Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, omlouvám, že otravuji s takovou hloupostí, ale těmhle věcem prostě nerozumím. Dnes jsem na výplantí pásce shledala kolonku Daňové vyrovnání - je ovšem v minusových položkách. Nějak nechápu, jaktože jsem v minusu - loni jsem dokládala výdělky z brigád ještě před současnou prací a přeplatek byl v řádech tisícikorun. Proč náhle taková změna?
Děkuji tomu, kdo je mi schopný polopaticky odpovědět.
přeplatek u našich zaměstnanců je většinou zapříčiněn tím, že : byli část roku na úřadu práce , ale položka odpočtu na poplatníka se uplatní i za tyto měsíce,nebo mají odpočty na děti , odpočty na manželku bez příjmů, na životní pojištění, na hypotéku.
Něco z toho se asi týkalo i vás za předchozí rok, letos to mohlo být jinak. např. jste celý rok zaměstnána, zatímco předtím ne?
Děkuji, děti, hypotéku, manžela ani životní pojištění nemám. Přiznání za loňský rok se počítalo ze dvou brigád, přičemž jsem u těchto byla vedena na UP (bez podpory). Letošní přiznání už je počítáno z řádného platu HPP.
doplněno 11.03.14 17:55:Tak tak, už jsem se informovala u táty, tak to tak skutečně je, bohužel Děkuji za vysvětlení.
ano, a to je právě ono. naši zaměstnanci,sezonní dělníci, jsou tak 3 měsíce ÚP, a mají pak několik tisíc vratku. Zatímco pracovníci , kteří jsou zaměstnáni celý rok, mají vratku např. 120 Kč. je to tím, že ačkoliv sezonní zaměstnanci měli příjmy jen část roku, sleva na poplatníka se uplatní za celý rok, za všech 12 měsíců. je to za celý rok 24.840,-, tzn. za měsíc 2.070 za měsíc. O tu měsíční částku se vám sníží zálohová daň už při výplatě, a zbytek daně odvedete., pokud sleva nestačila daň pokrýt. Ale jste- li část roku na ÚP, tak při ročním zúčtování se uplatní i ta sleva za měsíce , kdy jste nevydělávala. Jestliže jste tedy v " zaměstnaných " měsících po odpočtu slevy odvedla nějakou daň, tak se vám po uplatnění částky za měsíce bez příjmu může ještě nějaká daň vrátit.
A to mi budou vracet onu minusovou částku? Protože z několika tisíc se stalo několik korun, tak jsem docela zmatená...
doplněno 11.03.14 14:24:Právě včera mi zaměstnavatel řekl, že přeplatek bude uveden už u této výplaty, což evidetně je. S finančákem spolupracuje táta, tak snad poradí, on mi tyhle věci nerad vysvětluje lemplům, jako já
Pravdepodobne Vam budou vracet vice, predpokladam, ze dane Vam dela mzdovka v praci? mate dalsi odpocty jako odpocet za poplatnika, deti, hypoteku, dary, penzijini pripojisteni a dalsi. Ty se k tomu musi pricist. Vychazi se z celkoveho vydelku a celkove dane, kterou jste za rok zaplatila, tak zadnou paniku.
Jestli se necitite dobre, zajdete na finance a tam Vam to vysvetli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.