Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes v daňové evidenci

Od: balcikd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

pořídil jsem psa - budu ho používat pro ochranu obchodního majetku - chci uplatňovat výdaje na krmivo apod. v 50% výši, která bude daňově uznatelná.

Jak tedy toto "zaúčtovat"? Krmivo jsem zaúčtoval klasicky jako nákup dalšího prodeje - na daňový výdaj, nyní však váhám, jak zaúčtovat "odpis" daného krmiva, které předám psovi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak mi napadá, jestli by to nechtělo zadat daňové přiznání certifikovanému poradci. Jednak ten má delší termín na podání daňového přiznání, jednak by všechny tyhle možnosti něl znát, jednak případné chyby (ale ty by dělat neměl, to jen pro úplnost) by šly na jeho triko _ snad je proti nim pojištěný, ale vy byste stál mimo.

Samozřejmě něco stojí, ale zase my měl umět vaše přiznání optomalizovat. No a že něco stojí - odvedl by nějakou práci a hoden jest dělním mzdy své.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nerad bych poradil špatně, ale není to spotřeba? Krmivo bude snad spotřebováno a tak je to spotřební materiál (nutný pro zajištění chodu podnikání).

Tedy, pokud bude mít stejný názor i F.Ú. (snad). Zdravím!

doplněno 10.03.14 22:44:

Zde je citace z jedné diskuze na internetu: RE: Mohu účtovat náklady na psa..?
Autor:
vloženo: 18. 12. 2012 10:55:03
Zní to blbě a snad se mnou pan Šinagl bude souhlasit, ale my máme na hlídacího psa běžnou inventární kartu, my jsme za něj platili a zaúčtován je na 501 (s FÚ nebyl problém). Pokud ho máte zdarma, vystavíte pouze tu kartu nebo nějaký obdobný doklad, kde uvedete o psovi údaje, které jsou vám známy. No a labrador?,... i labrador umí být pěkně "protivný". Náklady na psa účtuji na 548 - zatím nebyl problém.

albatros498022*
hodnocení

0x

To už je vrchol co všechno chvete odečítat z daní! Doufám jen, že tohle nejde.

balcikd
hodnocení

Nejde však o odečet z daní, ale o uplatňování části nákladů do daňové evidence - to je trochu rozdíl.

Upřesňuji dotaz:

pořídil jsem pejska pro ostrahu objektu a jelikož podnikám v oblasti prodeje krmiv, je s námi pejsek velmi často v prodejně a v případě dotazů na specializované krmivo na srst a zuby ho používáme jako reklamní předmět. Nakoupili jsme ovšem krmivo určené k prodeji (kde jsem uplatnil nárok na odpočet DPH 15%), nyní si však nejsem jist, jak z toho dostat daňově uznatelný náklad na krmení pejska řekněme aspoň v 50% výši. Interní doklady zde nefungují přímo k účtování (jak jsem byl zvyklý z účetnictví) a jiný způsob mě nenapadá.

Jo milej pana, to kdybyste věděl jak to funguje a co vše jde odečíst, trefil by vás šlak. Je to vážně humus!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]