Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sport po operaci střev

Od: vlasatec* odpovědí: 8 změna:

Čaute rádci, na začátku února jsem měl dvě operace. Laparoskopicky slepák potom mě za pět dní klasicky rozřízli a sebrali mi kus tlustýho a tenkýho střeva. 5 dní na JIPce zánět podbříšnice. Jizva mi zůstala trochu otevřená protože tělo vyplavovalo vnitřní stehy. Dnes mi to srostlo. Kdy si myslíte že můžu začít něco dělat? Shodil jsem 7kg svalový hmoty a hrozně mě chybí nějaký sport, tak bych rád už začal něco sportovat. Je mi jasný, že nemůžu posilovat, rýt zahradu nebo tahat těžký věci. Ale co třeba plavání nebo kolo? Kdy si myslíte, že můžu? Dlouho jsem byl takový slabý, ale už se cítím líp a mám roupy...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čau rádče:-DKolo nedoporučuji,při něm napínáš prakticky celé svalstvo včetně břicha.Plavání,to ano,sice také zatěžuješ všechny svaly,ale jsi nadlehčován a to je dobré:)Pěkně pomalinku,neblázni a hezky prsa a znak,zatím;)

vlasatec*
Achjo když venku je tak krásně... :(

martinaa*
hodnocení

2x

Tak hlavně, už už je to v cajku;). Plavání...no, určitě ne osmistovku ostrým kraulem, ale tak jemně poplavávat bys mohl. Kolo ale určo ne, jak pala Wampík.

Počítej min. měsíc až dva, než budeš moct přidat zátěž.

doplněno 14.03.14 18:02:

Určitě je vhodná chůze - dlouhé procházky, nordic walking, nebo pomalá jóga - pozor na natahování břišních svalů.

Pozor na kontaktní sporty, případný pád nebo srážka by na ránu mohla mít negativní dopad.

vlasatec*
Kraul mi stejně nejde. Tak se asi brzo vydám na nějaký lehký poplavaní. Napadá vás ještě nějaká činnost? Snad powerballem bych mohl cvicit zápěstí, tam snad bricho nenapnu.

kamill*
hodnocení

2x

Žial p.vlasatec jste naivný rojko.Nepovažujete druhú neplánovanú operáciu za život zachranujúcu,lebo po 5 dnoch to musel byt velký novoobjavený problém ,ktorý bol lokalizovaný až pri slepáku CT asi nemáte a určite sa nezaujímate o názor patologa ,ktorý určite urobil histologické šetrenie z odobratého čreva. Zápal podbrušnice ste chválabohu prežili -iní to štastie nemajú .Uvedomte si že po mesiaci od operácie ste ťažký rekonvalescent ,s dietou a hlavne dennou starostlivostou o pravidelnú stravu a stolicu.Strata hmotnost 7 kg nevadi ,ale dost !.Hodne tekutín,ovocia,zeleniny a počúvať dietnu sestru a patologa Určite žiadný šport pol roka -iba prehádzky. Stále vám ide o to najdrahšie ,čo máte -život

vlasatec*
Za půl roku že mě bude brichatý tintítko, ale co se dá dělat. Musím si s procházky vystačit... Děkuji za názor.
kamill*

Prajem vám, aby ste mali šťastie v v histologickej zpráve a budte rád aj o rok tým tintítkem ,.ako začať miesto vychádzok nerovný boj chemoterapiou ,radioterapiou.Držím palce !

vlasatec*
hodnocení

Zdravím všechny, tak jsem byl včera na poslední kontrole a tam mi řekli, že se sportu nemusím bát. Když budu začínat pomalu tak uplně v pohodě, plavání nebo kolo bez problému. Docela jsem na to čubrněl, potvrdil mi to i obvoďák, že po 6ti týdnech se toho už nemusím bát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]