Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úraz vs odškodnění od majitele nemovitosti?

Od: peco* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
Bydlím na ubytovně v Praze. Dne 21.02.2009,Při sprchování jsem uklouzl a zlomil si pravou ruku. Majitele ubytovny,jsem požádal

o sepsání protokolu O způsobeném úrazu,ale toto odmítl. Nahlásil jsem to do 24hodin a mám na to i několik svědků. Do dnešního dne jsem na nemocenské. Poraďte mi prosím,co mám ďelat a jak postupovat. Mám nárok na odškodnění ze strany majitele ubytovny? Jsem plně invalidní pracující důchodce. Moc Vám dškuji.

Přeji hezký den

Petr-Třinec

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Víte,kdyby se Vám to stalo na chodníku na neuklizeném sněhu např.situace by byla jiná,ale ve sprše...?Asi byste musel prokázat,že tam je nebezpečno,např.tam má složeny věci,které tam obvykle nepatří,Vy jste o ně zakopl...jinak se mi moc nezdá,že byste uspěl.

Nemáte úrazové pojištění?

lidka*
hodnocení

0x

Také si Petře myslím, že těžko můžete uplatňovat na majiteli ubytovny nějaké odškodnění. Je normální, že ve sprše je kluzko a podle toho se člověk musí zařídit. Pokud jste plně invalidní - myslím nějak pohybově - je třeba si pořídit neklouzavou podložku. Ale to je Vaše záležitost, s tím nemá majitel ubytovny nic společného. A jak píše kolegyně Lenka, jediná možnost je, uplatnit úraz z Vašeho pojištění. Nedokážu posoudit, zda pro případný nárok z úrazového pojištění je třeba sepsat zápis o nepracovním úrazu. Ale určitě si nechte pro tuto eventualitu od svědků potvrdit, jak k úrazu došlo, že to nebylo např. způsobeno pod vlivem alkoholu apod. Pokud ještě něco zjistím, tak odpověď doplním. Hezký den a brzy se uzdravte! *slunce*

doplněno 15.04.09 10:54:

Ještě jsem se dívala na zápis o nepracovním úrazu. Snad se k tomu ještě vyjádří některá kolegyně. Ale podle toho, co je uvedeno na formuláři, měl by zápis vyplnit pouze zaměstnanec a odeslat podle pokynů:

formstudio.cz/...

sasdax*

Žádná pojišťovna plně invalidního člověka nepojistí.

katerina*
hodnocení

0x

za ubytovnu zodpovídá majitel, ale co se stane s vámi na pokoji nebo v bytě tak za to nezodpovídá něco jiného by bylo třeba na schodiští a před ubytovnou. Na majitele teda nemůžete nic chtít. Vy můžete akorát požadovat peníza u vaší pojišťovny pokud jste teda pojištěn. Jinde nárok na peníze nemáte. Bohužel. Hodně štěstí.

hodnocení

0x

Proč by majitel domu, měl s Vámi něco sepisovat? Co by jste po něm chtěl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]