Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Bydlím na ubytovně v Praze. Dne 21.02.2009,Při sprchování jsem uklouzl a zlomil si pravou ruku. Majitele ubytovny,jsem požádal
o sepsání protokolu O způsobeném úrazu,ale toto odmítl. Nahlásil jsem to do 24hodin a mám na to i několik svědků. Do dnešního dne jsem na nemocenské. Poraďte mi prosím,co mám ďelat a jak postupovat. Mám nárok na odškodnění ze strany majitele ubytovny? Jsem plně invalidní pracující důchodce. Moc Vám dškuji.
Přeji hezký den
Petr-Třinec
Víte,kdyby se Vám to stalo na chodníku na neuklizeném sněhu např.situace by byla jiná,ale ve sprše...?Asi byste musel prokázat,že tam je nebezpečno,např.tam má složeny věci,které tam obvykle nepatří,Vy jste o ně zakopl...jinak se mi moc nezdá,že byste uspěl.
Nemáte úrazové pojištění?
Také si Petře myslím, že těžko můžete uplatňovat na majiteli ubytovny nějaké odškodnění. Je normální, že ve sprše je kluzko a podle toho se člověk musí zařídit. Pokud jste plně invalidní - myslím nějak pohybově - je třeba si pořídit neklouzavou podložku. Ale to je Vaše záležitost, s tím nemá majitel ubytovny nic společného. A jak píše kolegyně Lenka, jediná možnost je, uplatnit úraz z Vašeho pojištění. Nedokážu posoudit, zda pro případný nárok z úrazového pojištění je třeba sepsat zápis o nepracovním úrazu. Ale určitě si nechte pro tuto eventualitu od svědků potvrdit, jak k úrazu došlo, že to nebylo např. způsobeno pod vlivem alkoholu apod. Pokud ještě něco zjistím, tak odpověď doplním. Hezký den a brzy se uzdravte!
Ještě jsem se dívala na zápis o nepracovním úrazu. Snad se k tomu ještě vyjádří některá kolegyně. Ale podle toho, co je uvedeno na formuláři, měl by zápis vyplnit pouze zaměstnanec a odeslat podle pokynů:
za ubytovnu zodpovídá majitel, ale co se stane s vámi na pokoji nebo v bytě tak za to nezodpovídá něco jiného by bylo třeba na schodiští a před ubytovnou. Na majitele teda nemůžete nic chtít. Vy můžete akorát požadovat peníza u vaší pojišťovny pokud jste teda pojištěn. Jinde nárok na peníze nemáte. Bohužel. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.