Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důchodce - OSVČ

Od: vladena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit, dělám daňové přiznání důchodci-OSVČ, už je v důchodu 3 roky a nikdy už na ČSSZ nic neplatil, ale v roce 2013 si vydělat o 150,- více než je jakýsi vyměřovací základ, kdy nemusí nic platit a vychází mi, že by měl na sociálku zaplatit asi 9000,- a pak si ještě nechat přepočítat důchod. Tak nevim co s tím, poradí mi někdo zkušenější. Díky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xyz*
hodnocení

0x

nějaký náklad do roku 2013 by ještě nesehnal, 150 kč není velká částka? v čem podniká?

vladena*
hodnocení

Výdaje má procentem, podniká jako instalatér.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne bude potřeba sociální pojištění odvést a letos si to lépe ohlídat. A doporučuji požádat o přepočet důchodu, o něco málo se mu zvýší.

uska*
hodnocení

0x

Vlaďko, zaregistrujte se a napište mi do vnitřní pošty. Pokusíme se tohle vyřešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]