Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám otázku. Jem zaměstnán + do toho jsem si udělal před měsícem živnost. Přihodil se mi doma ale úraz, takže jsem šel k lékaři který mi dal neschopenku. Tu jsem odnesl zaměstnavatelovi.. Teď ale přemýšlím zda to vůbec takto jde udělat? Budu mít vůbec nárok na nemocenskou? Pracovní smlouva mi s HPP stále běží. Díky za odpovědi..
měl byste mít napsané od lékaře, zda můžete vykonávat svč při pobírání nemocenské, jinak by mohl vznikout problém
"Samozřejmě se nemusí jednat pouze o souběh zaměstnání, může jít také o samostatnou výdělečnou činnost. I zde je možné posoudit dočasnou pracovní neschopnost ze zaměstnání a z podnikání zvlášť. Je vhodné připomenout, že práce neschopný zaměstnanec musí dodržovat stanovený léčebný režim. Souběžný pracovní poměr nebo výdělečná činnost by měla být logicky vykonávána v místě určeném k léčení, případně na jiném místě v době stanovených vycházek"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.