Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna skel v obroučkách

Od: tumita odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

obracím se na Vás milý rádcové s následující situací,jelikož jsem bezradná.

Zakoupila jsem v Grand optical v Opavě obroučky,jelikož mé staré brýle došly k úrazu..Na můj dotaz zda mi z mých starých brýlí přehodí skla,konstatovali že tuhle službu neprovádí.No nic říkala jsem si ,snad to nebude problém jinde.Avšak po navštívení všech dvou optiků v našem městě,mi bylo sděleno,že tohle nedělají a skla mi tam mají dát tam,kde jsem obroučky zakoupila.Tam mi opět sdělili že danou službu nedělají. Takže mám nové obroučky ,které jsou mi k ničemu...

Poradíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to snad ani nejde...tvar obrouček je pokaždé zcela jiný a skla by do nich nemusely pasovat, též se při nových brýlích měří různé záležitosti (jak si optik kreslí fixou na nové brýle a pak se teprve skla vyrábí) Nechte si udělat nová skla do koupených obrouček

Když půjdete k očnímu lékaři, napíše vám poukaz a dostanete slevu. "Dospělí pacienti mají nárok na nové kompletní brýle hrazené z veřejného zdravotního pojištění v souladu se zákonem jedenkrát za tři roky (tzv. směrná doba užití). To znamená, že pojištěncům starším 15 let pojišťovna 1x za tři roky hradí brýlové čočky v základním provedení a přispívá částkou 150 Kč na brýlovou obrubu. Jestliže má pacient _ ať dospělý, nebo dítě _ více než tři dioptrie do dálky, má nárok na dvoje kompletní brýle, včetně obrub. V takovém případě od svého očního lékaře dostane dva Poukazy na brýle a optické pomůcky". Když si vyberete dražší skla, tak se sleva odečítá od celkové ceny sklíček.

liska5

Pozn.: Na multifokální skla VZP nepřispívá.

buss
hodnocení

0x

Obávám se, že starých brýlí dát skla do rozměrově jiných obrouček nejde. Tedy technicky jistě ano, ale skla jsou dělána do jiných a změnily by se jejich vlastnosti úpravou velikosti.

meea
hodnocení

0x

Jsou to zhýralci.Něco takového jsem ještě neviděl a jsem v optice často.Lepší jsou menší města a menší,české optiky.

hodnocení

0x

Ono to není tak jednoduché. Jednak ty staré brýle by musely být větší, aby šla skla upravit do nových brýlí. Dále ale optik potřebuje znát optický střed těch skel, případně orientaci, pokud máte astigmatismus. Toto by musel u použitých čoček zjišťovat měřením.

lee*
hodnocení

0x

sklíčka se dají dat do stejně velkých či menších obrouček. Běžně se to dělá. Ovšem optika si dle zákona nesmí účtovat práci při výměně skel. Takže je to pro ně nevýdělečné- proto to nechtějí dělat. Vy jako zákazník platíte jen skla- pokud nemáte recept,- pokud recept máte, tak jen minimální doplatek. Do grand optiklu bych nikdy nešla, nalákají zakazníka na slevy, ale v konečné ceně zaplatíte víc.! Pozor na to!

Nejsou to vyškolení optici, jen prodavači.

No ono je také o tom, že ty obroučky nemusí být na milimetr přesné, jako ty předešlé. Tudíž optik musí upravit skla. Pokud to jde, tak to udělá. Ale většinou to nejde, záleží na typu skel, aby se nezměnil úhled pohledu, protože jsou třeba bifokály a tam je to velmi důležité. Já si spíše myslím, že tazatelka neřekla všechno, protože třeba u nás by mi to optik klidně udělal a nechal si úpravu a výměnu zaplatit, což považuji za normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]