Nejste přihlášen/a.
Zdravím přítomné. Manžel dělá dluhy z podnikání, už pár let neplatí soc. + zdravotní. Občas přišlo "bubu", výkaz nedoplatků..Nic se neděje, vesele dál nic neřeší. Chtěla jsem to za něj doplatit ale na žádném úřadu se se mnou nebaví. Prý je to věc pána a ne moje. Sakra co s tím? Dopisy co chodí schovává. Na jednu stranu si strašně přeji, aby přišla nějaká exekuce a dalo se to do pořádku (a ona nejde), na druhou stranu se se mnou nikdo nebaví a pak by jim i můj majetek a účet byl dobrý? Nějak vůbec nevím co s tím
Pokud ho ještě milujete, je to problém.
Jinak utíkejte, než ožebraci vás.
Sve peníze i majetek radši "odkloňte".jiste by na ne přišla řada.
doplněno 07.04.14 13:25:Mate rodice, jestli jim plne duverujete, prevedte je jim. Vas manzel je nepoucitelny blázen, když v tom pokracuje.VVy možná ani tedy netušíte, jak rozsahly ten finanční problem je, kdyz to pred vami taji. Aby to pak s vámi neseklo.
Jeste jednou to s nim proberte,jakých rozmeru ten problem je a budto to bude resit nebo ze odchazite.
Ja jen nechápu, proc s tim nic nedela, vcas to neresil.
Nebo zastava ten názor, stat mi nic nedá, tak ja taky ne?
Právě, že je problém jen tak odejít. Majetek se odklonit nedá a peníze netuším jak. Mít je někde v polštáři...Navíc já je chtěla dobrovolně dát, proč se se mnou nikde nechtějí bavit... Rušit stavební spoření a spořící účet je nejspíš hloupost. Je to všechno tak divně nastavené, že nemám žádnou možnost obrany. Navíc mi ani jeho rodina nevěří, to by přece nikdy neudělal.
Divím se úřadům, že vám tak odpovídají, mohou být rádi, že to někdo uhradí, z okolí mám jiné zkušenosti. Určitě mu zaslali upomínky, ty výkazy kde jsou čísla účtů a vs. Takže můžete ho zachraňovat. Zajímavé, že to ještě nedali k exekutorovi, nebo nepřebírá poštu. Nepřejte si, na exekuci doplatíte i VY! Sežeňte si doklady k věcem, které chcete mít. Nebo pryč s nimi, popř. i s pánem.
mnoho lidí, kteří se ocitnou v situaci, jako Váš manžel prostě lže. Domnívají se, že se třeba začne v podnikání dařit, že vyhrají ve Sportce, prostě že se to NĚJAK vyřeší. Příjde za mnou klient, má milion dluhu a rod. dům, který má v SJM s manželkou. Chce situaci řešit, ale tak, aby to ten druhý nevěděl . To prostě už nejde.
Teď k těm dluhům na pojištění. Ano, pojišťovny se s Vámi nemohou bavit, páč pro ně jste cizí klient. Řešení by bylo, jak už tady někdo naznačil, poslat na účet pojišťoven částky, které by tak asi mohl Váš manžel dlužit.Otázkou však je, kde všude má Váš manžel dluhy. Vy můžete zaplatit např. 150.000,-Kč na pojištění, ale on může mít další půlmilion někde jinde.
Jediné řešení je, sednout si s manželem ke stolu a dokud neodkryje karty, tak od stolu nevstat. Víte, chlapi tohle někdy berou jako své obrovské selhání a pak dělají další a další chyby. Nesmíte ustoupit. Máte ho ráda a chcete s ním být? Pak mu to řekněte:" Ano, vím, že máš dluhy, ale chci být s Tebou a musíme to spolu dát do kupy," Nechcete s ním již být? Pak Vám opravdu nezbývá, než pobrat vše, co jde a utíkat a utíkat. I v tomto případě však počítejte s tím, že exekutor může na Vaši výplatu.
V případě, že těch dluhů už je hodně, uvažujte o oddlužení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.