Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hormony Provera

Od: elisa24® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, gynekoložka mi předepsala Proveru, protože jsem dostala menstuaci, 2 roky fungovala a pak rok nic. Přebrala jsem 12 kg. Dočetla jsem se, že to bude po ní. Co mám dělat? Když ji vysadím nemenstruluji.

doplněno 12.03.14 06:17:

A kdybych nemenstruovala, mohla bych pak mít děti - umělým oplodněním. Pomáhalo by ji třeba nebrat podle doporučení ale míň?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto není zrovna můj obor, ale asi bych se domluvil s tou lékařkou na jiném řešení, které jistě existuje (jiná léčba nebo léky). Případně, změnit i tu lékařku a zkusit jinou. Sama si těžko můžete něco naordinovat. Zdravím!

doplněno 12.03.14 21:36:

elisa24 - nezkoušejte se léčit a dávkovat si léky sama. Nezkoušejte babské rady a zajděte si za lékařkou. Jednou budete chtít mít děti, tak ať si potom něco nemusíte vyčítat. Klidně se u lékařky na vše vyptejte (i třeba na ty babské rady) a ona Vám to jistě vysvětlí. Pokud nebude ochotná, tak si zajděte za jinou lékařkou. A můžete se snad o tom bavit i s matkou nebo ať Vám pomůže najít vhodnou lékařku.

hodnocení

1x

Dobrý den,

tohle všechno je třeba konzultovat se svým gynekologem. Někdy se vyplatí, najít si i jiného, který může mít zase jiné zkušenosti a poradí si s problémem lépe - víc hlav, víc ví.

Přibírání na váze, je jedním z vedlejších účinků Provery. Já žádné neměla, ale na někoho to tak působí. Zkuste se s gynekologem domluvit na nějaké alternativě. Dávkování Vám také může upravit jedině lékař. Sama to rozhodně nedělejte.

K otěhotnění rozhodně potřebujete pravidelnou menstruaci. Musí u Vás probíhat v pořádku ovulace atd.. Všechno musíte konzultovat s lékařem. Ten Vám na základě vyšetření stanoví léčbu, po nějaké době se vyšetření většinou opakuje znovu a určuje další postup atd. Na všechno se ptejte lékaře. Ten správný by měl být ochotný vše vysvětlit. ;)

doplněno 13.03.14 08:11:

My nevíme, PROČ nemenstruujete. To může být z mnoha důvodů. Nevíme, jestli u Vás probíhá ovulace atd. Vše Vám musí říct lékař na základě vyšetření. Pokud Vám chybí nějaký hormon, který tělo nevyrábí, tak ho do sebe vínem ani řepou ani ničím nedostanete ;) Takže jedině gynekolog, gynekolog, gynekolog! Jednou budete chtít děti, zdraví máme jen jedno, tak to nepodceňujte!

hodnocení

Příčina asi byla, že jsem zhubla 5kg, jinak mám vyšetření v pořádku. Teď mám ale víc, než jsem kdy měla, a stále to nefunguje.

hodnocení

1x

Tohle musíte řešit s ženským lékařem. Každá jsme jiná, každá reagujeme na totéž, úplně jinak. Když vaše lékařka nebude přístupná vašim argumentům, poohlédněte se po jiné. ;) Ale co je pravda, po hormonech se netloustne. Ty jen zvyšují chuť k jídlu. Když se nebudete kontrolovat, budete tloustnout. O způsobech správného stravování bylo napsáno víc než dost. Je jen potřeba naučit se řešit chuť na jídlo..

naufrago*
hodnocení

0x

Elisa, teď jste mě úplně dostala. Já beru Proveru půl roku, 5 cyklů bylo OK (výsledky slabé, ale viditelné), teď šestý cyklus jsem menses nedostala vůbec, jsem z toho trochu mimo :) Naštěstí jsem už na příští týden objednaná na konzultaci, tak to budu řešit. Gynekolog mi ji předepisuje po 3 měsících, vždy mě chce pak vidět. Doktor říkal, že na nedostatečnou funkci žlutého tělíska (mám já - nevím, zda u Vás je to to samé?) existuje ještě jiný lék, ale dražší a má více vedlejších účinků. Pochopila jsem to tak, že je účinnější, než Provera, prostě mi připadlo, že říkal "pokud bude fungovat Provera, zkusíme ji, je bezpečnější", tak se možná poptejte po tom dalším...

hodnocení

A kdybych několik let nemenstruovala, mohlo by se to pak nahodit a mohla bych mít dítě?

doplněno 12.03.14 17:01:

A jak by se menstruace dala vyvolat? Červené víno, to nemůžu. Jak je to s červenou řepou, má se syrová?

lena11
hodnocení

0x

Ahojky, já beru Proveru 2 měsic a mám 7 kg nahoře ,jsem vzteklá ,sex to je ted tabu okamžitě vysazuji a chci bud něco jineho nebo raději nic něž hormon.srač...je to pro tělo hnus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]