Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
již přes 2 roky pracuji na černo, bohužel pro mě. V týdnu se chystám na pohovor. Jde o to, že mám v životopise uvedenou pouze práci týden ve fabrice ( prvni zaměstnání). Pak jen nějaké DPP. Jinak jsem veden na up. Když se mě zeptají u pohoru co jsem posledni 2 roky dělal, tak asi neřeknu makal jsem načerno. Je lepši uvest hledal jsem praci ale bohužel marně? Co radite? Diky.
Já bych se o tom klidně zmínil. V opačném případě to bude vypadat, jako že jste se celé 2 roky s prominutím jen válel doma a nebo že jste takový lempl, že Vás nikde celou dobu nechtěli. Já třeba do životopisu píšu i neoficiální pracovní zkušenosti. Je taková doba, s tím nic nenaděláte. I já s tím mám zkušenosti. Zaměstnavatel mi řekl co by si představoval a jestli s tím souhlasím nebo ne. Nic jiného nezbývá. Tak co jiného dělat.
Já bych se o zaměstnání a zaměstnavateli vůbec nezmiňovala. Já bych se zmínila o práci, kterou jsem za roky nezaměstnanosti dělala. Nový zaměstnavatel nechce znát a vědět pro koho ale co. V čem máte praxi, co umíte. Daně je nebudou zajímat. A kdyby náááhodou chtěli reference, velice krátce bych poznamenala, že jsem zaměstnavatele neměla, pouze a jen práci. Pochopí každý. Nedokáže nikdo nic. A taky to nikoho neinteresuje. Moji známou, která pracuje na ÚP, stěhovala firma a mezi stěhováky byl i její klient. Dělali se, že se neznají. Nikdo není úplně bez práce. Fakt jen lemplové.
Ano, napiste jenom o praci, ze jste pracoval a v jakem oboru. Muzete pripadne napsat i firmu (firmy) kde to bylo. Nekdy se novi zamestnavatele taky zajimaji o zapoctove listy z predchozich zamestnani. Tam by pak mohl nastat problem. V tomto pripadne jednoduse reknete, ze zadne nevedli nebo je nemaji nebo vam je nedali. Je opravdu jen otazka do jake hloubky se o to budou novi potencialni zamestnavatele zajimat. Po me vzdy chteli jenom zivotopis, kam jsem si mohl v podstate napsat cokoli a hlavne to co se mi hodi, tak abych byl prijet. V zadnem pripade nesmite nikde rikat, ze jste nekde pracoval na cerno a to i za cenu, ze by vas neprijali. Pawel Robert Rak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.