Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat, mám k dispozici dodávku, s kterou občas stěhuji své kamarády a známé, udělal jsem si neplacené stránky a teď jsem vytvořil skupinu na fb. Stěhování beru jako přivýdělek, ovšem nemám vyřízenou na to živnost.. Hrozí mi nějaký velký postih, když to budu provozovat jen v rámci občasného inzerátu, případně pouze přes fb skupinu.. Děkuji za jakékoliv rady..
ano, když vás někdo udá, pokuty jsou velmi vysoké...až dokonce 100 000kč či i víc...
doplněno 09.03.14 17:32:přeprava osob či věcí patří do koncesních živností, v tomto případě by koncesi schvaloval dopravní úřad
doplněno 09.03.14 17:34:riskovat můžete vždy, záleží na vás..."fyzická osoba provozuje živnost koncesovanou, aniž by měla pro tuto činnost živnostenské oprávnění, za toto nedodržení zákona lze udělit pokutu až do výše 1 000 000 Kč"
doplněno 09.03.14 18:02:Pokud máte celkové příjmy z příležitostných činností nižší než 20 000 kč za rok, nemusíte je danit...akorát nevím zda se dá mezi tyto příjmy zahrnout pomoc při stěhování? Zeptejte se účetní nebo informativně na finančním úřadě
Nemá to smysl. Vzhledem k tomu, že jste si pro tento účel už založil skupinu, a že hodláte inzerovat, nepůjde o příležitostný příjem. A pokuty za neoprávněné podnikání jsou dost vysoké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.