocení

0x

Ahoj.

Oni komunikují s ostatními bankami.Takže bych vůbec nedoporučoval tohle dělat.Mě tam výplata normálně chodí, něco kolem 20 000 + - a navíc u nich mám půjčku a paní m iřekla že když mám půjčku tak těch 10 000 na konto vůbec nepotřebuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]